Výběr chladiče klimatizace - prosím o radu
Výběr chladiče klimatizace - prosím o radu
Mám problém s výběrem chladiče klimatizace.Na netu je spousta prodejců a ceny od 2500Kč-6500Kč a víc.Můžete poradit do čeho jít a nenaletět?!Předem moc děkuji.Radys.1Opel Asrta-G r.v.98
- Reklama
Re: Prosím o radu
Čau, no hlavně nešetři a kup si nějakou značku. Určitě ne jak já ,,no name,, a vydržel mi cca 8 měsíců a 4 500 Kč v pr..li . V zimě jsem si šel zakouřit a slyším od chladiče nějaké šyčení a ono to bylo unikající chladivo. Tak jsem ho vymontoval a zanesl do opravny. No a borec mi říká, že to opravit nejde, že tam je šest různých úniků, prostě je jak cedník. Takže tak no. Pak je to kua pěkně drahé chlazení v těch našich klimatických podmínkách.
Moje Astra 1,6 16 V https://www.astra-g.cz/galerie/kamil/
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o radu
přesunuto z admin sekce
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr chladiče klimatizace - prosím o radu
A změněn nadpis... celkem nic neříkající...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Já doporučuji a montuji převážně origo a zákazník má 10%slevu.
Je to pak cca 9500,-včDPH.
Pro porovnání dnes byl u mě zástupce Auto kelly a lanařil mě.
Opel dodává chladič klima včetně nového sušiče a elektronického čidla již spasovaný včetně těsnění.
Noname chladič od Kelly nechci /důvod blbě provedených zápichů pro o kroužky jsem tu již mnohokrát zmiňoval/,tak jsme skončili u Valea +sušič+čidlo....cena cca11000,-čili dražší než origo.A TO SE MI FAKT NEVYPLATÍ.
Každá slušná firma /Valeo ,Behr,Delphi....../stejně vyžadují výměnu sušiče při výměně chladiče a automobilky i elektronická čidla /Opel,BMW ,MB,VAG,Renault,Nissan....../.
Je to pak cca 9500,-včDPH.
Pro porovnání dnes byl u mě zástupce Auto kelly a lanařil mě.
Opel dodává chladič klima včetně nového sušiče a elektronického čidla již spasovaný včetně těsnění.
Noname chladič od Kelly nechci /důvod blbě provedených zápichů pro o kroužky jsem tu již mnohokrát zmiňoval/,tak jsme skončili u Valea +sušič+čidlo....cena cca11000,-čili dražší než origo.A TO SE MI FAKT NEVYPLATÍ.
Každá slušná firma /Valeo ,Behr,Delphi....../stejně vyžadují výměnu sušiče při výměně chladiče a automobilky i elektronická čidla /Opel,BMW ,MB,VAG,Renault,Nissan....../.
K@mil a kde jsi to kupoval? záruka 2 roky neplatí ?! pokud ti to neprostřelil kámen, nebo jsi sám nesestřelil divočáka, tak by snad měla ne?
