utahovací momenty
utahovací momenty
Mohl by mi někdo prosím mrknou do TISu či nějakého prográmku, nebo tak z hlavy.. potřebuju vědět dotahovací momenty na šrouby domečků vačkových hřídelí, je to motor X14XE. Ostatní momenty už snad mám zjištěné, tohle mi ještě chybí
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
- Reklama
Re: utahovací momenty
Na z20let je to 12NM...ale to ti je asi nepotrebné ...
edit: buď 12nm alebo 8nm teraz si nie som istý ...
edit: buď 12nm alebo 8nm teraz si nie som istý ...
Naposledy upravil(a) Hardy dne 11 lis 2014, 21:38, celkem upraveno 1 x.
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
No ale aspoň to víš zítra jdeme skládat motor tak chci momenty jak mají být, nějaké nepodstatné věci se dotáhnou s citem ale důležité bych rád měl přesně
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
-
Hlava na 1,6-ke je identicka ako na 1,4-ke tak aj momenty, dokonca aj y22dtr ma taktiež na domčeky vačiek ten isty moment. Jo a utahuju sa od prostredneho domčeka špiralovym spôsobom ale postupne po pár zavitoch. 1 stredny do polovice zavitu potol ľava strana do polovice tak pravá strana do polovice a tak zase ľava strana do polovice a potom zase napravo a zase do polovice zavitu. Každy domček ma svoje čislo takže nepoliesť ich 1-ka je domček u ozubeneho kola vyfukovej vačky a 10-ka na konci nasavacej vačky bližšie k baterke!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957