Chlazení motoru
Chlazení motoru
Jak odvzdušnit chladící systém při doplňování vody nebo při doplňování nemrznoucí směsi? Děkuji za odpověď.
- Reklama
Re: Chlazení motoru
to není moc nutné měnil sem 3x chladící ve felicii a ano sem to neresil jinak je moznost nalejes nechás otevrene vicko chlazeni zapnes motor a az to zacne kolovat voda se dostane kam ma dolejes at je to u rysky a pak zavres pevne vicko a je nebo se na to vys****
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Ideální je, když by jsi to nechal až do sepnutí sahary, pak máš jistotu, že to je bez vzduchu. Samozřejmě pravidelně vizuálně kontroluj 

ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
systém se odvzdušní sám přes expanzní nádržku
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
zdarec chlapaci....mám ten sám problém.....zavzdušněné chladicí systém......
šistil jsem škrt. klapku...a musel odpojit vodu......po montáži.....a zapnutí motoru....se mi rychle zahřála voda....a měla tendenci vytéc..........jako kdyby to bylo někde ucpané.....potom teda víčko dolu....nastartováno......a už voda nenabýhala.....s tím že asi 3x sepla sahara....voda cca 98 st.....takže by mohlo být ok?????? když jsem nenchalmotor bežet cca 20 min....a nadržka byla otevřená?????
došlo k odvzdušnění?????

šistil jsem škrt. klapku...a musel odpojit vodu......po montáži.....a zapnutí motoru....se mi rychle zahřála voda....a měla tendenci vytéc..........jako kdyby to bylo někde ucpané.....potom teda víčko dolu....nastartováno......a už voda nenabýhala.....s tím že asi 3x sepla sahara....voda cca 98 st.....takže by mohlo být ok?????? když jsem nenchalmotor bežet cca 20 min....a nadržka byla otevřená?????

Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
pro jistotu
nastartovat, otevřít ihned topení a nechat běžet, po foukání teplého vzduchu zavřít topení
a čekat až se začne zvedat teplota kapaliny a je vymalováno, pokud kapalina neproudí, (je to vidět v nádržce)
potom otevřít nalévací víčko a opakovat.
nastartovat, otevřít ihned topení a nechat běžet, po foukání teplého vzduchu zavřít topení
a čekat až se začne zvedat teplota kapaliny a je vymalováno, pokud kapalina neproudí, (je to vidět v nádržce)
potom otevřít nalévací víčko a opakovat.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic