Cukání auta
- Reklama
Re: Cukání auta
RJ to určitě není.. ne, ne a ne určitě ne

Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
Presne toto robí aj mne. Robí to len v nízkych otáčkach. EGR zaslepený už skoro 3 roky, klapka aj hadičky z nej čisté. Benzíny som skúšal rozne a žiadna zmena. Dnes som kúpil nový palivový filter, tak uvidím...Petras píše:...Dělá to více při studeným motoru, rozjetí bez plynu to skousne, ale když přidám zlehka plyn (normální rozjezd) tak se to začne dusit, musím přidat a to otáčky naráz vyletí do výšin. Při teplém motoru to nedělá v takové míře. A teď jsem tam nalil Carreru 100 a dělalo to sice to samé ale v menší míře. Říkal jsem si jestli to nebude palivovým filtrem, ale to by to asi dělalo furt stejně, že? Kontrolka mi nesvítí a EGR mám zaslepený od Romana. Je možný že je to zase ventil?

Motory 1.4 a 1.6 váhu nemají, jen 1.8. Cukání za studena může způsobovat i lambdasonda(y). Navíc hledání příčiny cukání, pokud se nezapíše chyba do ŘJ a EGR je v pořádku, je jako hledat jehlu v kupce sena. U každého auta to může být něco jiného - lišta, svíčky, klapka, mechanický problém .....HerryCZ píše:Mozna pisu blbosti, ale mne podobne nesmysly na studenem motoru (nez se jemne zahral) na moji Z18XE delala vaha vzduchu.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line

Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Šak to...RomanK píše:... jako hledat jehlu v kupce sena...

Lištu som mal požičanú od santika, žiadna zmena. Lambdu som vymenil, lebo tá mi občas rozsvietila kontrolku motoru, ale rozdiel minimálny a cukanie neprestalo. Sviečky som menil dávnejšie, ale ešte by nemali byť v stave na výmenu. Je ešte niečo na čo sa zamerať? Dajú sa skontrolovať hodnoty tej váhy?
No však Herry i já máme 1,8 (nebo sem to špatně pochopil?) mno a lambdu mám novou. Byl jsem se optat jednoho mechanika kousek od nás a ten mi řekl že by to taky viděl na tu váhu a nebo svíčky. Tak asi vyměním svíčky a uvidíme, co dál.
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
Mozme vymenit vahu, ma 2+1 zlumexxo píše:Šak to...RomanK píše:... jako hledat jehlu v kupce sena...![]()
Lištu som mal požičanú od santika, žiadna zmena. Lambdu som vymenil, lebo tá mi občas rozsvietila kontrolku motoru, ale rozdiel minimálny a cukanie neprestalo. Sviečky som menil dávnejšie, ale ešte by nemali byť v stave na výmenu. Je ešte niečo na čo sa zamerať? Dajú sa skontrolovať hodnoty tej váhy?

Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem si prvni pujcil vahu z X18XE1 a me auto zaclo chodit bez problemu a Munovi zaclo skakat jako koza.
No ja som včera vymenil palivový filter a aby som to nezakríkol, poviem len že sa to dooosť zlepšilo.
Uvidíme čo to bude robiť ďalej, ale snáď to bude už dobré.
Palivový filter som tam mal cca 15tis km, ale asi to súvisí s tým, že som menil palivové čerpadlo v nádrži, pretože hučalo a vyzeralo, že mele z posledného. Pravdepodobne filter upchal nejaký bordel z neho. Pretože to ale postupne pocukávalo už predtým, nenapadlo ma že problém je v tomto.

