ako zmontovať brzdový strmeň?
-
ako zmontovať brzdový strmeň?
odšróboval som dva šroby zo strany motora, prasa bolo uvoľnené, ale niečo ho tam stále držalo, potom som si všimol akýsi výstupok (viď foto). ten bránil, aby som prasa vytiahol smerom dopredu (k prednému nárazníku), proste je uvoľnené, ale nedá sa ani do jednej strany snim pohnuť, plis heelp, som lama 

- Reklama
Re: ako zmontovať brzdový strmeň?
easy, das dole strunku " ten dratik co napina prasa" odsrobujes 2 sroby od motora, srobovakom vtlacis valcek s platnickou aby to bolo volne a potom podpacis spodok prasiatka a vyskoci ti 
eidt " pichni srobovak medzi kotuc a vnutornu platnicku a trosku zapac smerom od auta alebo k autu tym vtlacis valcek

eidt " pichni srobovak medzi kotuc a vnutornu platnicku a trosku zapac smerom od auta alebo k autu tym vtlacis valcek
Astra G 1.6 16v opc packet R.I.P
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car
-
ten drot z vonkaješ strany? ten som mal dole, skúšal som aj piest vtlačiť, ale zakaždým sa mi vrátil, ale podpáčiť spodok som neskúšal, no nič, idem nervačiť asi znova
dik

kúpil som na vrakáči funkčný strmeň na zadné kotúče lebo mi už dlhšie nejde ručná
lenže sa mi podarilo pri výmene piestika už natrhnutú (čo som si vtedy nevšimol) gumičku rozjebať ešte viac
bol som v opli nech mi ju predajú a vymenia ale že mi bohužiaľ nevedia tú gumičku na piestik zohnať a aj keby som ju mal odinakiaľ , tak ju nevymenia lebo to nikdy neotvárali a nemajú ani ten 5hranný klúč
skúšal som ju vybrať no tá manžeta je očividne podvlečená čiže si myslím , že sa asi musí povoliť ten 5hran a vysunúť to von , dať manžetu a zasunúť a zaistiť
alebo sa mýlim ???
vedel by niekto čo s tým ???
kde ju zohnať a ako ju vymeniť ???
myslím že by sa aj zohnať dala ale ako sa vymieňa ???
tu v servise mi povedali že aj skúšali taký klúč spraviť ale dali to na repas a ani sa s tým viac nebavili
lenže sa mi podarilo pri výmene piestika už natrhnutú (čo som si vtedy nevšimol) gumičku rozjebať ešte viac
bol som v opli nech mi ju predajú a vymenia ale že mi bohužiaľ nevedia tú gumičku na piestik zohnať a aj keby som ju mal odinakiaľ , tak ju nevymenia lebo to nikdy neotvárali a nemajú ani ten 5hranný klúč
skúšal som ju vybrať no tá manžeta je očividne podvlečená čiže si myslím , že sa asi musí povoliť ten 5hran a vysunúť to von , dať manžetu a zasunúť a zaistiť
alebo sa mýlim ???
vedel by niekto čo s tým ???
kde ju zohnať a ako ju vymeniť ???
myslím že by sa aj zohnať dala ale ako sa vymieňa ???
tu v servise mi povedali že aj skúšali taký klúč spraviť ale dali to na repas a ani sa s tým viac nebavili
1.6 16V XEL -
-
Minule tu Langdon pisal že treba kupiť 5-hranny nastrčkový kluč a všetke ostatne tesnenia kúpiš v repas sade za cca 12-15ojro,
čudujem sa vždy že ludia z takou kokotinou chodia do GM ked oni o takych to veciach nemaju šajnu.
EDIT: a čo je na tom klzačiku zle že, ho chceš demontovať?

ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
brzda ide v pohode ale tá časť na ručnú jedine "monterajzňou" čiže mám lano vypojené
a už aj viem kde za 8-9eur kúpim tú repas sadu
išlo mi hlavne o to či ten 5hran treba povoliť pri výmene a či ma nečaká ešte nejaké prekvapko pri tej výmene nie že to nepôjde zložiť ... neviem ako to vnútri vypadá tak sa nechám prekvapiť
a veru 5hranných kľúčov mám plnú ... v garáži len v tých nervoch jak sa roztrhla mi to už nemyslelo a ponáhľal som do roboty a zajtra cestujem tak hneď v pondelok sa na to vrhnem a dám vedieť
a do gm som šiel len preto, že som myslel že takú somarinu kúpim aj tam a nemusím to rozrábať ja ale nech mi ju tam hneď aj vymenia hmmm tak níííšt smradi
a už aj viem kde za 8-9eur kúpim tú repas sadu
išlo mi hlavne o to či ten 5hran treba povoliť pri výmene a či ma nečaká ešte nejaké prekvapko pri tej výmene nie že to nepôjde zložiť ... neviem ako to vnútri vypadá tak sa nechám prekvapiť

