Motorek klapky vnitřní ventilace

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Havran

Motorek klapky vnitřní ventilace

Příspěvek od Havran » 13 pro 2018, 18:48

Potřeboval bych poradit co udělat s motorkem klapky vnitřní ventilace.

Krátká verze:
Funguje obráceně než by měl. Při zapnuté vnitřní cirkulaci se klapka zavře a při vypnuté se otevře. Motorek funguje a klapka jede hladce. Co s tím?

Dlouhá verze:
Jednoho dne se mi začaly hodně mlžit okna. Hledal jsem co by to mohlo způsobovat, až jsem dohledal, že nejčastější závadou je klapka vnitřní ventilace, kdy odchází táhlo spojující klapku s motorkem. Tak jsem rozebral kus přístrojovky, zjistil, že motorek se opravdu nehýbe. Tak jsem vyndal táhlo klapky a klapku přilepil izolačkou v zavřené pozici aby nenasávala vlhký vzduch z kabiny. Po pár dnech jsem zkusil zda motorek neobživl, a ejhle on už zase funguje. Tak jsem vesele klapku odlepil, připojil táhlo a vesele jezdil. Po pár dnech (asi dva týdny) se okna začaly zase mlžit. Podle změny hlasitosti větráku jsem se domníval, že klapka funguje, ale nějak jinak než by měla. Toto podezření bylo potvrzeno dnes, kdy jsem zase vyndal kastlík a zkontroloval chod motorku. Jak je popsáno v krátké verzi, při zapnuté vnitřní cirkulaci se klapka zavře (pouští vzduch od motoru) a při vypnuté vnitřní ventilaci se otevře (pouští vzduch z kabiny). Konektor je zapojen správně (jinak ani zapojit nejde), v kabelech jsem se nevrtal. Co mám udělat, aby se chod motorku otočil tak jak má?
Zrzka Zafira 2.0 Di 16V X20DTL

Reklama

luigy87

Re: Motorek klapky vnitřní ventilace

Příspěvek od luigy87 » 13 pro 2018, 21:26

Možná bych zkusil stejný postup. Asi jak jsi to přilepil tou páskou, tak ti tam asi něco přeskočilo a funguje to naopak. Nebo jezdit jen se zapnutou vnitřní cirkulací
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm

Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS

hefab

Re: Motorek klapky vnitřní ventilace

Příspěvek od hefab » 14 pro 2018, 08:44

Vyskúšaj na chvíľu odpojiť akumulátor, možno sa systém zresetuje.
Astra G 1.4 Twinport

Odpovědět