Astra G 1.4 66Kw r.v. 2001 přehřívá se
Astra G 1.4 66Kw r.v. 2001 přehřívá se
Mám tokový problém s astrou. V zimě tam bylo málo nemrznoucí směsy ve vodě a voda tam zamrzla. Ale bohužel někdo s tim jel. Nakonec to rozmrzlo, ale teď se to přehřívá. Je možné že je vodní pumpa KO?Popřípadě co to odneslo?Voda se neztrácí.
- Reklama
Re: Astra G 1.4 66Kw r.v. 2001 přehřívá se
jo hochu těžko říct..už máš doplněno? nemrznoucí aby mělo do -30 je dobé mět celý rok má to pak i vyšší bod varu...jak přehřívá ? ono když máš třeba klimu (nemusí být zaplá) tak to má provozní teplotu kolem 110 taky sem z toho doted' nervozní ale je to tak....
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Auto je manželky, tak na fridex se zapomělo:-)A směs je dolitá, ale jde o to, že když jedu, tak se teplota vyšplhá až do červenýho po nějaké době, což normálně nedělalo. A dále nic moc topí. Nemůže být v kaši jen termostat?
Zkoušel jsem sáhnout na hadicu od chladiče (spolujezdec)a jedna byla hodně vařící a jedna studená (ta co je umístěný níž u řidiče.) A v té teplejší hadici sem měl pocit, že tam moc vody není, spíš u uvnitř jakoby vařilo...
Zkoušel jsem sáhnout na hadicu od chladiče (spolujezdec)a jedna byla hodně vařící a jedna studená (ta co je umístěný níž u řidiče.) A v té teplejší hadici sem měl pocit, že tam moc vody není, spíš u uvnitř jakoby vařilo...
tak to by nemělo no ale termostat by to způsobovat neměl leda že by nebežela ta pumpa a kapalina nekolovala..asi to chce servis...
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
hele to je trochu přehnaný nekubesmaurer píše:tak to má provozní teplotu kolem 110 taky sem z toho doted' nervozní ale je to tak....
Born From Jets
Tak sevis by mě asi nejspíš nenapadl:-) Jak poznám na 100% vadnou vodní pumpu?Samozřejmě, že nekoluje voda. A nějakej tip jak to zjistit bez přebytečnáho rozdělávání?
Mělo by to vidět v nádržce z té malé vrchní hadičky by měla téct voda?
Ještě nemůže to být zavzdušněný?Nejsem si jistý, ale tyto astry by měli byt samo-odvzdušňovací?
Mělo by to vidět v nádržce z té malé vrchní hadičky by měla téct voda?
Ještě nemůže to být zavzdušněný?Nejsem si jistý, ale tyto astry by měli byt samo-odvzdušňovací?
vodní pumpa je v rozvodech tak do toho bych se necpal
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
v rozvodech se hrabat nebudu, ale jak zjistit, že je funkční?
- vasekpetr1
Viděl bych to na střižený klínek na hřídeli vodní pumpy (pokud tam něco takového je) a odzkoušet oběh vody snad jedině zmáčknutím hadice na výstupu ze zahřátého motoru a přidáváním otáček bys měl cítit odpor vody.
Ani nepíšeš, co je to za motor ...
Ani nepíšeš, co je to za motor ...
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Klínek na pumpě není žádnej.Nejspíš se ti roztrhla vrtulka.Pumpu musíš vymontovat,ale to znamená rozbourat rozvody.
Hlavně to začni řešit rychle nebo si zničíš část bloku motoru-tam co je vyfrézovaná část pumpy.
Vrtulka čerpadla je modrá na tomto obrázku.
Jestli ti to v zimě zamrzlo,tak vyměň i termostat,ten dostal taky pěkně za uši a může se kousat při otevírání.
Hlavně to začni řešit rychle nebo si zničíš část bloku motoru-tam co je vyfrézovaná část pumpy.
Vrtulka čerpadla je modrá na tomto obrázku.
Jestli ti to v zimě zamrzlo,tak vyměň i termostat,ten dostal taky pěkně za uši a může se kousat při otevírání.