motor cuká a občas jede na 3 válce jinak něž je tu popsáno
Re: motor cuká a občas jede na 3 válce jinak něž je tu popsáno
to trdlo: ok zkusím to, mám tedy (taky) koupit tu záslepku a rovnou jí tam dát?
Ford Focus turnier 2003 swiss edition 1.8 16V
Opel Astra caravan 1999 1.6i
- Reklama
Buď, nebo prostě jen sundej egr a hned budeš vědět, zda zůstal otevřený, pokud ano, máš příčinu a řešení už vymyslíš.
END
musím dát za pravdu Trdlovi. Také mi v minulosti kolikrát zůstal otevřený EGR ventil a pak auto chcipalo, nechtělo startovat. Když jsem EGR sundal, tak jsem mel v trysce zaseknutou nejakou zeleznou sponu... pak jsem to zaslepil a nyni mam diru ve ventilu (jiny problem)...
-
zdar tak po cca tydenim ježdenim s odpojenym ERG vent. cukani opravdu přestalo.cena ERG uš mě je známa..ale chtel jsem se zeptat co když budu jezdit bez erg ventilu je to asi kravina ale jde to???četl jsem o tom na foru članek k čemu ja ale nic proč ho tam nemyt nikdo nepsal.kontrolka obas sviti a občas zas jo
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu
...o víkendu zaslepim EGR, ale co tu tak čtu od ostatních, tak mě jde auto nastartovat normálně a vůbec mi nechcípe....akorát prostě při větším přidání plynu jede na 3 válce ale když vytočim nad 5000 tak v 5100ot chytně a jede normálně dobře až do 6500-omezovač, PROČ????
Jo a EGR ventil najdu kde? Četl jsem tu, sundat víko motoru a tam někde, ale přece tam je zepředu jen plech nad svodama, pod tím je lambda...?????
Jo a EGR ventil najdu kde? Četl jsem tu, sundat víko motoru a tam někde, ale přece tam je zepředu jen plech nad svodama, pod tím je lambda...?????
CarPWR: sundej kryt s nápisem ECOTEC, vpravo je váleček se štekrem o průměcu cca 8cm. Drží na dvou TX40 (nebo 45).
A k chování auta, pokud zůstane egr otevřen zaseknutím - auto nastartuje za studena v pohodě, jede v pohodě, jak ale přidáváš a postupně se otepluje motor, začne cukat, kuckat...
A k chování auta, pokud zůstane egr otevřen zaseknutím - auto nastartuje za studena v pohodě, jede v pohodě, jak ale přidáváš a postupně se otepluje motor, začne cukat, kuckat...
END
Odporúčam radšej vyčistiť, ak sa dá, ja som to robil na svojej starej Astre F X16XEL a ešte stále funguje - 22000 km.
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.
Kraken: S tím souhlasím, taky nejsem zastánce záslepky. A v případě, že nepomůže vyčištění, tak novej. Vydrží xx tisíc km, takže investice to zase není nijak závratná s ohledem na životnost.
END
to trdlo: zkusím to zaslepit a uvidím, ale nevěřím tomu, že to bude ono, mě to totiž i po zahřátí na volnoběh necuká a nekucká, prostě na volnoběh to drží otáčky cca 800, občas to vynechá ale nic hrozného a když to vytočím při stání bez kvaltu tak to taky necuká ani teplé ani studené, problém nastává když jedu třeba do kopce a přidám plyn, tak to nezrychlí resp. zrychluje to jak škoda 1203....jo a je to nahodilé někdy se třeba do kopce při lehkém přidávání plynu rozjedu normálně a jindy to už od rozjezdu jede na 3 a klepe se to....pokud bych zjistil, že je chyba v EGR klidně koupím nový, jen bych nerad dopadl tak, že koupim novou lištu EGR lambdu katalyzátor a kdo ví co ještě a bude to dělat furt
Příští týden půjdu na diagnostiku, tak dám vědět, co mi to napíše za chyby...jo a dám správné svíčky, prý tam mají být 2 vláknové champion...
Příští týden půjdu na diagnostiku, tak dám vědět, co mi to napíše za chyby...jo a dám správné svíčky, prý tam mají být 2 vláknové champion...
tak jsem sundal EGR ventil a ten trn (byl studený motor přes noc) tak ten trn byl v rovině s přírubou a když jsem do něj strčil šroubovákem tak se bez zadrhnutí posunuje cca 1cm dovnitř, takže asi funguje správně ne? takže nechá odpojený kabel od EGR a uvidím jak to bude jezdit, myslím, že furt stejně blbě....
vypadá to na OK, ale skutečnost může být jiná, však napiš co a jak po odpojení, na svítící kontrolku po dobu zkoušky
neber ohled, pokud ti auto pojede jako obvykle a neztratí výkon
neber ohled, pokud ti auto pojede jako obvykle a neztratí výkon
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
takže auto jede furt stejně blbě, kontrolka při prvním startování nesvítila vůbec, při druhém jen při startování pak zhasla....takže EGR to nebude.....
Pak teda diag a hoď sem výpis chyb. P0400 si nevšímej, tu jsi způsobil tím odpojením egru.
END
..no já odpojil i lambdu, měnil svíšky, na které to nenastartovalo, takže odpojim baterku, aby tam tyto chyby nahlášeny nebyly....
-
já se vás chci zeptat tady čtu že autoS postupným ohříváním začne cukat? Já mám tét odpojeny erg a auto přestalo cukat .. Takže je to erg ? Tady píšete že jse dá vyčistit ... Že mohl zůstat otevřený .. Je zde někde návod ? Nebo jak jse dá vyčistit . V mém případě ho testoval romanK asi by mě řekl že to jde v mém případě ale ptám se ... Kdyby šel vyčistit a třeba i zachránit ?
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu