Zamlžování oken - úprava servomotorku str. 24

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
james.r

Re: Zamlžování oken

Příspěvek od james.r » 11 zář 2009, 15:37

četl, ale neřeší to muj problém, mi jede servomotorek, jenom nezastavuje, ale on nemá ve své vnitřní konstrukci nikde nic k jeho zastavení, tedy se opět ptám, kde se nachází to, co ho zastavuje??
Asterka 1.8 16V sedan

Reklama

james.r

Příspěvek od james.r » 13 zář 2009, 10:21

to mi neříkejte, že tu tomu nikdo nerozumí tak, aby mi řekl: "no jestli ti jede motorek furt a maš provedeni s motorkem přimo na klapě, tak je to... "
Asterka 1.8 16V sedan

james.r

Příspěvek od james.r » 15 zář 2009, 18:19

tak asi to fakt nikdo nevíte no, škoda.. kdyby to někdo zjistil tak napište..
Asterka 1.8 16V sedan

palix

Příspěvek od palix » 21 zář 2009, 07:26

Nazdar. Ráno som si všimol, že mám zahmlené okno. Popíšem problém... Na prednom okne mám clonu proti slnku, ráno v tomto ročnom období keď dôjdem k autu, zložím slnečnú clonu z okna, očistím rosu z bočných skiel. Sadnem do auta, zotriem stieračmi predné a zadné sklo... A teraz problém - predné okno je akoby zarosené, ale nejde to preč handrou - iba vzduchom z výduchov. Neviem, čo to môže byť, ale je to dosť otrava - chvíľu trvá kým to zmizne. Okno som čistil jar-ou. Filtrami to nebude - zahmlenie sa vytvorí cez noc kedy je auto prázdne v pokoji. Neviete niekto, ako by som to zlepšil? Na zadnom je to podobné, ale tu sa to odstráni rýchlo - použitím vyhrievania... Bočné okná sú v poriadku...
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

Miguello

Příspěvek od Miguello » 21 zář 2009, 09:28

2 palix: Podle mě je to vlhkostí z vnitřku auta, takže někde na sluníčku nechat auto vysušit, včetně kufru. Mně to dělalo v zimě nebo kdykoliv po dešti když jsem měl mokrý koberečky nebo např. mokrý hadr v kufru.
BTW hledal jsem v kufru ty větrací průduchy o kterých jsem četl tady na fóru a které nemají být přikryté (např. nákladem), ale nenašel :(

mexxo

Příspěvek od mexxo » 21 zář 2009, 09:52

2palix: to mám aj ja. Neviem čím to je, ale asi to nevyriešime. Ja pustím ventilátor a po chvílke to zmizne.
2Miguello: palix myslí taký film zvonku, to nieje od vlhkosti vnútri.
Tie prieduchy sú tie plastové dvierka na výmenu žiaroviek v zadných svetlách. Máš v nich vetracie mriežky. A v blatníku máš potom výduchy von.

Miguello

Příspěvek od Miguello » 21 zář 2009, 10:22

2 mexxo: Tak to nechápu jak ofuk odstraní film z vnější strany :? Jiná věc by byla kdyby byla zima a teplým vzduchem by si "ohřál" okno. Každopádně díky za info o těch průduchách.
Jinak ten film zvenku mívám občas taky, ofuk nepouštím a po chvíli jízdy je pryč.

mexxo

Příspěvek od mexxo » 21 zář 2009, 10:37

Odstráni ho asi práve tým ohriatim okna. Predsa len ráno už býva 13°C a fúkanie vzduchu to nejako spraví...

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 11 říj 2009, 01:13

Tak a jsem mezi váma. Klapa DELPHI nefunguje. Blbla a už je vymalováno. Přístup na houby tak se ho pokusím vyndat a čekají mne laborové zkoušky jak jsem četl toto vlákno. No hrůza. Nakonec půjdu do Opla a budu muset vysolit 3000, za tu novou sračku ale to bude ta poslední věc. :x . Ta klapa byla nejpouživanější věc na celém autě a fungovala 160 000, km.
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 11 říj 2009, 16:09

po vymontování motorku jsem zjistil, že při přepolování motorku na jednu stranu se někdy rozjede a někdy nerozjede.do prava v pohodě a do leva hnusnej zvuk a ještě k tomu se někdy rozjede a někdy nerozjede. rozdělal jsem motorek, vyčistll jsem kotvu rotoru a kartáčky statoru a hele motorek poslouchá a má krásný zvuk na obě strany. to jsem zvědav jestli to bude motorkem. jdu to smontovt. celkem mravenčí práce při čištění. Vyndaný jsem ho měl za 3.minuty 8) z auta od klapy.
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 11 říj 2009, 18:30

rakže nic, motorek stále blbne. budu shánět náhradu :( celkem tam vleze dost rozměrů tak uvidím co seženu někde v elektru. Dal jsem tam nprozatím náhrady jenom se šnekem a nastavil klapu tak aby byla zavřená vnitřní cirkulace. Žáden průvan s tím nehne takže nehrozí aby se to otevřelo či pootevřelo. :o

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 11 říj 2009, 22:18

Grrrrrrrr.. dneska jsem kvůli tomu málem bourala :( Zničeho nic se mi brutálně zamlžily okna - před Březovou nad Svitavou směrem na Brno na tom ohromném kopci. Neviděla sem ani čáry ani ho..o a nepomáhal ani chladný/teplý vzduch, ani otevřená okýnka nic :(

Apiku, určitě se mnou počítej až budu v Pce, dneska sem tě nechtěla otravovat, když tak strašně pršelo...
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT

"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 12 říj 2009, 08:34

No to máš blbý. Vyzkoušej : ventilátor na stupeň č. 3, cirkulace do kabiny nebo sklo a nohy a jak zapneš přepínač na vnitřní cirkulaci tak se musí měnít zvuk vzduchu. Když je přepnuto na venkovní tak jede potichu a když na vnitřní tak huší jakop p...e. Pokud nemáš zjištěné čím to je tak to může být více věcma ale klapa je nejpravděpodobnější. 8)

APiK

Příspěvek od APiK » 12 říj 2009, 08:46

Zmrzlino jestli jsi v Pardubicích, tak to spácháme klidně tento týden. Jen to chce, aby nepršelo. Nebo jedeš v sobotu k dennymu? Tam by to taky šlo.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

Salám

Příspěvek od Salám » 12 říj 2009, 11:35

i když je ta klapka v pytli, tak okna odmlží klima 8) to pro příště :D

Odpovědět