motor cuká a občas jede na 3 válce jinak něž je tu popsáno
motor cuká a občas jede na 3 válce jinak něž je tu popsáno
Ahoj,
od včerejška mám "standardní" prodblém všech aster 1.4 16V. Cukání motoru při jízdě, ale zdá se mi, že jinak než je tu popsané...
Včera jsem natankoval v Klatovech benzinka OMV (když se jede směrem na železnou rudu-BACHA ASI TAM RADĚJI NETANKUJTE!!!)
Za pár km při jízdě do kopce auto netahlo do kopce jako obvykle a po dalších pár km při jakékoliv větší zátěži=rozjezd z místa do kopce, přidání plynu jakoby motor šel na 3 válce a neměl výkon, auto tak tak vyjelo kopec a prostě při přidání plynu bud začne cukat nebo netahne a motor se rozklepe. Hlavně rozjezd do kopce velký problém, celou cestu z německa do plzně stejný problém. Večer jsem v Plzni natankoval plnou nádrž na shellce a jel to projet, trochu se to zlepšilo, už se z 90procent dá s autem normálně rozjet a když jebu lehce a nešlapu na plyn tak celke normální stav, ale při přidání plynu zase dušení a klepání motoru-motor brní ne že by v něm klepalo...
Když auto vytočím přes 5000, tak do 5000 se mu neche vytáčí se pomaleji a motor opět brní, ale pak v 5000-5500 najednou trhne a auto jede normálně jako drak...
vyndal jsem svíčky a svíčka na druhém válci nahnědlá keramika se středovou elektrodou, 2 (ty 2 kratší) ze 4 vnějších elektrod byly černé (mám tak 4 elektrodové svíčky beru ultra x-nevím, zda jsou správné, ale auto mám 1/4 oku a do včera jezdilo normálně dobře)
NA ROZDÍL OD OSTATNÍCH NESVÍTÍ KONTROLKA DIAGNOSTIKA MOTORU A AUTO PŘI TOČENÍ přes 5000 JEDE NORMÁLNĚ=na dálnici do kopce na 5ku 160, což na 1,4 myslím, že je standardní stav....
před týdnem měněný olej z původního divinol 10w40 na q8 5w40, nemohl lepší olej uvolnit karbon z dříku ventilu na druhém válci a tím se ventil přidírá a nedovírá?? nebo je to blbost?
Může takovou závadu udělat jen špatný benzin?
Škrtící klapka vyčištěna.
Volnoběh normální, před natankováním u shellky byl nepravidelný, nyní v pořádku.
Může to být ta prokletá zapalovací lišta?
Vstřikovač 2. válce?
Že by byl najednou ucpaný EGR se mi nezdá...
Prosím o radu, díky!!
od včerejška mám "standardní" prodblém všech aster 1.4 16V. Cukání motoru při jízdě, ale zdá se mi, že jinak než je tu popsané...
Včera jsem natankoval v Klatovech benzinka OMV (když se jede směrem na železnou rudu-BACHA ASI TAM RADĚJI NETANKUJTE!!!)
Za pár km při jízdě do kopce auto netahlo do kopce jako obvykle a po dalších pár km při jakékoliv větší zátěži=rozjezd z místa do kopce, přidání plynu jakoby motor šel na 3 válce a neměl výkon, auto tak tak vyjelo kopec a prostě při přidání plynu bud začne cukat nebo netahne a motor se rozklepe. Hlavně rozjezd do kopce velký problém, celou cestu z německa do plzně stejný problém. Večer jsem v Plzni natankoval plnou nádrž na shellce a jel to projet, trochu se to zlepšilo, už se z 90procent dá s autem normálně rozjet a když jebu lehce a nešlapu na plyn tak celke normální stav, ale při přidání plynu zase dušení a klepání motoru-motor brní ne že by v něm klepalo...
Když auto vytočím přes 5000, tak do 5000 se mu neche vytáčí se pomaleji a motor opět brní, ale pak v 5000-5500 najednou trhne a auto jede normálně jako drak...
vyndal jsem svíčky a svíčka na druhém válci nahnědlá keramika se středovou elektrodou, 2 (ty 2 kratší) ze 4 vnějších elektrod byly černé (mám tak 4 elektrodové svíčky beru ultra x-nevím, zda jsou správné, ale auto mám 1/4 oku a do včera jezdilo normálně dobře)
NA ROZDÍL OD OSTATNÍCH NESVÍTÍ KONTROLKA DIAGNOSTIKA MOTORU A AUTO PŘI TOČENÍ přes 5000 JEDE NORMÁLNĚ=na dálnici do kopce na 5ku 160, což na 1,4 myslím, že je standardní stav....
před týdnem měněný olej z původního divinol 10w40 na q8 5w40, nemohl lepší olej uvolnit karbon z dříku ventilu na druhém válci a tím se ventil přidírá a nedovírá?? nebo je to blbost?
Může takovou závadu udělat jen špatný benzin?
Škrtící klapka vyčištěna.
Volnoběh normální, před natankováním u shellky byl nepravidelný, nyní v pořádku.
Může to být ta prokletá zapalovací lišta?
Vstřikovač 2. válce?
Že by byl najednou ucpaný EGR se mi nezdá...
