Pri zošlapnutí plynu padajú otáčky

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
bukac999

Pri zošlapnutí plynu padajú otáčky

Příspěvek od bukac999 » 26 črc 2017, 01:19

Zdravím, vlastnim Opel Astru G , 1.6 16v (kod motora X16XEL) r.v. 2000 - najazdené 146,xxx km a mám taký problém, že pri studených štartoch mi padajú otáčky. Pred tým klesali aj pri voľnobehu ( vyšistil som EGR ventil, nasávaciu klapku - aj nové tesnenie, kúpil nové sviečky (NGK), palivový a vzduchový filter no napriek tomu mi ostal jeden problém. Hlavne pri studenom štarte sa otáčky držia cca okolo 1200 no akonáhle sa chcem pohnúť a pridám trocha plynu, otáčky najprv klesnú cca na 600 (motor skoro zdochne) a potom musím rýchlo ešte viac zošliapnuť plyn a vtedy vystrelia zasa nahor. Rozbehy preto nebývajú veľmi plynulé a auto často cuká. Keď sa motor zohreje (na 80 °C cca - z nejakého dôvodu nikdy nedosiahnem teplotu 90 - s výnimkou dopravnej zápchy, vtedy niekedy aj 100) tak to za jazdy robí stále ale už to nie je také intenzívne. Hlavne keď prudko zošliapnem plyn na 4tom stupni pri rýchlosti 55kmh auto najprv trhne akoby spomalilo a cca po 1-2 sekundách sa začne rozbiehať. Žiaľ nemám doma diagnostiku , takže neviem zistiť v čom je problém. V zime som mal problém, že sa mi ani nezohrial motor na prevádzkovú teplotu (asi termostat) ale neviem, či to s tým niečo má. Napadla ma ešte lambda sonda, ale radšej sa opýtam tu na fóre(predsalen niekto môže mať s týmto motorom podobné skúsenosti), kým budem auto dávať do servisu a platiť dosť vysoké čiastky s tým, že nebudem mať istotu, že sa problém vyrieši.
ˇVdaka za pomoc a odpovede

Reklama

luigy87

Re: Pri zošlapnutí plynu padajú otáčky

Příspěvek od luigy87 » 26 črc 2017, 07:43

Ahoj, to že se ti neohřeje motor je nejspíš termostatem. A to škubání a cukání. Zjistí asi až diagnostika.
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm

Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS

Odpovědět