Uvidíme čo to bude robiť ďalej, ale snáď to bude už dobré.
Palivový filter som tam mal cca 15tis km, ale asi to súvisí s tým, že som menil palivové čerpadlo v nádrži, pretože hučalo a vyzeralo, že mele z posledného. Pravdepodobne filter upchal nejaký bordel z neho. Pretože to ale postupne pocukávalo už predtým, nenapadlo ma že problém je v tomto.
ahojte vie niekto poradit mam problem s oplom 1.4 16V 66kw.r.v98 G.vymenil som lambdo sondu vycistil klapku vzduchu erg ventil vycisteny je a stale to cuka.neviem cim to este moze byt.vie niekto poradit? dakujem
Ahojte, chcel by som sa pripojit k teme.
Tiez mi na jar zacalo cukat auto, aj zacala svietit zlta kontrolka motoru, vtedy mi vymenili sviecky a bolo dobre. Mal som cca 75tis. km.
Asi mesiac pozorujem ze sa to objavuje znovu, len tak slabo, ale je to tam znovu. mam 80tis. km. Minule to spravilo znovu takz e zas zacala blikat kontrolka (medzitym len semtam cuklo, ale zlta kontrolka bola zhasnuta).
Vsimol som si ze to robi len pri zatazi, na volnobehu ide hladko.
Mate nieco podobne (opakujem ze len pri zatazi)?
Dik.
Neviem, ci to pomoze, ale den pred tym som natocil 400km po dialnici v lejaku, ze by ta vlhkost s tym nejako suvisela, mierim na zapalovaciu listu...
Tiez mi na jar zacalo cukat auto, aj zacala svietit zlta kontrolka motoru, vtedy mi vymenili sviecky a bolo dobre. Mal som cca 75tis. km.
Asi mesiac pozorujem ze sa to objavuje znovu, len tak slabo, ale je to tam znovu. mam 80tis. km. Minule to spravilo znovu takz e zas zacala blikat kontrolka (medzitym len semtam cuklo, ale zlta kontrolka bola zhasnuta).
Vsimol som si ze to robi len pri zatazi, na volnobehu ide hladko.
Mate nieco podobne (opakujem ze len pri zatazi)?
Dik.
Neviem, ci to pomoze, ale den pred tym som natocil 400km po dialnici v lejaku, ze by ta vlhkost s tym nejako suvisela, mierim na zapalovaciu listu...
Tak den pred odchodom na dovolenku mi cestou do prace cuklo auto, rozblikala sa kontrolka. Hned som letel do servisu, zistili ze to je lista. Stalo to 330,-eur
pred tym som menil sviecky.
Po tyzdni sme doma, auto ubehlo cca 1500km, zatial ide jak hodinky
.
Skoda len ze sa to nepokazilo aspon o den skor, to by ma to vyslo menej, ale v piatok, den pred odchodom moc moznosti nie je.

Po tyzdni sme doma, auto ubehlo cca 1500km, zatial ide jak hodinky

Skoda len ze sa to nepokazilo aspon o den skor, to by ma to vyslo menej, ale v piatok, den pred odchodom moc moznosti nie je.
Ahojte,asi sa budem opakovat, mam Opel Astra H 03/04 1,6 16v 77 kw Z16XEP a mam problem s cukanim motora pri rozjazde,niekedy aj pri jazde a na volnobehu mi motor skape...chcem skusit vycistit erg ventil ...neviete mi niekto poradit kde by som ho na tomto type motora nasiel ?
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
vyčistit egr ventil, škrtící klapku, zkontrolovat vzduchový filtr a registrovat se na www.opel-astra-h.cz/forum - tam už se to řešilo 

Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Ahoj lidi!
Zkuste mi poradit. Můj problém uvádím v tématu "cukání auta", ale mám pocit ,že to není úplně ten problém, který chci popsat.
Mám Zafiru 1.8 16V s motorem X18XE1 a skoro pokaždé při rozjíždění dochází k tomu, že se rozhoupou otáčky motoru do takové míry, že je nutno povolit pedál plynu a auto rozjíždět znovu protože v určité fázi poskakujíci noha na plynovém pedálu tento stav ještě zhoršuje. Podobně se stává, že když zařadím rychlostní stupeň na který motor nemá(do stoupání) tak dojde ke stejnému jevu ještě ve větší míře, zkrátka poskakuje jako koza. Na diagnostice nic není, egr ventil jsem zaslepil, škrtící klapku vyčistil(přiznávám prostříkal daným přípravkem) vyměnil vzduchový filtr, palivový filtr, svíčky. Tak nevím, poraďte. Díky.
,
Zkuste mi poradit. Můj problém uvádím v tématu "cukání auta", ale mám pocit ,že to není úplně ten problém, který chci popsat.
Mám Zafiru 1.8 16V s motorem X18XE1 a skoro pokaždé při rozjíždění dochází k tomu, že se rozhoupou otáčky motoru do takové míry, že je nutno povolit pedál plynu a auto rozjíždět znovu protože v určité fázi poskakujíci noha na plynovém pedálu tento stav ještě zhoršuje. Podobně se stává, že když zařadím rychlostní stupeň na který motor nemá(do stoupání) tak dojde ke stejnému jevu ještě ve větší míře, zkrátka poskakuje jako koza. Na diagnostice nic není, egr ventil jsem zaslepil, škrtící klapku vyčistil(přiznávám prostříkal daným přípravkem) vyměnil vzduchový filtr, palivový filtr, svíčky. Tak nevím, poraďte. Díky.
,

Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