Odkial tecie kondenz klimatizacie ?
Odkial tecie kondenz klimatizacie ?
Ahojte , prosim o pomoc , pripadne radu a pod..
Opel astra G , rocnik 2004 , motor 1.7dti 55kw .
Posledne dva dni , na aute nastal nasledovny problem : Zapnuta klimatizacia cca 2hod. pocas jazdy .. Ako nahle sa klimatizacia vypne a zapne sa kurenie , teda ECON ( v aute je autmaticka klima )tak zacne voda tiec na nohy u vodica aj spolujazdca , voda je bez chuti , cize voda s chladica to nie je , neviem ci to moze byt dazdova voda , alebo kondenz klimy , podla mna to bude kondezovana voda lebo som si vsimol ze pod autom neni ani kvapka kondenzu , ale predpokladam ze hadicka bude asi niekde zlomena a tecie ten kondenz do kurenia , kastlik som vybral , aj filter a tam vylucujem ze by tieklo , vsetko suche .. STALE neviem ale najst kde je hadicka na kondenz klimatizacie , viete prosim poradit kde sa nachadza ? Presiel som viac menej vsetky hadicky v motorovom priestore a nikde neviem najst
Opel astra G , rocnik 2004 , motor 1.7dti 55kw .
Posledne dva dni , na aute nastal nasledovny problem : Zapnuta klimatizacia cca 2hod. pocas jazdy .. Ako nahle sa klimatizacia vypne a zapne sa kurenie , teda ECON ( v aute je autmaticka klima )tak zacne voda tiec na nohy u vodica aj spolujazdca , voda je bez chuti , cize voda s chladica to nie je , neviem ci to moze byt dazdova voda , alebo kondenz klimy , podla mna to bude kondezovana voda lebo som si vsimol ze pod autom neni ani kvapka kondenzu , ale predpokladam ze hadicka bude asi niekde zlomena a tecie ten kondenz do kurenia , kastlik som vybral , aj filter a tam vylucujem ze by tieklo , vsetko suche .. STALE neviem ale najst kde je hadicka na kondenz klimatizacie , viete prosim poradit kde sa nachadza ? Presiel som viac menej vsetky hadicky v motorovom priestore a nikde neviem najst
- Reklama
Re: Odkial tecie kondenz klimatizacie ?
Kondenzát vytéká z pod auta za hřebenem řízení je ve středu karoserie gumové kolínko.
Opel Astra H GTC 1.9 CDTI 110 kW
pajakuv ASTROLET.
Opel Astra G caravan 2.2 DTI Y22DTR r.v.2004 .....EX
pajakova Esmeralda, EGR šidítko by Alzafir od 254 500 km
pajakuv ASTROLET.
Dakujem velmi pekne za foto , ta kondezovana voda sa moze ako dostat do kurenia ??
Ta odkapává z tělesa klimatizace do plastového tělesa topení a jelikož máš na 100% ucpaný ten odtok tak se to těleso naplní až tak že ti to vyteče výdechy na koberec.Jinak si to ani nedokážu vysvětlit.
pajakuv ASTROLET.
pajakuv ASTROLET.
Pajak ,
Tiez som nadtym rozmyslal cely cas a bude to asi tak ako pises ...
Takze musim rozobrat tunel , a dostat sa tam kde sa menie O kruzky ? Pripadne nevies o nejakej scheme kadial presne ide cela hadicka nech ju mozem komplet skontrolovat ?
Diky
Tiez som nadtym rozmyslal cely cas a bude to asi tak ako pises ...
Takze musim rozobrat tunel , a dostat sa tam kde sa menie O kruzky ? Pripadne nevies o nejakej scheme kadial presne ide cela hadicka nech ju mozem komplet skontrolovat ?
Diky
Vyčistit jen ten gumovej cecik co je na obrázku, je třeba ho prošťouchnout a bude klid.
pajakuv ASTROLET.
pajakuv ASTROLET.
- vasekpetr1
Případně vytáhnout pylový filtr a kusem drátu zkusit protáhnout odtok kondenzátu u výměníku klimy (někdy tam bývají napadané kousky listí a bordel z břízy)
Ono se s tím drátem moc daleko nedostaneš, ale za zkoušku to stojí (před rozebíráním výměníku topení).
Ono se s tím drátem moc daleko nedostaneš, ale za zkoušku to stojí (před rozebíráním výměníku topení).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Dakujem chalani , teraz o vikendu sa pustim do toho a napisem ako som pochodil ..