To záruka určitě platí, ale ten první jsem kupoval přes kámoše od jeho známého automechanika a ten pak kdesi cosi, prostě se mu nechtělo nic řešit Tak jsem dopadl, tak jen radím ruce pryč od neznačkových a raději hned něco dražšího kvalitnějšího. Ono se to oplatí
aha, takže kdyby to byl origoš a tomu dotyčnému se nechtělo řešit, nedal ti papíry atd... dopadl bys jinak?! pak není na místě říkat TOHLE NEBRAT... nemyslíš? kolega těch -neorigošů- měnil dost a nikdo si "zatím" nestěžoval, ne jen do Astry, banda co řešila cenu spokojeně chladí v tom či onom autě a kleknout může kdykoli cokoli. Jistěže je X výrobců dílů od aut, pc komponentů až po pastiček na myši, ovšem ne každej -neorig- je nanic, klidně ti tu napíšu mraky zkušeností PROČ ANO v tom či onom, jinej mraky PROČ NE, ale k tvému problému s ne-zárukou to nic neřeší. Jinak osobně koukám u orig-neorig věcí jak u čeho, např brzdy a spoustu jiného bych "made in neseriózní zn." nedával
Taky jsem ted nechala menit neorigo chladic (puv.byl deravej). Poprve mi medium vydrzelo 3 tydny, protoze jsem klimu moc nepouzivala. Vyteklo to pres ventil chladice. Vymenili mi ventilek a do tydne to uteklo znovu. Plno barviva vyteklo opet skrz ventil
Opel Astra 1,6 16V 11/98
Hele Loki, nechci tu zavádět žádný OT ale chtěl jsem jenom poradit jak s tím chladičem, ať se nenapálí jak já. Krásná cena není jen to jediný. Prostě můj názor a zkušenost. Všichni jsou vstřícní, jak prodávají, ale vetšina se cuká jak je problém A tečka
K@mil, já skrz -nevědomosti- jen hodil auto někomu komu 100% věřím stylem DEJ TO DO KUPY, dotyčný dává dobré díly, aby neměl reklamačky, nijak jsem se nezajímal co tam má přijít, opravil, vyměnil, nedělal to poprvé, záruka na díl plná, takže to zatím neřeším. Když tak odevšad čtu a slyším, že chladiče opel jsou naprostá hrůza , která nevydrží, po čase začne fučet... má to cenu rozebírat a porovnávat?! asi budou nějaký pochybnosti o tom co tu říkaj kluci zase ze svých zkušeností NEBER tohle, to určitě, ale alternativní výrobce co dělá kvalitní výrobky pro tu-tu-tu-tu-tu-a-tuhle-značku není vždy horší než ten "originální", jen protože na to má-nemá glejt. To bych mohl říct ... LIDI NEBLBNĚTE, NIKOHO TU NEPOSLOUCHEJTE, NIC SI SAMI NEDĚLEJTE, DO ORIGINÁL OPEL SERVISU PŘI JAKÉMKOLI PROBLÉMU UTÍKEJTE... asi takhle
Sabi, a to je proč jsem zastáncem toho v první řadě NAPÍCHNOUT NA DUSÍK A ZJISTIT JESTLI A KDE TO UTÍKÁ...než plnit barvou a platit
známý co to dělá řekl -"NENÍ AUTO KDE BYCH TÍMHLE ÚNIK NEZJISTIL ..." , zase spousta otázek- blbě napojili? utíká na spoji? utíká na tom tzv neorig. chladiči který hned prasknul???! já nevím , ale selský rozum mi říká, pokud někde napojím uzavřený okruh, snad natlakuji a poznám únik hned a ne za 14 dní ne??????????!!!!!!!!!!! pokud tohle někdo napíchne někam a řekne OK, PLNÍME ... a za týden to uteče, nemůžu si pomoct, ale řeknu, že je to pak kretén ...třeba se mýlím , ale měl jsem naprosto stejnou zkušenost, "mašina řekla ok" , ale já to raději hodil na to natlakování dusíkem, kdyby ne, platil bych za plnění s barvivem
známý co to dělá řekl -"NENÍ AUTO KDE BYCH TÍMHLE ÚNIK NEZJISTIL ..." , zase spousta otázek- blbě napojili? utíká na spoji? utíká na tom tzv neorig. chladiči který hned prasknul???! já nevím , ale selský rozum mi říká, pokud někde napojím uzavřený okruh, snad natlakuji a poznám únik hned a ne za 14 dní ne??????????!!!!!!!!!!! pokud tohle někdo napíchne někam a řekne OK, PLNÍME ... a za týden to uteče, nemůžu si pomoct, ale řeknu, že je to pak kretén ...třeba se mýlím , ale měl jsem naprosto stejnou zkušenost, "mašina řekla ok" , ale já to raději hodil na to natlakování dusíkem, kdyby ne, platil bych za plnění s barvivem
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja byl v patek u Dennyho pro novy origo chladic, sice nebyl nejlevnejsi ale zase mam snad jisty ze se mi to nekde nepo..
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
milosh ať slouží, já asi neorigo a prozatím taky slouží, až nebude, půjdu za Dennym a budu si nadávat