Dým z klimatizace
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Re: Dým z klimatizace
Spíš bych kouknul na chladič a ventilátor.Třeba se netočí větrák a třeba máš zacpanej chladič klimy bordelem.Při větší rychlosti se to chladí,ale ve městě už nestíhá a pak klima nechladí.Při takovejch hicech nic divnýho.Pokud ti chladič málo odvádí teplo,tak ti to zase vevnitř málo chladí i když máš dost média.To je prostě fyzika-rozdíl teplot.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
mojmec.. ono to asi nebude úplně tak jak píšeš.. konkrétně u mě, byl problém ten, že se mi netočil ventilátor ze předu na klima chladiči.. no a když jsem pustil klimu, tak chladila normálně, akorát díky tomu, že se mi netočil ten ventilátor, tak mi vyskočila kontrolka porucha chlazení a točil se jen ten vnitřní.. klima ale chladila úplně normálně, akorát se mi v koloně, nebo když jsem stál přehříval motor a tak jsem jí nemohl mít puštěnou pořád, protože se nestíhal chladit vodní okruh..)
jinak já bych se opravdu stavil překontrolovat kolik tam máš chladiva (za předpokladu, že se ti točí aspoň jeden ventilátor, když máš puštěnou klimu a stojíš na místě) já měl dírku v chladiči a trvalo asi dva měsíce, než se chladivo vyprázdnilo...
jinak já bych se opravdu stavil překontrolovat kolik tam máš chladiva (za předpokladu, že se ti točí aspoň jeden ventilátor, když máš puštěnou klimu a stojíš na místě) já měl dírku v chladiči a trvalo asi dva měsíce, než se chladivo vyprázdnilo...
ja mam taku skusenost ze ked idem v meste a postavam po krizovatkach tak ma klima mensi vykon, je to asi chodom na volnobeh, taktiez trocha nizsie palubne napatie...
akonahle stupnu trocha otacky, je to o nieco lepsie
ale ten rozdiel nie je velky, chladi to dobre aj na mieste
spravala sa mi tak cerstvo naplnena/opravena klima, robi to aj teraz po 3rokch (stale povodna napln)
akonahle stupnu trocha otacky, je to o nieco lepsie
ale ten rozdiel nie je velky, chladi to dobre aj na mieste
spravala sa mi tak cerstvo naplnena/opravena klima, robi to aj teraz po 3rokch (stale povodna napln)
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
Predvčerom z výduchov biely dym. Keďže majiteľovi auta to nejak nevadilo, tak som sa ho na to ani nepýtal, hoci ja som to videl prvýkrát v živote
Auto Honda.
Keď som mal ešte auto bez klímy, tak som si všimol jednú vec, že na diaľnici sa auto až tak v interieri neprehrieva. Vysvetľujem si to tak, že karoséria je pri vysokej rýchlosti lepšie ochladzovaná prúdením vzduchu.

Keď som mal ešte auto bez klímy, tak som si všimol jednú vec, že na diaľnici sa auto až tak v interieri neprehrieva. Vysvetľujem si to tak, že karoséria je pri vysokej rýchlosti lepšie ochladzovaná prúdením vzduchu.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Diag. Op Com (EN v. 1.44)
Fabia 1.4MPi
ak reagujes na moj komentar, o rychlost nejde.. staci aby si siel (bezne otacky motora, nie volnobeh) a auto chladi lepsie
ale je pravda ze aj ta rychlost moze mat nejaky ten vplyv
ale je pravda ze aj ta rychlost moze mat nejaky ten vplyv
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
Ja som odpozoroval, že interier sa na slnku začne najviac prehrievať, keď auto stojí. Čím rýchlejšie sa auto pohybuje, tak sklá aj strecha auta je ochladzovaná lepšie. Samozrejme len na teplotu okolitého vzduchu, ale aj to je pomoc.
Pri automatickej klíme si to klíma vykonpenzuje sama. Sama si nastaví rýchlosť ventilátora. Taktiež klimakompresor sa vie mechanicky nastaviť na zvýšený/znížený výkon a to zmenou zdvihu piestov. Pokiaľ je automatická klíma dvojzónová a kombinovaná so snímačom slnečného žiarenia, tak si vykonpenzuje aj smer a intenzitu slnečného žiarenia.
Otáčky motora a tým aj klimakompresora môžu mať vplyv na intenzitu chladenia asi iba vtedy, keď je celá klimasústava nejako slabo nadimenzovaná, alebo je v obehu málo chladiva.
Pri automatickej klíme si to klíma vykonpenzuje sama. Sama si nastaví rýchlosť ventilátora. Taktiež klimakompresor sa vie mechanicky nastaviť na zvýšený/znížený výkon a to zmenou zdvihu piestov. Pokiaľ je automatická klíma dvojzónová a kombinovaná so snímačom slnečného žiarenia, tak si vykonpenzuje aj smer a intenzitu slnečného žiarenia.
Otáčky motora a tým aj klimakompresora môžu mať vplyv na intenzitu chladenia asi iba vtedy, keď je celá klimasústava nejako slabo nadimenzovaná, alebo je v obehu málo chladiva.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Fabia 1.4MPi
Počkej počkej: ) Taktiež klimakompresor sa vie mechanicky nastaviť na zvýšený/znížený výkon a to zmenou zdvihu piestov. Jakých pístů, to nemyslíš vážně: )
Astra G 1,8 16V caravan 99, motor X18XE1
neviem ako je urobeny kompresor v astre ale je to bezna vec ze kompresor vie v niekolkych stupnoch menit svoj vykon...
No ja mám klimakompresor s plynulou zmenou výkonu.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Fabia 1.4MPi
Jo, změna výkonu, to je mi jasný. Ale ty písty mě nějak nešly do hlavy .... no prozkoumu csaly nákres. No což, člověk se neustále učí
.

Astra G 1,8 16V caravan 99, motor X18XE1
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Fabia 1.4MPi