Z18XE - můj problém s ABS+TC - VYŘEŠENO :-)
Re: Z18XE - můj problém
klapka plus diag. no... ale fakt ta klapka pomohla..jsem se divil, na co vsechno to muze mit vliv..
Tady v tom oplu jsou strasne kuwy...chtel jsem tam udelat ty ramena a cepy a nakonec jsem to udelal jinde za polovic...ten, co mi to menil, mi menil i olej v prevodovce a kompletni prezuti a vzal si nejakych 1300,- celkem za praci...to jde ne? (sorry za male OT)
Tady v tom oplu jsou strasne kuwy...chtel jsem tam udelat ty ramena a cepy a nakonec jsem to udelal jinde za polovic...ten, co mi to menil, mi menil i olej v prevodovce a kompletni prezuti a vzal si nejakych 1300,- celkem za praci...to jde ne? (sorry za male OT)
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
www.dopravak.cz
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
hmmm, ale co má zas*aná klapka společného s kontrolkami ABS+TC to mi hlava nebere
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
me taky ne...ale fakt mi to pomohlo ale nic si z toho nedelam, tohle mi nikdo neveri
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.dopravak.cz
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
no, za zkoušku nic nedám, klapka je mechanická záležitost, tak s elektronikou snad nebude po mém zásahu větší problém, než mám teď
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Nebude, ale hlavně s ní nehýbej rukou. sepni zapalování a někdo ať ti sešlápne plyn, tím se klapka otevře.
END
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jj, to jsem tu taky někde zahlídl, to je jediná možnost, jak té klapce us*at a tobych vážně nerad
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
tak, a jede se dál, dneska mi RomanK zapůjčil svoji RJ a vyjeli jsme směr Jeseník, dorazili jsme za Olmik ke Zlaté křepelce, tam jsem zastavil a šel na WCko, do té doby všechno šlapalo jako hodinky, žádná kontrolka nesvítila, tempomat tempomatil a auto jelo úplně v pohodě, po návratu z WCka jsem to předal tatíkovi, který byl se mnou, ať si vyzkouší jak se jede s tempomatem, sednem do auta, tatin otočí klíčkem do polohy, kdy se rozsvítí kontrolky, než to pozhasíná tak se uvážeme a naráz zase svítí ABS+TC takže RJ to asi nebude, krpa bude asi v něčem jiném, každopádně to bude chtít na diag a vyčíst paměť závad na čemž jsem předběžně domluvený s RomanemK na středu, tak uvidíme, naděje, že je to zapalovací lištou tedy ještě žije
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
další pokus: dneska to RomanK napíchl na diag a nejspíš bude v tahu levý přední náboj s ABS, půjčil mi teda z Jockerovy bejvalky, takže seženu ořech E18 a v sobotu jdu na výměnu, snad to bude ono, pokud zhasnou kontrolky TC+ABS tak tam zkusím nacpat svou RJ a uvidíme, jestli se potvora chytne (ale jak říkal Roman, asi bude kaput)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Tvoje RJ bude kaput? To jako žeti ji odrovnal špatný signál z náboje? Bo jen souhra náhod?
END
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
asi jen souhra náhod, výměnou RJ se mělo ukázat, jestli je fakt v tahu nebo ne, ale i když se zdá, že to celé dělá fakt asi ten náboj tak ta moje RJ stejně asi nebude moc košér, protože na TechII ukazovala při zastaveném autu rychlost 9km/h, tak nevím, uvidíme, zkusím vyměnit ten náboj a pokud to pozhasíná tak potom i tu RJ, dám tam zpět tu moji a budu čekat co to udělá, ještě asi přibudou problémy s váhou vzduchu nebo EGR (tu váhu jsem měl v paměti závad ) no ale postupně to snad dáme dohromady
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Trochu Tě uklidním, měl jsem tu astru co ukazovala 15km/h na pravém předním také stále, po výměně náboje vše v poho. RJ též bez problému. (i když tam by se tedy měnil náboj tak jako tak, bylo v pr. ložisko). A ohledně váhy, či egru, neřeš pokud s tím nemáš problémy a chyba není přítomná. Může Ti vyskočit i jen díky vlhkosti v kontaktech.
END
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
hmmm, tak super, začínám si od toho náboje slibovat víc než bych čekal
edit: dneska jsem si koupil E18 a v sobotu jdu na alchymii (to budou čáry máry )
edit: dneska jsem si koupil E18 a v sobotu jdu na alchymii (to budou čáry máry )
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
no, tak náboj vyměněný a kontrolky svítí dál další pokus zapalovací lišta a zkusit vyměnit RJ ABS za jinou, pravděpodobně to bude tou RJ (která se samozřejmě nedá sehnat), kdyby jste někdo o nějaké věděli, dejte mi prosím echo, mělo by to být z motoru Z18XE, ale RomanK říkal, že to nemusí být přímo tato, ale hlavně na ní musí být napsáno EL, prej byly i na některých dieslech, v této fázi by mi stačilo i jenom její zapůjčení, abysme to s Romanem mohli odzkoušet a buď možnost vadné RJ ABS potvrdit ( ) nebo vyloučit ( )
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
mi vykládej
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car: