Zdlouhavy start - VYŘEŠENO + popis (Promazat děkuji)

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Genest

Zdlouhavy start - VYŘEŠENO + popis (Promazat děkuji)

Příspěvek od Genest » 11 črc 2013, 12:19

Zdravím všechny a rad bych popsal muj problem a nasledne povedel jakym zpusobem jsem ho u sebe vyresil tak aby ostatni kteri se stimto problemem potkaji meli nejake informace...

Mám Vuz Astra G r.v. 99 1.6 16v 100edition

Nedavno sem se potkal s problemem zdlouhaveho startovani. pri prvnim startu a otocenim klicku do polohy kontrolek sem nechal vsechny pozhasinat jako obvykle a pri otoceni klicku abych nastartoval to obcas velmi dlouho startovalo napr. 5-7sekund kdy to pote chytlo ale velmi uboze a ukazala se kontrolka elektroniky motoru. kdyz sem motor ihned vypl a pockal cca 5 vterin mohl sem znova nastartovat uplne v poradku ale kdyz sem auto nechal dele "1 den" stat problem se ukazal znova. bylo to velice neprijemne i kdyz kontrolka po cca 300m zhasla a auto se chovalo normalne. zameril sem se prvne na svicky ktere sem vymenil, pote sem si nechal projit vsechny kontakty od kostry az po kabliky a přebití baterky. nepomohlo.. nato sem zajel na diagnostiku ke znamenu elektrikari a vyskocila nam chyba otacek motoru... mechanik mi povedel ze to je na 99% cidlo klikove hridele tak to ktere sem mel v aute vytahl vycistil a nasadil zpatky. problem ale pretrvaval tak jsme stare cidlo vyndali uplne a zkusili namontovat uplne nové (cena 1490,- na muj typ vozu) a od te doby je to tyden a s problemem sem se nesetkal... mechanik pri badani problemu narazil na popraskane hadicky od škr. klapky takze doporucuji zkontrolovat i ty.. nejsem si jist zda na tom měly taky zasluhu ale kdyz uz tak sem je nechal vymenit přimo stim (hadicky korunova položka)

Takže doufam a klepu na dřevo ze mam po problemu a zatim tomu tak vse nasvedcuje a doufam ze z tohoto popisku lide kteri budou mit podobny problem tak ho vyresi jak ja a rychle :)
Naposledy upravil(a) Genest dne 23 črc 2013, 16:53, celkem upraveno 1 x.

Reklama

Ondra B.

Re: Zdlouhavy start

Příspěvek od Ondra B. » 11 črc 2013, 13:52

Diagnostika, či vyblikání závady z registru RJ.
Jinak použí HLEDAT :roll:
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

Genest

Příspěvek od Genest » 11 črc 2013, 22:28

Dneska sem odjizdel z odpoledni z prace a nastartoval sem v pohode :) zajimave... napadaj me jeste svicky ze by mohly bejt mokre pri tom prvnim startu vzdycky to je trosku zdlouhave. baterie promerena a je v pohode...

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 12 črc 2013, 07:36

No těžko na to cokoliv říct, jak máme vědět že tam nemáš třeba žhvičky??
Když ani nevím co máš za motor.
To že to jednou chytne OK je naopak divné, pokud to x krát chytá dlouho a pak jednou hned, je něco špatně....
A pokud stim nezajedeš na diagnostiku tak je to vše úplně kničemu.... :twisted:
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

Genest

Příspěvek od Genest » 12 črc 2013, 09:49

No jak rikam dela to vzdy ten prvni start rano . Mam 1.6 16v X16XEL

Dneska sem to odvezl ke znamemu co dela elektriku v autech vymeni mi svicky a zkontroluje kabliky vsecky a uvidime no snad to nebude nic vazneho

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 12 črc 2013, 10:00

Mi to dělá občas taky,tipnul bych to na malý tlak paliva,Astra totiž zapíná čerpadlo až při startování.Ale stává se to jen občas,někdy i po týdnu chytne hned.A diagnostika samozřejmě nehlásí nic 8)
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Genest

Příspěvek od Genest » 15 črc 2013, 14:41

Tak sem zajel na diagnostiku a vyskocil problem s otackama motoru a mechanik mi rekl ze z 99% to je cidlo klikovky... takze ho zitra vymeni a uvidí se dál no xD

Genest

Příspěvek od Genest » 16 črc 2013, 20:15

Genest píše:Tak sem zajel na diagnostiku a vyskocil problem s otackama motoru a mechanik mi rekl ze z 99% to je cidlo klikovky... takze ho zitra vymeni a uvidí se dál no xD
Tak zmena.. mechanik dal nove cidlo a delalo to taky... zjistil ze cidlo ktere tam uz bylo je v poradku takze zacal patrat dále a po telefonu mi vysvetlil ze našel 2 popraskane hadicky "uz presne nevim od ceho jsou" ale cosi s tlakem a pri startovani jde slyset ze nasavaji vzduch takze snad to bude tím xD hadicky uz jsou objednane

Genest

Příspěvek od Genest » 18 črc 2013, 14:42

Takže sem v koncích.. nepomohlo ani vymena hadicek... dela mi to porád... mechanik ale snimac klikove hridele nevymenoval jen ocistil ten ktery tam byl jelikoz jde prej videt ze neni stary ale je tam mneneny uz... muze to bejt napr tim ze to cidlo napr je uz menene je ocistene ale preci jen muze byt vadne? diagnostika vyplivla vadne otačky

Genest

Příspěvek od Genest » 18 črc 2013, 16:16

:arrow:

spermin

Příspěvek od spermin » 18 črc 2013, 17:49

dobré je uvést odkud jsi, možná se najde někdo zkušený v okolí.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Genest

Příspěvek od Genest » 18 črc 2013, 19:54

Jsem z kopřivnice Moravskoslezsky kraj

spermin

Příspěvek od spermin » 18 črc 2013, 20:33

snad ti někdo z okolí pomůže jinak přijeď po dohodě do OV. 8)
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 18 črc 2013, 20:52

Geneste, to že čidlo očistil, neznamená, že ho opravil. Samosebou taky není řečeno, že je špatné.
Jaký kód ti vyhodila diagnostika? Může to být i čidlo vačky.
Jestli si chceš udělat zájezd do Ostravy, můžu ti na to kouknout.
A jestli bylo čidlo klikovky měněné, zkus zjistit, jaké tam teď je, ono není čidlo jako čidlo, levná náhrada si nemusí s jednotkou motoru rozumnět :wink:
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Genest

Příspěvek od Genest » 18 črc 2013, 21:26

Alzafir píše:Geneste, to že čidlo očistil, neznamená, že ho opravil. Samosebou taky není řečeno, že je špatné.
Jaký kód ti vyhodila diagnostika? Může to být i čidlo vačky.
Jestli si chceš udělat zájezd do Ostravy, můžu ti na to kouknout.
A jestli bylo čidlo klikovky měněné, zkus zjistit, jaké tam teď je, ono není čidlo jako čidlo, levná náhrada si nemusí s jednotkou motoru rozumnět :wink:
Tak sem domluveny s mechanikem ze objedna uplne nové na zapujcku... hodi mi ho do auta a uvidíme jak se to bude chovat ... cidlo nemusím prozatím platit pokud se nezjisti zda je to tím tak uvidíme kazdopadne pokud to nebude cidlem urcite se ti ozvu :) děkuji

Odpovědět