V tom jsem však moc extra nevynikal . Já jsem byl ( a jsem i nadále ) lehce průměrný žák, tak nečekejte žádné zázraky . Prostě jsem si myslel, že když je na obalu napsáno velkým nepřehlédnutelným tiskacím pismem napsáno 4000 kelvin, že je to svítivost.... bohužel vše ostatní bylo napsáno v něměckém jazyce a já mám jako povinný druhý jazyk angličtinu, takže nemčina jde mimo mě . Ale díky za info a ponaučenímanli2 píše: tohle s auty nemá nic společného to je fyzika na zš
Výmena žiarovky H7?
Re: Výmena žiarovky H7?
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Reklama
neni to svítivosti plamene svíčky ve vodorovném směruPleshoun píše: (málokdo má tu představu jak moc je 1 candela)
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Fajn a ted zbysti pozornost... umis si predstavit jak moc sviti 100 svicek ??? o tohle mi slo... proste ti to nic nerekne... dokud to neuvidis...manli2 píše:neni to svítivosti plamene svíčky ve vodorovném směruPleshoun píše: V podstatě je možné, že ostatní to prostě přehlídli, nebo stejně jako ty nemají přehled... každého logicky zajímá jak to svítí ne kolik to ma candel (málokdo má tu představu jak moc je 1 candela)
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE
V tom případě to souvisí s barvou světla... jak přesně je to definovaný ti nepovím musel bych hledat...SyncMaster píše:V tom jsem však moc extra nevynikal . Já jsem byl ( a jsem i nadále ) lehce průměrný žák, tak nečekejte žádné zázraky . Prostě jsem si myslel, že když je na obalu napsáno velkým nepřehlédnutelným tiskacím pismem napsáno 4000 kelvin, že je to svítivost.... bohužel vše ostatní bylo napsáno v něměckém jazyce a já mám jako povinný druhý jazyk angličtinu, takže nemčina jde mimo mě . Ale díky za info a ponaučenímanli2 píše: tohle s auty nemá nic společného to je fyzika na zš
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE
O.K necháme to už být.... Už jsem o něco chytřejší, takže už nebudu psát hovadinyPleshoun píše:Tady nejde o omluvy... a ten můj příspěvek byl možná zbytečně útočný...
Jde o základní fyzikální jednotky
Pokud si měl ve škole fyziku tak víš, že absolutní teplotní nula je 0K
Uznávám, že s jednotkou candela si se potkat nemusel, na základce se snad světlo nebralo a dále mohlo jít tvé vzdělání jiným směrem...
V podstatě je možné, že ostatní to prostě přehlídli, nebo stejně jako ty nemají přehled... každého logicky zajímá jak to svítí ne kolik to ma candel (málokdo má tu představu jak moc je 1 candela)
Neměl to být nějaký osobní útok, pokud sis to tak vzal tak se omlouvám...
nePleshoun píše:Fajn a ted zbysti pozornost... umis si predstavit jak moc sviti 100 svicek ??? o tohle mi slo... proste ti to nic nerekne... dokud to neuvidis...manli2 píše:neni to svítivosti plamene svíčky ve vodorovném směruPleshoun píše: V podstatě je možné, že ostatní to prostě přehlídli, nebo stejně jako ty nemají přehled... každého logicky zajímá jak to svítí ne kolik to ma candel (málokdo má tu představu jak moc je 1 candela)
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Leda ze by to ve viditelnym spektru odpovidalo zareni cernyho telesa o teplote 4000K.Pleshoun píše:V tom případě to souvisí s barvou světla... jak přesně je to definovaný ti nepovím musel bych hledat...
4000 K je teplota barvy, nicméně doporučuji PHILIPS BLUEVISION, píšou blue ale svítěj parádně bíle. Prodávaj set i s parkovačkama a ty svítěj také bíle, vypadá to dobře. V dálkách mám OSRAM COOL BLUE a v mlhách taky. Nicméně čím více modré sklo (" xenonový efekt") tím hůře je vidět na mokré silnici !!! Tyhle tuzingový žárovky nebrat, je to k ničemu. Navíc nemaj UV filtr atd.... Nejhorší jsou takové ty SUPER XENON WHITE BLA BLA BLA. Ty PHILIPS nebo OSRAM jsou dobrá volba. Až mi prasknou ty PHILIPSKY tak půjdu zase do nich, nic lepšího jsem v autě ještě neměl. Kdo nepotřebuje mít bílé nebo nedejbůh modré žárovky, doporučuji OSRAM SILVERSTAR.
Ale ty PHILIPS BLUEVISION mají ale tak jako tak nějaký ten nádech do modra, ne? Aspoň mě to tak připadá, že je v tom ten nádech trochu znát . Mám je v tlumených a dálkových a oproti standardních je to pěkně znát, hlavně když necháš při montáži v jednom světle nové a v druhém standardníCUBErt píše:4000 K je teplota barvy, nicméně doporučuji PHILIPS BLUEVISION, píšou blue ale svítěj parádně bíle. Prodávaj set i s parkovačkama a ty svítěj také bíle, vypadá to dobře. V dálkách mám OSRAM COOL BLUE a v mlhách taky. Nicméně čím více modré sklo (" xenonový efekt") tím hůře je vidět na mokré silnici !!! Tyhle tuzingový žárovky nebrat, je to k ničemu. Navíc nemaj UV filtr atd.... Nejhorší jsou takové ty SUPER XENON WHITE BLA BLA BLA. Ty PHILIPS nebo OSRAM jsou dobrá volba. Až mi prasknou ty PHILIPSKY tak půjdu zase do nich, nic lepšího jsem v autě ještě neměl. Kdo nepotřebuje mít bílé nebo nedejbůh modré žárovky, doporučuji OSRAM SILVERSTAR.
No když porovnám PHILIPS BLUEVISION a OSRAM COOL BLUE tak svítí ty Philipsky bíle a Osramky namodrale. Když jsem měl Fiestu tak jsem experimentoval i s 100W žárovkama s modrým sklem a je fakt že výkon se nedá nahradit, ale když mi po týdnu praskla první a za dva dny druhá tak jsem se na to radši vyprdl. Nutno podotknout že fiesta měla klasická skla, nikoli plast. Žárovky jsem řešil hrozně dlouho, kdybych měl možnost a finance šoupnul bych tam xenonové výbojky....takovej ten přestavbovej kryt. To musí bejt v noci paráda. Každopádně si už standardní žáovky už nikdy nekoupím