skoro došel olej , nebo spíš ... raději nemluvit
skoro došel olej , nebo spíš ... raději nemluvit
Mám na vás lidi dotaz. mam Astričku s motorem Z20LET turbo, a nějak jsem zapomněl (nakopat si do pr...) kontroloval olej. A teď na mě bliklo oko, že neni olej. tak jsem začal dolívat a až jsem se zděsil, když jsem nalil litr pak druhej. třetí . a byl kousek nad spodní ryskou. tak ted doufám že se nic vážnýho v moturku nestalo. protože nijak se to zatím neprojevilo .ani na spotřebě. .Jelikož do motoru se vejde 4,25 l oleje. a já dolil skoro 3,5 litry zajímalo by mě , proč čidlo nezaznamenalo malou hladinu dřív. nebo je možný že by reagovalo až když je skoro na suchu jak na mě bliklo ? po zapnutí kličku kontrolka rožne a zhasne tak bych předpokládal, že v snímači to nebude .
dik za odpověd.. a až mě potkáte tak mě za to klidně proliskejte pač jsem tuplovanej VŮL
dik za odpověd.. a až mě potkáte tak mě za to klidně proliskejte pač jsem tuplovanej VŮL
- Reklama
- martasek81
Re: skoro došel olej , nebo spíš ... raději nemluvit
Hoj.Mam stejne autičko a klobouk dolu
To ti to tak žere olej?Jako ja taky musim dolevat ale jen když dostava pořadne na prdel a to max 0,5l.A to ti to neukazal MID? Martin

- martasek81

martasek81 píše:Hoj.Mam stejne autičko a klobouk doluTo ti to tak žere olej?Jako ja taky musim dolevat ale jen když dostava pořadne na prdel a to max 0,5l.A to ti to neukazal MID? Martin
no nekontroloval jsem jej cca 8000km holt nějak na to nebyl čas , myšlenky byli jinde . sedl jsem a jel . Bbohužel mam TID. což je ukazatel dobrý jen na rádio. .. musím k Veramonovi pro předělávku . . je mi ale záhada proč to nebliklo dřív, než až jsem byl skoro na suchu.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
No čidlo oleje to zřejmě nemá když nemáš palubní PC (opravdu jen odhaduju že nemá) jinak to že se ti rozsvítila kontrolka jak popisuješ je čidlo tlaku ta ta jak začne svítis je průser jak prase okamžitě vypnout motor a kontrola proč se objevila je na místě. Pokud jsi hled motor vypl dolil olej tak by se nic stát nemělo krom toho že se ti mohlo přehřívat turbo které je olejem jak mazáno tak i chlazeno... Byla by to první věc co by šla do kytek.
No a jelikož jsi nedoléval olej a za 8tis to to sežralo tolik oleje nebude ten motor v cajku jak by měl...
No a jelikož jsi nedoléval olej a za 8tis to to sežralo tolik oleje nebude ten motor v cajku jak by měl...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Marťasek píše:No čidlo oleje to zřejmě nemá když nemáš palubní PC (opravdu jen odhaduju že nemá) jinak to že se ti rozsvítila kontrolka jak popisuješ je čidlo tlaku ta ta jak začne svítis je průser jak prase okamžitě vypnout motor a kontrola proč se objevila je na místě. Pokud jsi hled motor vypl dolil olej tak by se nic stát nemělo krom toho že se ti mohlo přehřívat turbo které je olejem jak mazáno tak i chlazeno... Byla by to první věc co by šla do kytek.
No nevím dřív to nědělalo. Mám spíš pocit zda není ve vaně nějaká trhlinka, protože před nedávnem někdo na horizontu srazil srnu a já jak jsem vyjel tak najednou předemnou mrtvola a už jsem nic nestihl udělat, přefrčel jsem ji a jak se mi zamotala potvora pod autem, tak je možný, že by vanu poškodila. Ikdyž to je malá pravděpodobnost, protože pod autem se olejové loužičky nedělají ted to budu hlídat více. a uvidím.
Co máme doma druhý turbový kupéčko, tak to taky má jen TID a ten neukazuje ani hladinu oleje, ani hladinu ostřikovací vody - prostě nic. Takže vše pořád sledovat. Olej musím taky cca po 4 tis km dolívat a to asi tak 2L když se tomu šlape na krk co to jde - motor má najeto 175 tis a co vím, že předchozí majitel dával, tak nový turbo (nasazený bylo pro motor Z20LEH, proto ta vyšší spotřeba oleje).