Výmena žiarovky H7?

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
AstraMan
Moderátor

Re: Výmena žiarovky H7?

Příspěvek od AstraMan » 28 srp 2006, 12:21

manli2 píše: tohle s auty nemá nic společného to je fyzika na zš :wink:
V tom jsem však moc extra nevynikal :wink: :lol: . Já jsem byl ( a jsem i nadále ) lehce průměrný žák, tak nečekejte žádné zázraky :( . Prostě jsem si myslel, že když je na obalu napsáno velkým nepřehlédnutelným tiskacím pismem napsáno 4000 kelvin, že je to svítivost.... bohužel vše ostatní bylo napsáno v něměckém jazyce a já mám jako povinný druhý jazyk angličtinu, takže nemčina jde mimo mě :wink: . Ale díky za info a ponaučení 8)
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Reklama

manli2

Příspěvek od manli2 » 28 srp 2006, 12:21

Pleshoun píše: (málokdo má tu představu jak moc je 1 candela)
neni to svítivosti plamene svíčky ve vodorovném směru :wink:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

Pleshoun

Příspěvek od Pleshoun » 28 srp 2006, 12:22

manli2 píše:
Pleshoun píše: V podstatě je možné, že ostatní to prostě přehlídli, nebo stejně jako ty nemají přehled... každého logicky zajímá jak to svítí ne kolik to ma candel (málokdo má tu představu jak moc je 1 candela)
Fajn a ted zbysti pozornost... umis si predstavit jak moc sviti 100 svicek ??? ;-) o tohle mi slo... proste ti to nic nerekne... dokud to neuvidis...
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE

Pleshoun

Příspěvek od Pleshoun » 28 srp 2006, 12:23

SyncMaster píše:
manli2 píše: tohle s auty nemá nic společného to je fyzika na zš :wink:
V tom jsem však moc extra nevynikal :wink: :lol: . Já jsem byl ( a jsem i nadále ) lehce průměrný žák, tak nečekejte žádné zázraky :( . Prostě jsem si myslel, že když je na obalu napsáno velkým nepřehlédnutelným tiskacím pismem napsáno 4000 kelvin, že je to svítivost.... bohužel vše ostatní bylo napsáno v něměckém jazyce a já mám jako povinný druhý jazyk angličtinu, takže nemčina jde mimo mě :wink: . Ale díky za info a ponaučení 8)
V tom případě to souvisí s barvou světla... jak přesně je to definovaný ti nepovím musel bych hledat...
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 28 srp 2006, 12:24

Pleshoun píše:Tady nejde o omluvy... a ten můj příspěvek byl možná zbytečně útočný...
Jde o základní fyzikální jednotky ;-)
Pokud si měl ve škole fyziku tak víš, že absolutní teplotní nula je 0K
Uznávám, že s jednotkou candela si se potkat nemusel, na základce se snad světlo nebralo a dále mohlo jít tvé vzdělání jiným směrem...

V podstatě je možné, že ostatní to prostě přehlídli, nebo stejně jako ty nemají přehled... každého logicky zajímá jak to svítí ne kolik to ma candel (málokdo má tu představu jak moc je 1 candela)

Neměl to být nějaký osobní útok, pokud sis to tak vzal tak se omlouvám...
O.K necháme to už být.... Už jsem o něco chytřejší, takže už nebudu psát hovadiny :wink:

manli2

Příspěvek od manli2 » 28 srp 2006, 12:26

Pleshoun píše:
manli2 píše:
Pleshoun píše: V podstatě je možné, že ostatní to prostě přehlídli, nebo stejně jako ty nemají přehled... každého logicky zajímá jak to svítí ne kolik to ma candel (málokdo má tu představu jak moc je 1 candela)
Fajn a ted zbysti pozornost... umis si predstavit jak moc sviti 100 svicek ??? ;-) o tohle mi slo... proste ti to nic nerekne... dokud to neuvidis...
ne :wink:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 28 srp 2006, 12:28

Nechme už toho a soustřed me se na to, jaké žárovky mu doporučit :wink: :lol:

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 28 srp 2006, 12:28

Pleshoun píše:V tom případě to souvisí s barvou světla... jak přesně je to definovaný ti nepovím musel bych hledat...
Leda ze by to ve viditelnym spektru odpovidalo zareni cernyho telesa o teplote 4000K.

