Astra - zrezlý nosníky
Astra - zrezlý nosníky
Zdravím,
chci se zeptat zkušenějších na Astu G Caravan (1.6,16V) z 1998. Podle servisáka mám zrezlý zadní dva nosníky + pružina prasklá. Údajně je to už nebezpečné. Nové nosníky by se musely navařit na nějaké nový žel. kus.
Mám tak pár nových věcí, ale technická propadá za chvíli.
(skoro nový celý výfuk, zánovní 4 tlumiče, litá kola, pneu letní asi 3roky staré (cca najeto 7 tis.), nový řemen k pohonu alternátoru, baterie cca 2 roky stará - OK, pojízdný stav)
Je tedy možno to nějak bezpečně ještě opravit, nebo už je to na šrot. Případně mi přijde škoda těch liťáků/nových pneu. Přeci jen jestli tam budou/nebudou už žádný rozdíl ve výkupu nebude asi.
Díky
chci se zeptat zkušenějších na Astu G Caravan (1.6,16V) z 1998. Podle servisáka mám zrezlý zadní dva nosníky + pružina prasklá. Údajně je to už nebezpečné. Nové nosníky by se musely navařit na nějaké nový žel. kus.
Mám tak pár nových věcí, ale technická propadá za chvíli.
(skoro nový celý výfuk, zánovní 4 tlumiče, litá kola, pneu letní asi 3roky staré (cca najeto 7 tis.), nový řemen k pohonu alternátoru, baterie cca 2 roky stará - OK, pojízdný stav)
Je tedy možno to nějak bezpečně ještě opravit, nebo už je to na šrot. Případně mi přijde škoda těch liťáků/nových pneu. Přeci jen jestli tam budou/nebudou už žádný rozdíl ve výkupu nebude asi.
Díky
- Reklama
Re: Astra - zrezlý nosníky
Těžko říct kamaráde, takhle z písmenek nepozná nikdo jestli je to opravdu tak moc prorezlé nebo ještě zachranitelné, zajeď dokud máš platnou STK za nějakým karosářem a ten ať se k tomu vyjadří...
ASTRA LA VISTA
OK zajedu tam zítra. Pán mě rovnou přes tel. uzemnil, že se to skoro vždy nevyplácí.
Zajímavý jak teda astra hnije zespodu. Lak je docela v dobrým stavu.
Myslel jsem, že bych časem šel do novější astry, ale když to vidím, tak asi ne.
Nové už asi ale budou mít lepší ochranu předpokládám.
Zajímavý jak teda astra hnije zespodu. Lak je docela v dobrým stavu.
Myslel jsem, že bych časem šel do novější astry, ale když to vidím, tak asi ne.
Nové už asi ale budou mít lepší ochranu předpokládám.
Já měl G ze stejného roku jako ty a podvozek byl ve velice dobrém stavu. Nedávno jsem prodával a paní co kupovala měla sebou svého mechanika a ten zrovna podvozek velmi pochvaloval. Kdo ví, kde to auto parkovalo ...
To nechci vědět, kde to parkovalo s předešlými majiteli.
A otázka je kolik má nalítáno. 266 tis tachometrových při koupi, ted 282 asi.
A otázka je kolik má nalítáno. 266 tis tachometrových při koupi, ted 282 asi.
Je to 18 let stary auto, to bude schnily kazdy druhy, nejen opel
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- vasekpetr1
Tak tak. Jestli je to polská Astra, honěná v Itálii u moře, tak se není čemu divit. Já mám sice bochumskou, ale ten spodek už také není žádná hitparáda. Roky nezastavíš .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
V polsku se gecko delalo od roku 2004 do 2009
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Nedávno jsem prohlížel jedno Géčko z roku 2003 a spodek byl také sežraný. U mého Géčka byl pravidelně ošetřovaný podvozek, tak to bylo holt znát. Moje současné auto je o 8 roků mladší a přední ramena jsou sežrané víc jak u předchozího Géčka. Nedávno jsem se díval na spodek Hyundai Santa Fé z roku 2011 (první majitel, ježděno pouze v CZ, najeto 130 tis. Km) a spodek byl jak cedník. Odhadovaná oprava klempířem cca. 100 tis. Kč.
Pak mě teda napadá - když je to hodně velký problém ojetin a končí na to, zda spodek nenechat ihned po koupi něčím ošetřit? Nebo to dělat pravidelně? Případně čím nejlépe.
Opravitelné je téměř všechno. Když se dají z "totálek" vykouzlit "zánovní" auta, proč by nešlo opravit nebo vyměnit pár shnilých nosníků. Je otázka jestli se ti to finančně vyplatí. Pokud počítáš, že si auto ještě delší dobu necháš a udělá ti službu tak asi jo. Pokud to chceš prodat, nikdo ti to nebude ochoten zaplatit.
Jinak jak píšeš, nechat preventivně ošetřit ještě před tím, než začne reznout. Pokud auto není ještě chycené tak tento problém určitě o pár let odsuneš. Já preventivně vždycky nechal nastříkat moje auta.
Jinak jak píšeš, nechat preventivně ošetřit ještě před tím, než začne reznout. Pokud auto není ještě chycené tak tento problém určitě o pár let odsuneš. Já preventivně vždycky nechal nastříkat moje auta.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
Servisák mi řekl 15-20tis i s STK a dalšími opravami.
Copak kdybych věděl, že bude jezdit 3 roky tak se nerozmýšlím, ale to mi ještě řekl, že neví co najde dál za rez
Copak kdybych věděl, že bude jezdit 3 roky tak se nerozmýšlím, ale to mi ještě řekl, že neví co najde dál za rez
Nemáte TIP na nějaký bazar nebo firmu co prodává auta po lízačce?
Na takový firmy nespolíhej. Kup si Svět motorů co vyšel tento týden a nebudeš se stačit divit. Jinak na netu takových aut a firem najdeš plno.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005