STK - evidenční kontrola - když neprošla

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Troodon

Příspěvek od Troodon » 28 srp 2008, 10:41

..velmi nemile, v kazdom pripade by som si na taketo bezne praktiky od autobazarnikov daval velky pozor, ja som tak platil sam za kolky a voloviny aj ked STK uz v bazare vybavili... proste na 95% co bazarnik to zmrd a osklbu cloveka kde sa len da... ja by som to dal riesit bazaru lebo v podstate zamlcali vadu ked o nej museli podla spravy z EK vediet.. mali to v kazdom pripade dat do poriadku oni alebo si mala trvat na cenovej ulave za problemy s tym spojene ktore znasas teraz ty...
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima

Reklama

langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 » 28 srp 2008, 10:45

no tak s tym vyfukom by som do bazaru siel urcite...Uz len s principu...Sam viem ako to tam fujguje...Som v jednom robil. A auto co nema STK a EK by som si urcite nekupil.....Bez toho by som z bazara proste neodisiel....Treba to ist reklamovat a nechat to pekne ich vybavit, alebo nech vratia peniaze...
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999

atenaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atenaz » 28 srp 2008, 10:46

Už jsem si koupila jak pletenec,tak druhý a třetí díl,je to celý strašně zrezlý...kupujeme v ACI přítel tam má slevu....spíš jsem zvědavá kolik si řekne servis,nemám ponětí o cenách za tyhle věci.Hlavně tam budou to auto muset dotáhnout :-(((
Taky jsem přemýšlela,že bych odstoupila od smlouvy,ale auto chci jinak je fakt super oproti jinejm na který jsem koukala a skvěle se mi řídí.I v oplu na prohlídce potvrdili,že je vše ok krom toho výfuku.Hlavně mam auto na leasing-úvěr,s tím že ho co nejdřív doplatim(ovšem až ho na sebe přepíšu,dřív ne),potřebovala jsem prodat předchozí auto a nechtěla čekat,když jsem ji viděla!!!tahle astra byla láska na první pohled!!!!Pak bych třeba hledala dlouho....
Takže by to bylo asi komplikovanější s vrácením peněz atd...když je to přes leasingovku...ale budu požadovat odstranění závady a nebo vrácení nějaké částky,s tím že si to vyřídím...... ale autí bych si chtěla nechat!!!!Akorát by mě zajímalo,kdyby se např.rozhodli závadu odstranit jesi by mi auto vzali,potřebuju denně jezdit do práce a jinak než autem to nejde,snad bych aspoň měla nárok na náhradní auto!!!
Taky by se nemuselo kvůli blbímu číslu dělat takový haló.Jo kdyby měl člověk známí,prostě bych to zaplatila a byla bez starostí.....vyřídila bych si to třeba do času....

spermin

Příspěvek od spermin » 28 srp 2008, 10:46

gErda píše:no to sice jo, ale kdyz to zase vemes tak zrezly vejfuky a vyrezly cisla motoru ma dnes pomalu kazdy auto starsi 5ti let co sou v bazaru
moje to např. nemělo, ale taky mi ho před koupí prolezl automechnik. A plazil se pod nim teda
dost, ja bych to nedělal a ani by mě to nenapadlo. :oops: a cena byla taky vyšší než běžná.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

gErda

Příspěvek od gErda » 28 srp 2008, 10:59

spermin píše:
gErda píše:no to sice jo, ale kdyz to zase vemes tak zrezly vejfuky a vyrezly cisla motoru ma dnes pomalu kazdy auto starsi 5ti let co sou v bazaru
moje to např. nemělo, ale taky mi ho před koupí prolezl automechnik. A plazil se pod nim teda
dost, ja bych to nedělal a ani by mě to nenapadlo. :oops: a cena byla taky vyšší než běžná.
pokud mas znamyho mechanika a proleze to vsechno tak je to podle me to nelepsi co muzes v bazaru udelat s tim souhlasim
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001

gErda

Příspěvek od gErda » 28 srp 2008, 10:59

vlnovec, 2. a 3. dil ? to musela bejt solidni palka

ale zas nebude problem s nasazovanim kdyz je vsechno novy :D

gErda

Příspěvek od gErda » 28 srp 2008, 11:04

langdon2 píše: co nema STK a EK by som si urcite nekupil.....
co nema stk nema cenu kupovat to je jasny, ale EK musis delat vzdy kdyz zapisujes auto na urade, takze musis udelat i u auta co STK ma platnou, ale kontroluje se tam daleko min veci, prave jen ty cisla typu motoru, vin atd

atenaz
Kontaktovat uživatele:

