Problém se zrcátkem
Problém se zrcátkem
Zdravím , dneska jak jsem umýval auto, tak sem párkrát střílel do zrcátka a všiml jsem si že je nějak křivé, tak jsem to elektricky manipuloval, ale nejde to doleva a doprava....nahoru a dolů to jde hladce...ale nechce se to posouvat ze strany na stranu....může mi někdo poradit, jak to znovu nasadit do toho kloubu. Popřípadě jak to vyřešit ?? Díky za každou radu
Teď máme Z18xe Mazlík
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Problém se zrcátkem
Nejdříve zkus, jestli nepomůže mírné "zatlačení" do stran na vlastním zrcátku - motorek pro pohyb levá - pravá může být zatuhlý a potřebuje "popostrčit". Pokud toto nepomůže, tak potom měřit, kde je problém. Jestli v motorku nebo v přepínači: já jsem také měl nepohyblivý směr vlevo-vpravo a nakonec to byly kontakty v křížovém ovladači zrcátek (byly napálené, takže pomohlo očištění). Rozborka křížového ovladače je jednoduchá: vítězí síla nad rozumem, vše je na pružinkách.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
vasekpetr1 píše:Nejdříve zkus, jestli nepomůže mírné "zatlačení" do stran na vlastním zrcátku - motorek pro pohyb levá - pravá může být zatuhlý a potřebuje "popostrčit". Pokud toto nepomůže, tak potom měřit, kde je problém. Jestli v motorku nebo v přepínači: já jsem také měl nepohyblivý směr vlevo-vpravo a nakonec to byly kontakty v křížovém ovladači zrcátek (byly napálené, takže pomohlo očištění). Rozborka křížového ovladače je jednoduchá: vítězí síla nad rozumem, vše je na pružinkách.
No ono já slyším cvakání když ho chci posunout.....Ale je pravda, že ono se to pohne, ale nejede to rovnoměrně a za druhé...to zrcátko když do něj jemně šťouchnu zleva doprava tak je volné Takže a snažil jsem se ho i zatlačit ale vážně mi to nejde....Bojím se abych ho neprasknul !
Teď máme Z18xe Mazlík
Přidám taky dotaz- zrcátko na straně řidiče OK, u spolujezdce nereaguje na ovládání, nevím zda je chyba v zrcátku nebo ovladači. Začnu u zrcátka, jak vyndám zrcátko ( sklo) abych mohl zrevidovat motorky? Díky.
Mě to taky dělalo u pravého zrcátka a nakonec to byly kontakty u přepínače. Po odpojení konektoru z přepínače a opětovném připojení najednou všechno fungovalo, tak jsem ty kontakty ještě pro jistotu prostříknul a od té doby je klid.
Astra G Caravan 1.8 16V r.v.98
No já jsem zjistil to, že to nemám nasazené v tom pravém kloubu a nemohu to tam za každou cenu dostat ! Už nevím jak bych to tam dal
Teď máme Z18xe Mazlík