Prosím o radu, díky!!
Ford Focus turnier 2003 swiss edition 1.8 16V
Opel Astra caravan 1999 1.6i
- Reklama
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Re: motor cuká a občas jede na 3 válce jinak něž je tu popsáno
Ventil by se nejspíš potkal s pístem
EGR by rozsvítil kontrolku
zkus palivový filtr,a nebo pak jak se říká:jedničku a plyn na podlahu až do omezovače a pak dvojku a trojku akdyž to nepomůže tak asi diagnostika,může to být i lišta,nebo vstřik
EGR by rozsvítil kontrolku
zkus palivový filtr,a nebo pak jak se říká:jedničku a plyn na podlahu až do omezovače a pak dvojku a trojku akdyž to nepomůže tak asi diagnostika,může to být i lišta,nebo vstřik
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Problem se zapalovaci lištou ti diagnostika neukaže.Skus se na ni podivat.Jestly maš někde kolem tveho domu kamarada oplaka tak si ji skus pujčit na parkovišti a zjistiš jetly je to ono
...vytočit do omezovače jsme to zkusil a žádná změna...
auto ted v pondělí jede tak, že občas, ale jen vyjímečně se něco jakoby odkousne nebo rozběhne jak má a chvílí jede normálně-ale to se děje třeba 1x z 10-20 případů přídání plynu, rpostě jedu na jedna...blbne, dám za dva a přidám plyn otáčky stoupají z 2000 na 3000 pak to najednou naskočí chvílí to jede normálně dám za 3 a zase začne se dusit a pocitově nepálí ten jeden (nejsíš 2.) válec....
Je tu prosím někdo z Plzně, kdo by byl ochotný půjčit zapalovací lištu k odzkoušení...??
auto ted v pondělí jede tak, že občas, ale jen vyjímečně se něco jakoby odkousne nebo rozběhne jak má a chvílí jede normálně-ale to se děje třeba 1x z 10-20 případů přídání plynu, rpostě jedu na jedna...blbne, dám za dva a přidám plyn otáčky stoupají z 2000 na 3000 pak to najednou naskočí chvílí to jede normálně dám za 3 a zase začne se dusit a pocitově nepálí ten jeden (nejsíš 2.) válec....
Je tu prosím někdo z Plzně, kdo by byl ochotný půjčit zapalovací lištu k odzkoušení...??
Ford Focus turnier 2003 swiss edition 1.8 16V
-
čau tak po včerejšku mám podobný problem .auto občas cukne na 2 ,3,,4,5 když jedu jen na čtvrtku plinu, klapaka čištěná cca před měsícem.
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu
-
tak zavada je cuka cuka ..vzdy tak kolem 2tis otáček aš 3tis škubne a pak zas normal..nekdy to dela a nekdy je to ok co muže byt pričinou???
Škubne jen jednou a pak zase v poho? Dělala mi to minulá X16XEL - při tom škubnutí vždycky blikla kontrolka motoru.. Nepřišel jsem na to čím to je způsobeno, jezdilo se s tím celkem dlouho..potom to najednou zničehonic přestalo po výměně pal.filtru zároveň se svíčkama, olejem atd..takže vlastně doteď nevím čím to bylo
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
-
- Kontaktovat uživatele:
taky mi jel X16XEL na 3 hrnky a nakonec po výměně všeho možnýho byl zjištěn podpálenej ventil
Inženýři VW dosáhli dalšího úspěchu: vynalezli automobil fungující na vodu, bohužel ale funguje jen na vodu z mexického zálivu
-
tak svičky vymeneny za nake opel 4papskove měl jsem je v aute a stale cuka novej poznatek je to že cukaní začne as po častečném zahřati auta ..do te doby nic.. cuka i když jedu 130km/h to trochu škubne min než když jedu 50km/h. ješte jsem nemenil pal filtr to musim nechat na nakyho odborníka.kdo co poradi???
mrkni na můj příspěvek - máme něco společného...
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=15851
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=15851
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím EGR!!!!!!
-
no ješte mam takovyho pana garažovej opravař ale nouze je nouze jinak jezdim k Roman.K tet zdelal svíčky a cosi meřil rikal že jakejsi tlak asi ve valcích je stejnej. já čekam as bude myt roman odevřeno a jedu k nemu...
-
Tak dnes návšteva u super servisáka RomanaK ..a napichnuti na pc zavada žádna pak skoušel ERG ventyl pres pc a asi jsme u přičiny cukani mého auti. Erg odpojeno cukaní se zatim neprojevuje,mam jezdit s odpojenym erg a zjistit jestly cuka.ješte dotaz roman rikal že bude svitit pořád kontrolka motoru(oranžová) ale občas i shasne nebo i chvikama nesviti. je to normalní?A jen ta cena Erg neni zrovna příjemna co si pamatuji tak stoji3300kč repas pak novej nevim značku 4100 a další taky novej 4700..nebo pak starší za cca1800kč tak ja nevim do čeho mám jit boužel nejsem zrovna plnej penez co by jste poradily.dikec
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Co chceš radit?Trdlo ti psal už 18.12.Já jsem ti to psal 31.12..Trdlo píše:egr
Vymeň EGR a bude to v poho.