štěstí

Příspěvek od atenaz » 28 srp 2008, 11:46

Ono ale STK zatím má,končí snad až v prosinci....o tom výfuku jsem věděla,s tím jsem počítala,ale doufala jsem,že ještě chvilkičku vydrží,a to že auto neprošlo na evidenče jsem zjistila až doma,když jsem měla čas si projít veškeré papíry co jsem k autu dostala samozřejmně po podepsání smlouvy.Ale jak říkám jinak jsem s autem spokojená je to rak 99 takže nemůžu chtít aby vše bylo jak nové.....i když zbytek auta tak vypadá,je fakt hezká udržovaná po dědulovi co se o ni staral,servisoval....,ale asi už věděl že ji bude prodávat tak proč kupovat výfuk....,ale teď tu byl známej a říkal že to vyražení není problém,prej mu při tý evidenčce dali nějakej papír že to chtěj vyrazit...jel to nechat vyrazit,zas se vrátil a bylo to.Stálo to 300kč.Takže to snad přežiju,ale zkusim požadovat slevu nebo tak něco....Myslim že je risk koupit auto jak v bazaru,tak na inzerát,nikdy člověk nemá jistotu je to hodně o štěstí

gErda

Příspěvek od gErda » 28 srp 2008, 11:48

nezapomen nechat zapsat vyrazeni do TP, jinak je to na nic

atenaz
Kontaktovat uživatele:

chjo

Příspěvek od atenaz » 28 srp 2008, 11:52

aha a to zapisují kde???ach jo,to sou věci....jako bych měla málo starostí s rekonstrukcí domu atd a ještě tohle,doufám že to půjde bez problémů.

langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 » 28 srp 2008, 11:57

No tak ja som predaval auta v bazare len s kompletne spravenou STK, EK a KO. Bez toho by sa totizto auto nedalo prihlasit....Cize ked niekto dosiel zamnou ze chce to a to auto, tak som mu k nemu potom dal vsetky protokoly ( po nalepky a karticky si uz musel ale sam, bazare na to setria dost penazi )no a prepisany TP som mu poslal do troch dni doporucene na jeho adresu.....( Odhlaseny na neho ) A nazatial mu bola vystavena kopia. Prihlasovanie potom ostavalo uz nanho......Ale za priplatok sme robili aj prihlasenia uz na dotycnu osobu.....Ale problem nemal nikto.....Teda az na jednu zensku s BA. Ze vraj ju raz zastavili policajti a povedali jej ze nema originalny homologizacny stitok....Som sa dozvedel ze si bazar daval vyrabat potom svoje vlastne.....Aby tam bolo proste to E......Takze moj nazor...s bazarom nechcem mat nikdy nic spolocneho....Keby na to mam...tak si kupim auto cisto nove....Nech mam aspon na chvilu pokoj.......

gErda

Re: chjo

Příspěvek od gErda » 28 srp 2008, 11:58

atenaz píše:aha a to zapisují kde???ach jo,to sou věci....jako bych měla málo starostí s rekonstrukcí domu atd a ještě tohle,doufám že to půjde bez problémů.
zapisou ti to na registru vozidel, aj to nechaval delat v tech vysocanech

gErda

Příspěvek od gErda » 28 srp 2008, 12:03

langdon2 píše:No tak ja som predaval auta v bazare len s kompletne spravenou STK, EK a KO. Bez toho by sa totizto auto nedalo prihlasit....Cize ked niekto dosiel zamnou ze chce to a to auto, tak som mu k nemu potom dal vsetky protokoly ( po nalepky a karticky si uz musel ale sam, bazare na to setria dost penazi )no a prepisany TP som mu poslal do troch dni doporucene na jeho adresu.....( Odhlaseny na neho ) A nazatial mu bola vystavena kopia. Prihlasovanie potom ostavalo uz nanho......Ale za priplatok sme robili aj prihlasenia uz na dotycnu osobu.....Ale problem nemal nikto.....Teda az na jednu zensku s BA. Ze vraj ju raz zastavili policajti a povedali jej ze nema originalny homologizacny stitok....Som sa dozvedel ze si bazar daval vyrabat potom svoje vlastne.....Aby tam bolo proste to E......Takze moj nazor...s bazarom nechcem mat nikdy nic spolocneho....Keby na to mam...tak si kupim auto cisto nove....Nech mam aspon na chvilu pokoj.......
tak to je jina, ja bohuzel zjistil ze EK kontrola existuje az kdyz sem zapisoval auto, tudiz sem mel jen STK a EK sem si musel nechat udelat sam, tam vse proslo , i vyrezli typ motoru, nikdo neresil, az na STK z toho delali halo jako blazen

langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 » 28 srp 2008, 12:04

Sak prave o to ide....o tu EK sa ti mal na 100% postarat bazar.....

atenaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atenaz » 28 srp 2008, 12:11

Tak asi taky raději zajedu do těch vysočan.....sice mam bohdalec blíž,ale ne vždy se to vyplatí že? :wink:
Tak přítel ten kousek do toho bazaru dojel bez výfuku,je to o ulici vedle :shock: a zítra to budu mít hotové v servise do 1000kč a za díly v ACI necelé 4tis...takže to jde.
Mě se zatím ani neráčili doklady poslat a to už je to přes měsíc,co jsem auto koupila.Jsou fakt hustý furt slibujou,prý tento týden je určo budu mít no jesi ne,tak tam na ně vlítnu a to uviděj ten bugr...už mi dochází trpělivost.Přitom předchozí autíčko jsem tam kupovala taky a naprosto bez problémů,s autem jsem byla max.spokojená,žádná závada nic,skvělé jednání no prostě fakt super.Ovšem už mi Káčko začalo být malé a zatoužila jsem po něčem lepším...původně jsem chtěla vectru,ale nesehnala jsem tu pravou :-(... buď byly zrasené,nebo velký obsahy což jsem nechtěla....no ale já věřím že ve finále to dobře dopadne a s astrou budu spokojená :)

Odpovědět