a veru 5hranných kľúčov mám plnú ... v garáži len v tých nervoch jak sa roztrhla mi to už nemyslelo a ponáhľal som do roboty a zajtra cestujem tak hneď v pondelok sa na to vrhnem a dám vedieť

a do gm som šiel len preto, že som myslel že takú somarinu kúpim aj tam a nemusím to rozrábať ja ale nech mi ju tam hneď aj vymenia hmmm tak níííšt smradi

1.6 16V XEL -
-
Ak je plocha na tom 5hrane ok tak to nechaj na pokoji, akorat si zožen kľuč na malu flexu a jeden jednoduchy rozpinak na naslene zloženie piestiku, prachovka sa u Bosch systemu zaklada až po zasunuti piestika na doraz, u Lucas systemu je to zase opačne, hej a ešte daj pozor pri nakupe opravnej sady na to že, sú dve verzie z menšim priemerom piestika to bude pravdepodobne aj tvoj pripad a asi o 2-4mm vačšim priemerom ktoré je pre trochu rychlejšie a silnejšie opliky!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
hej mám 34mm
kľúč tiež mám ale neviem aký rozpinák myslíš
no nič potom sa ozvem
idem chrápať ráno tatry volajú
btw dík za radu
kľúč tiež mám ale neviem aký rozpinák myslíš
no nič potom sa ozvem
idem chrápať ráno tatry volajú

btw dík za radu
1.6 16V XEL -
-
Stači ked si ho vyrobiš z pasoviny cca 30mm širka a cca 75-100mm dlžka z hrubkou okolo 5mm presne do prostriedku navrtaš jednu dieru podľa toho aky budeš máť šrob k dispozicii ale odporučam niečo okolo 10-12mm v dlžke aspon 8 až10cm + jednu maticu daneho priemeru ktoru na prevrtanu dieru prizvaruješ, alebo si urobiš potrebny zavit, to podľa toho čo ti viac vyhovuje. Tym rozpinakom budeš za sučasneho zakrucania piestika kľučom od flexi a priebežnym rozpinanim ten piestik zasuvať do vnútra, proste 1 otačka piestikom a stale dopinať to rozpinakom až do uplneho konca, je to pakec na cca 10minut a možno aj viac. No a mechanizmus ručnej brzdy ti ide na sucho v pohode?Targus píše: ale neviem aký rozpinák myslíš

ano na sucho ide v pohode
(no pre chorobu som to robil až teraz)
a aj gumičky som dal nové aj piestik ale ... nevšimol som si, že ten zmrd mi ho predal so zalomeným odvdušňovákom ... až teraz jak som to dal na auto že ideme odvzdušňovať ááááááá ...
tak čo iné odvrtať , lenže ...
vravím kamošovi daj tam len štvorku dieru a ja idem požičať vyťahovák a závitník
prídem a tam už osmička a samozrejme zavrtal dole do toho sedla ... a ešte aj závit tam dal nie 10x1 ale 10x1,25 čo bol doma, tak som teda kúpil taký odvzdušňovák ale samozrejme čo - netesní
ževraj zvrchu na tej diere odvzdušňováku to treba zarovnať takú plôšku a dať tam šrób aj teda s medennou podložkou a tak to aj odvzdušniť (že to len odstrekne tade popod ) a nechať tak že sa to tak robí
mne to ale moc bezpečné nepríde
aký máte na toto názor ???
(no pre chorobu som to robil až teraz)
a aj gumičky som dal nové aj piestik ale ... nevšimol som si, že ten zmrd mi ho predal so zalomeným odvdušňovákom ... až teraz jak som to dal na auto že ideme odvzdušňovať ááááááá ...
tak čo iné odvrtať , lenže ...
vravím kamošovi daj tam len štvorku dieru a ja idem požičať vyťahovák a závitník
prídem a tam už osmička a samozrejme zavrtal dole do toho sedla ... a ešte aj závit tam dal nie 10x1 ale 10x1,25 čo bol doma, tak som teda kúpil taký odvzdušňovák ale samozrejme čo - netesní
ževraj zvrchu na tej diere odvzdušňováku to treba zarovnať takú plôšku a dať tam šrób aj teda s medennou podložkou a tak to aj odvzdušniť (že to len odstrekne tade popod ) a nechať tak že sa to tak robí
mne to ale moc bezpečné nepríde
aký máte na toto názor ???
1.6 16V XEL -