Motor nejde do otáček

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Wowo

Re: Motor nejde do otáček

Příspěvek od Wowo » 24 kvě 2013, 19:12

Diagnostika rekla ze je vse v poradku, remen ok, takze je to spatnej benzin

Plzeň - Bory, Shell nat95 >>> uz nikdy vice - LOCK

Reklama

aeon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aeon » 01 čer 2013, 21:50

a co vyfuk????kamarad na vectre se mu rozsypal stredov.vyfuk a taky mu to nejelo....nebo kat....jako me odbocuju z hlavni na vedlejsi a zniceho nic zafira bez vykonu,,,a max 3500to....vyc vytocit nesla.....

dadake

Příspěvek od dadake » 13 čer 2013, 18:28

taky mi přestalo auto táhnout zastaví se na 2000 otáčkách a hotovo! Než to začalo dělat tak jsem měl sundaný box na filtr od sání a pak když jsem to nasazoval z5 tak jsem málo přitáhl hadici co je na turbu no a pak jsem nastartoval a asi 100metru jsem stím jel než sem si všiml že auto divně píská a nejede vubec tak jsem to nasadil z5 a auto jede jenze proste uz nema výkon :( nevim co stím. zdá se mi že to turbo nejede jak kdyby bylo odstavený nebo co...před tím bylo turbo ok....a že by si něco nasálo to si nemyslim ...zkusil jsem odpojit baterku aby se restartovala ŘJ..tak uvidím ráno třeba se to zpraví! motor mám X17DTL 50...díky za každou radu

Wowo

Příspěvek od Wowo » 16 čer 2013, 03:07

aeon píše:a co vyfuk????kamarad na vectre se mu rozsypal stredov.vyfuk a taky mu to nejelo....nebo kat....jako me odbocuju z hlavni na vedlejsi a zniceho nic zafira bez vykonu,,,a max 3500to....vyc vytocit nesla.....
no to mi hrajes do karet, vsiml jsem si pred nedavnem, ze mi pri rozjezdech neco v podvozku chrasti, rikal jsem si ze to bude uvolnenej vyfuk, kdyz zastavim a vypnu motor, tak po zahrati je z vyfukovyho potrubi slyset takovy praskani, jako kdyz by se neco teplem rozpinalo nebo ochlazovanim smrskavalo - zacinam mit obavy, aby to nebyl rozsypanej kat :cry:

edit: kdyz jsi zatacel s tou zafirou, neslysel si nejaky bouchnuti od podvozku?

aeon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aeon » 13 srp 2013, 21:03

tak sem mel rozsypanej kat ucpana 3ti trubka na svodech.....a co ty??????

Respo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Respo » 22 srp 2013, 18:47

Ahojte mám taký " problém " dá sa stým žiť ale rád by som sa toho zbavil :
Z14XE
pri zohriatom : motore keď naštartujem otáčky klesnú na sekundu pod 900 a potom sa vrátia a držía 900otáčok pri tom ako to klesne pod otáčky tak sa motor zatrasie ako by išiel skapať ... ale to ma najmenej trápi ( ale je dosť možné že to stým súvisí )
! ibaže keď už sa zohreje motor na 90stupnou tak pri prekročení niekde medzi 3500 a 3700otáčok ako keby stratil výkon a je cítiť pokles výkonu ( polavenie ) a potom už to zasa tak svižne nejdedo vyšších otáčok. A zdá sa mi že aj pri zaradenej 1 to bohvie ako nechce ťahať !

EGR mám odprogramované ( aj zaslepené )
chyby som si vyblikával nič som nenablikal
Ešte skúsim niekoho poprosiť na diagnostiku
Prípadne popozerať nejaké LIVE DATA ale aké ? :mrgreen:

napadá vás niečo ?
rozmýšlal som že :
1. vymením snímač teploty vzduchu na saní
2. snímač teploty chladiacej kvapaliny ( ten pod termostatom )
3. výmena palivového filtra
4. možno niekde prasknutí výfuk ( niekedy sa mi zdá že je a niekedy zasa že nieje :D )
5. škrtiaca klapka vyzerá velmi čisto , no neviem ako je na tom krokový motorček

za každú radu ďakujem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Tu odstrihnite - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Opel astra g 1.4 16V 2003 Z14XE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=24585

Odpovědět