jaký olej do SERVA?
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jaký olej do SERVA?
Mám teď nějaký problém s posilovačem řízení, který se projevuje tak, že posilovač sice funguje, ale při otáčení volantem je slyšet jak pracuje hydraulika což by nemělo, to mě přivedlo k tomu, že mám asi málo oleje. Nevíte jaké označení má olej do serva, resp. co je to za olej, v knize "jak na to" jsem našel dva kódy: 19 40 766 a když to zadám do vyhledávače Opel vyhodí mi to jen název dílu a cenu
pak je tam ještě jeden kód: 90 544 116, ale takový není v databázi
někde jsem tady na fóru četl, že jsou dva druhy toho oleje a nesmí se smíchat, jak teda poznám, který tam je, když ten druhý jakože neexistuje, potřebuju nějaké označení abych věděl co mám koupit. Předem díky za nějakou radu.
pak je tam ještě jeden kód: 90 544 116, ale takový není v databázi
někde jsem tady na fóru četl, že jsou dva druhy toho oleje a nesmí se smíchat, jak teda poznám, který tam je, když ten druhý jakože neexistuje, potřebuju nějaké označení abych věděl co mám koupit. Předem díky za nějakou radu.
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Reklama
- Princ William
koupil jsem v opelu přímo do mojeho vozítka a mam ho někde v garáži zejtra nafotim nebo alespoň opíšu číslo z lahve....mam ho alespoň tak 3/4 ještě ve flašce...pouze jsem dolil co tam chybělo....a flašku uložil do skříně
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
super, díky
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Princ William
tak za pěknou děkovačku jsem tam ještě skočil teď. jen teď koukam že je to tim mobilem takový nic moc....umělé osvětlení ale snad to postačí....ale podle těch čísel co si napsal to asi neni ani jedna ale jelikož mi to prodali v Opelu tak doufam že neudělali chybu a je to ta správná...... obrázek je zde. jen ještě pro upřesněnou ta červená co je vlevo je ještě z Omegy A lim. co jsme měli začátkem 90. let asi 93...na svou dobu fakt super kára co atakovala 200km/h v poho a benga ještě lítali ve fáčkách...takovej výsměch ...do teď si ještě pamatuju jak na D5 někde u Loděnic náš změřili něco okolo 180km na tu dobu fakt dobrá pálka (si asi myslel že ho šálí zrak u toho radaru) (tušim že ještě bejvalo 110 nebo 120km/h) no a policajt řikal to jsme rádi že jste nám zastavili jinak by jsme vás asi nechytili .........................................do géčka je ta vpravo.........................................
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
bezva, díky za fotky, ale není na nich žádné označení toho oleje , njn co jsem taky čekal že jo, asi budu muset do Břeclavi do OPELu i když se mi tam moc nechce
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
už jsem se tam objendal, v pátek v 15:00 jdu na to, snad to nebude něco vážného
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Re: jaký olej do SERVA?
Hele, jak servo pracuje taky trošku slyším a v krajních polohách (volant nadoraz) je to asi nejslyšitelnější. Na olej jsem se koukal jen při koupi. To fakt nemá být slyšet vůbec? Chlapi nestrašte mě .Mike.S píše:ale při otáčení volantem je slyšet jak pracuje hydraulika což by nemělo, to mě přivedlo k tomu, že mám asi málo oleje.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
asi jsem se špatně vyjádřil, normálně samozřejmě slyšet je, ale jen takové to tiché syčení hydrauliky, kdežto teď, když otočím volantem je slyšet takové nějaké bublání nebo co, ale posilovač funguje a navíc mám asi málo oleje v nádržce, je tam hrozně špatný přístup, no každopádně, zítra se ukáže, pak dám vědět co tomu bylo
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
tak to jsme na tom podobně, já jak uslyším něco nezvyklého hned hledám podobný problém na fóru a když nic nenajdu fičím do servisu
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car: