topení (k čemu je ten motorek??)

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Majla

topení (k čemu je ten motorek??)

Příspěvek od Majla » 16 pro 2007, 15:06

Nazdar pánové, mám menší problém, který jsem "vyřešil a nevyřešil". Při přepínání topení ze studeného vzduchu na teplý se mi občas nevypne jakýsi motůrek a ten stále cvaká. Po přepnutí zpět na studený vzduch se vypne a vše je OK. Fajn je to elektronicky řešené, říkám si. Rozebral jsem to a koukám, že přepínání teplý a studený vzduch je ovládané mechanicky, tudíž lankem. Našel jsem tedy ten motůrek co cvaká a sprostě jsem ho odpojil (nachází se za deklem, vedle plynového pedálu a je k němu špatnej přístup). Všechno funguje tak jak má. Když chci, auto topí a naopak. Ale zajímá mě jakou funkci ten motůrek vlastně má, když je odpojenej a auto se chová normálně. Žádný takový problém jsem tu nenašel, tak se ptám. Díky za každou informaci

Reklama

Karel R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel R » 16 pro 2007, 15:35

to pozáš až v létě- zavírá úplně teplý vzduch

Majla

Příspěvek od Majla » 16 pro 2007, 16:04

no jo, ale když přepnu na studený vzduch, tak přestane topit a fouká studený vzduch tak jak má :shock: . A klima chodí taky bez problémů

P.stahl

Příspěvek od P.stahl » 03 led 2008, 08:25

Jo jo ale v létě má klima lepší učinnost když ten ventil maká protože jinak neustále chladí ohřatý radiátor uvnitř auta který chtě nechtě sálá a ten ventil ho právě odpojí a je to poznat!!!
Petr Géčko 1,6-16V /r.v.98

Majla

Příspěvek od Majla » 06 led 2008, 11:14

OK, díky za info. Přes zimu to nechám být a z jara to připojím přes vypínač. Pak to bude fungovat normálně :wink:

swobik

Re: topení (k čemu je ten motorek??)

Příspěvek od swobik » 28 srp 2014, 06:49

ahoj, mám podobný problém.Rozdíl jen v tom, že mi to totálně umřelo. nyní to mám v poloze studený vzduch...zima se blíží a musím to vyřešit...nevíte někdo co je to přesně za motorek? případně návod na výměnu???
díky za radu

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: topení (k čemu je ten motorek??)

Příspěvek od Fritol » 28 srp 2014, 19:08

no stalo se mě to taky že to umřelo zkusil jsem ohřat auto dat topení na max a poklepal jsem to lehce něčim a ono to začlo topit jak to topilo tak jsem okamžitě vytrhl konektor z motorku a je to ok.. jinak nevim jestli se da jestě motorek objednat ale vím ze prodavaji nahradu je to takova trubka ve tvaru U nahrazuje to tento motorek ale vyměna je pěknej vomrd :)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí

Odpovědět