nekoluje chla. kapalina?
nekoluje chla. kapalina?
Zdravim dneska sem si vsiml kdyz se mi auto zahralo na 90stupnu tak se zapla vrtule ale chladici kapalina v nadrzce stoji na miste a z ani jednoho ze dvou hadicek nekoluje kapalina.. nevite cim to muze bejt?
- Reklama
Re: nekoluje chla. kapalina?
To je normálny jav. Vetrák sa točí aby naháňal studený vzduch na chladič. Nádržka slúži len na vyrovnávanie tlaku v systéme. Určite sa ti v nádržke nemá tvoriť vodný vír. 

Opel Zafira B 1.8 16V, 88kW - 2014 (A18XEL)
Opel Astra G 1.6 16V, 74kW - 1998 (X16XEL)
+ Opel Meriva 1.7 DTi - 2005 +
+ Škoda 105L +
Opel Astra G 1.6 16V, 74kW - 1998 (X16XEL)
+ Opel Meriva 1.7 DTi - 2005 +
+ Škoda 105L +
mathej píše:To je normálny jav. Vetrák sa točí aby naháňal studený vzduch na chladič. Nádržka slúži len na vyrovnávanie tlaku v systéme. Určite sa ti v nádržke nemá tvoriť vodný vír.
Diky za info

no já nevím, ale mi to přes nádržku proudí tou malou hadičkou.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
mě taky. sledoval bych teplotu jestli se motor nepřehřívá.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
presne tak kapalina ma koluövat pres tuto nadobku u oplu je to tak reseny a mas funkci termostat spis potom bych sel
Opel Astra Bertone 2.2 16v
Opel Astra g 98 X18XE
Fiat Marea 1.6 16v
Opel Astra g 98 X18XE
Fiat Marea 1.6 16v
já myslím že termostat nebude příčina. Jelikož se mu spímá ventilátor, tak bude mít funkční termostat a ten otevře druhý okruh a tím je průchozí chladič a po zahřátí reaguje ventilátor. Teda alespoň myslím že tak to funguje.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
Upresnim chybicku... kdyz delsi dobu stojim na miste na volnobeh tak se teplota dostane neco malinko pres 90stupnu a zapne se mi hlav. vrtule na plno a na palubovce mi vysvitne kontrolka chlazeni motoru "takovy ventilator v ctverecku" ale teplota jde po chvili dolu takze chladí normalne ale i kdyz se to ochladi vrtule se nevypne a kontrolka taky nezhasne.
Nevim zda to nebude nejaky cidlo a popr. muze mi nekdo rici kolik jich tam je co se tyce okruhu chlazeni a kde cca?
Tak mě napadá kdy jsi naposledy měnil (nechal měnit) vodní pumpu?
Chladivo přes nádržku samo že má proudit.

Astra G 1,8 16V caravan 99, motor X18XE1
Tu sem menil i s rozvodama hned jak sem auto koupil cca mesic zpatky
odkud jsi, motor

spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
@Genest
výňatek z uživatelské příručky:
Elektronicky řízené chlazení motoru
Rozsvítí se při zapnutí zapalování. Zhasne
krátce po nastartování motoru.
Svítí při běžícím motoru
Došlo k poruše v chladicí soustavě motoru
nebo v chladicí soustavě klimatizace.
Elektronika přepne na nouzový provozní
režim. Mùžete pokračovat v jízdě.
Zkontrolujte hladinu chladicí kapaliny.
Doporučujeme Vám, abyste se obrátili na
partnera vozidel Opel.
6 Hladina chladicí kapaliny – viz
strana 203.
výňatek z uživatelské příručky:
Elektronicky řízené chlazení motoru
Rozsvítí se při zapnutí zapalování. Zhasne
krátce po nastartování motoru.
Svítí při běžícím motoru
Došlo k poruše v chladicí soustavě motoru
nebo v chladicí soustavě klimatizace.
Elektronika přepne na nouzový provozní
režim. Mùžete pokračovat v jízdě.
Zkontrolujte hladinu chladicí kapaliny.
Doporučujeme Vám, abyste se obrátili na
partnera vozidel Opel.
6 Hladina chladicí kapaliny – viz
strana 203.
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Tak to vypada ze si to dela co chce xDDD
Dneska sem to nechal stat na miste delsi dobu a kdyz se teplota dostala malinko nad 90stupnu vrtule se zapla potichu v klidu bez kontrolky ochladila malinko pod 90 a pak se vypla.. jakmile se to dostalo zase nad 90 kdyz sem stal zapla se zase v klidu potichu a opakovala akci ... bez jakekoliv kontrolky atd.... ted uz vubec nevim co to je zac xD
Dneska sem to nechal stat na miste delsi dobu a kdyz se teplota dostala malinko nad 90stupnu vrtule se zapla potichu v klidu bez kontrolky ochladila malinko pod 90 a pak se vypla.. jakmile se to dostalo zase nad 90 kdyz sem stal zapla se zase v klidu potichu a opakovala akci ... bez jakekoliv kontrolky atd.... ted uz vubec nevim co to je zac xD
est otazka, mas klimu? ak ano, mas aj riadiacu jednotku chladnia, ta ovlada ventilatory...
motor ma viac snimacov teploty (min 2, mozno viac) a porovnava hodnoty tychto snimacov, ak je medzi nimi velky rozdiel, nabehne nudzovy rezim ako popisujes (sahara ide na plny vykon)
ktory snimac blbne, bez diag. nezistis, potrebujes live data a zisit ktory snimac ti ukazuje nezmyselne hodnoty
alebo snimace ukazuju spravne hodnoty a problem je termostat alebo upchate chladenie
moze tiez blbut obvod ktory ovlada ventilator
motor ma viac snimacov teploty (min 2, mozno viac) a porovnava hodnoty tychto snimacov, ak je medzi nimi velky rozdiel, nabehne nudzovy rezim ako popisujes (sahara ide na plny vykon)
ktory snimac blbne, bez diag. nezistis, potrebujes live data a zisit ktory snimac ti ukazuje nezmyselne hodnoty
alebo snimace ukazuju spravne hodnoty a problem je termostat alebo upchate chladenie
moze tiez blbut obvod ktory ovlada ventilator
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto