Špatny start/chcipani na volnobeh/škr. klapka

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Genest

Špatny start/chcipani na volnobeh/škr. klapka

Příspěvek od Genest » 31 říj 2013, 22:31

Zdravím vas všechny rad bych se zeptal na jednu informaci....
Mam auto Astra 1.6 16v 74kw 100edition r.v. 99.

Posledni dobou mam "občas" problemy s nastartovanim vozu a to tak ze auto mi chyba svižně ale dlouze a to napr i 6 vterin a kdyz chytne ukaze se mi kontrolka el. motoru ktera nekdy zhasne po 300m jizdy a nekdy zustava svitit..Občas take chcipne zniceho nic na volnobeh .

Diagnostika vyhodila pouze chybu otacek motoru . a po vymene cidel nevyhazuje nic.

Čidlo kliky mam nove,vačky taky, svíčky nové,všechny filtry nové, baterka nová a ted to na co se chci hlavne zeptat : nechal sem vycistit škrtici klapku a mechanik mi řekl ze byla zalita olejem tak to vycistil ale nic jineho neserizoval auto si prej polohu klapky nastaví samo automaticky.. ale hodne lidi mi reklo ze se to MUSÍ nastavit pres diagnostiku tak nevim zda je to pravda nebo ne a zda mam navstivit nekoho s diagnostikou. popr pokud nekdo ma zkusenosti s tim chcipanim a startovanim a nejak to vyresil tak prosim o radu uz si stim nevim rady a jsem zoufalej :cry: díky borci

Reklama

spermin

Re: Špatny start/chcipani na volnobeh/škr. klapka

Příspěvek od spermin » 02 lis 2013, 08:30

X kový motor se nenastavuje! seřídí se sám, ještě zkus odpojit Baterku.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

riddick1974

Re: Špatny start/chcipani na volnobeh/škr. klapka

Příspěvek od riddick1974 » 02 lis 2013, 12:20

Kontrola volnoběžného ventilu,vyčistit ho prostříknout olejem,pak na vymontovaný ventil nasadit konektor a kolega ti otočí kličkem do polohy 2 a ty koukneš jestli se hřídelka na pružině volně pohybuje.
Opel Zafira B 1.9cdti r.v.2007
Fabia 1.4 16v r.v.2001
Diagnostika:

OP COM
SCANMYOPEL bluethoot android
VAG

Odpovědět