Hmotnost privesu

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Roman0705

Hmotnost privesu

Příspěvek od Roman0705 » 19 črc 2017, 17:18

Zdravím,

Prosím o rychlou radu. Mam Opel Vivaro Tour minibus 2.5DTI a běžně za ním tahám přívěs o celkové/okamžité hmotnosti ca 2300kg. Tažné je papírově 2000kg, zvládne utáhnout ca 2600kg??jen se chci ujistit. Dle výrobce je sice papírově psáno 2000kg, ale zvládne samozřejmě více. Děkuji za rychlou odpověď

Reklama

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Re: Hmotnost privesu

Příspěvek od Marťasek » 20 črc 2017, 06:22

To ti nikdo nepoví ale co ti řeknu jistě je jen to že pokud přesáhneš teoretickou hmotnost jízdní soupravy 3,5t (a to pozor stačí jen podle TP přívěs nemusí být naložený může být klidně prázdný!!!) hmotnost soupravy (auto + vlek) nestačí ti jen řidičák na B ale musíš mít už E skupinu!

Pokud se něco stane nebo tě chytí policajti je to jako jízda bez řidičáku tedy:

Již dle novely zákona o pozemní komunikaci to není DOPRAVNÍ PŘESTUPEK NÝBRŽ TRESNÝ ČIN!!
(§ 180d trestního zákona)

sankce:
Trestní zákon za řízení motorového vozidla bez příslušného řidičského oprávnění umožňuje uložit trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku, peněžitý trest (teoreticky v rozmezí 2.000,- Kč až 5.000.000,- Kč), trest zákazu činnosti (tedy zákaz řízení na dobu 1 roku až 10 let)

A jinak: mám přívěs agados max celková hmotnost 750kg - 130kg přívěs a užitečná 620kg - v Agadosu mě ale podpultově řekli ž ta náprava vydrží 1100kg že to mají vyzkoušené :-) tak že dle mého jo vydrží ale když se něco stane s kriminálu nevylezeš moc rychle s tím počítej!
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 21 črc 2017, 23:24

Jestli ti jde o to, zda to vydrží tažné, tak by si měl mít typový list a v něm napsáno, na kolik je to stavěný. Jiná věc je když tě chytnou a zváží (v ČR v podstatě nehrozí, v Německu nebo Rakousku reálné) tak si v průseru, bere se kolik je v techničáku max hmotnost přívěsu, ne kolik vydrží tažný.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 22 črc 2017, 14:02

Maxi s tím vážení s tebou již nesouhlasím dříve ano prakticky nulová šance ale již mají mobilní váhy a věř mi berou to už i s dodávkama a vidím čím dál častěji i osobáky s přívěsem jak stojí na váze!!

1, Za mě co vím tam stávají Vyškov (VSGas, s.r.o. LPG stanice pod mostem na R46 těsně po sjezdu z D1 směr Prostějov naproti MOLu)

2, pak samozřejmě sem tam na "letišti" ve Vyškově směr Brno (ale dlouho tam nebyly)

3, 9 křížů oba směry. tam to máš kolikrát i s STK :-) (jako mě posledně) chacha nic nenašly byly s toho evidentně nasraný tolik "práce" a k ničemu :-)

4, klasika Měřin - většinou jen směr Jihlava

No těch míst je více ale píšu jen ty co vím 100% kde to berou už hlava nehlava..
"problém" je ten, že už mají dost těch mobilních vah. Jeto rozložené za pár minut a pak řádí jak černá ruka :-) Prakticky kdekoliv..
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Odpovědět