Majky

Příspěvek od Majky » 09 zář 2006, 23:57

no a už mám nové žiarovky. rozhodol som sa pre úplne najnovší model od Bosch-u H7 50% viac svietivosti a označením longlife na obale bolo ešte označenie f4 a balenie je po 2ks. cena za pár cca 1000 SK. po čase dám vedieť aké sú, uvidíme...
Astra G, rv.2005, 5-dv., 66kW/90k 1,4Twinport

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 10 zář 2006, 22:22

4000 K je teplota barvy, nicméně doporučuji PHILIPS BLUEVISION, píšou blue ale svítěj parádně bíle. Prodávaj set i s parkovačkama a ty svítěj také bíle, vypadá to dobře. V dálkách mám OSRAM COOL BLUE a v mlhách taky. Nicméně čím více modré sklo (" xenonový efekt") tím hůře je vidět na mokré silnici !!! Tyhle tuzingový žárovky nebrat, je to k ničemu. Navíc nemaj UV filtr atd.... Nejhorší jsou takové ty SUPER XENON WHITE BLA BLA BLA. Ty PHILIPS nebo OSRAM jsou dobrá volba. Až mi prasknou ty PHILIPSKY tak půjdu zase do nich, nic lepšího jsem v autě ještě neměl. Kdo nepotřebuje mít bílé nebo nedejbůh modré žárovky, doporučuji OSRAM SILVERSTAR.
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 11 zář 2006, 15:41

CUBErt píše:4000 K je teplota barvy, nicméně doporučuji PHILIPS BLUEVISION, píšou blue ale svítěj parádně bíle. Prodávaj set i s parkovačkama a ty svítěj také bíle, vypadá to dobře. V dálkách mám OSRAM COOL BLUE a v mlhách taky. Nicméně čím více modré sklo (" xenonový efekt") tím hůře je vidět na mokré silnici !!! Tyhle tuzingový žárovky nebrat, je to k ničemu. Navíc nemaj UV filtr atd.... Nejhorší jsou takové ty SUPER XENON WHITE BLA BLA BLA. Ty PHILIPS nebo OSRAM jsou dobrá volba. Až mi prasknou ty PHILIPSKY tak půjdu zase do nich, nic lepšího jsem v autě ještě neměl. Kdo nepotřebuje mít bílé nebo nedejbůh modré žárovky, doporučuji OSRAM SILVERSTAR.
Ale ty PHILIPS BLUEVISION mají ale tak jako tak nějaký ten nádech do modra, ne? Aspoň mě to tak připadá, že je v tom ten nádech trochu znát :wink: . Mám je v tlumených a dálkových a oproti standardních je to pěkně znát, hlavně když necháš při montáži v jednom světle nové a v druhém standardní :lol: :lol:

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 11 zář 2006, 18:38

No když porovnám PHILIPS BLUEVISION a OSRAM COOL BLUE tak svítí ty Philipsky bíle a Osramky namodrale. Když jsem měl Fiestu tak jsem experimentoval i s 100W žárovkama s modrým sklem a je fakt že výkon se nedá nahradit, ale když mi po týdnu praskla první a za dva dny druhá tak jsem se na to radši vyprdl. Nutno podotknout že fiesta měla klasická skla, nikoli plast. Žárovky jsem řešil hrozně dlouho, kdybych měl možnost a finance šoupnul bych tam xenonové výbojky....takovej ten přestavbovej kryt. To musí bejt v noci paráda. Každopádně si už standardní žáovky už nikdy nekoupím :lol: :lol:

Obrázek

Sršeň

Příspěvek od Sršeň » 18 zář 2006, 14:23

Nemá niekto skúsenosti so žiarovkami H7 OPEL Blue? Bol som dnes u predajcu OPEL a tam ich predávali. Bohvie či sa dajú porovnať s Philipsami.
X20DTL-G CARAVAN, AUTOMAT, PC, TEMPOMAT, KLIMA, KOŽA, 100 EDITION

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 19 zář 2006, 20:46

Hod sem obrázek jestli to jde, ve specifikaci muze bejt napsany cokoliv. Pár mi jich rukama prošlo, kvalita se dá dobře poznat podle toho izolačního materiálu patice.

Obrázek

Sršeň

Příspěvek od Sršeň » 20 zář 2006, 09:09

No nebola tam skro žiadna špecifikácia, akurát výrobca MADE IN HUNGARY :wink:
X20DTL-G CARAVAN, AUTOMAT, PC, TEMPOMAT, KLIMA, KOŽA, 100 EDITION

Odpovědět