Problém se zrcátkem

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Pjasatoo

Problém se zrcátkem

Příspěvek od Pjasatoo » 07 čer 2012, 18:34

Zdravím , dneska jak jsem umýval auto, tak sem párkrát střílel do zrcátka a všiml jsem si že je nějak křivé, tak jsem to elektricky manipuloval, ale nejde to doleva a doprava....nahoru a dolů to jde hladce...ale nechce se to posouvat ze strany na stranu....může mi někdo poradit, jak to znovu nasadit do toho kloubu. Popřípadě jak to vyřešit ?? :) Díky za každou radu :)
Teď máme Z18xe Mazlík

Reklama

vasekpetr1

Re: Problém se zrcátkem

Příspěvek od vasekpetr1 » 09 čer 2012, 19:20

Nejdříve zkus, jestli nepomůže mírné "zatlačení" do stran na vlastním zrcátku - motorek pro pohyb levá - pravá může být zatuhlý a potřebuje "popostrčit". Pokud toto nepomůže, tak potom měřit, kde je problém. Jestli v motorku nebo v přepínači: já jsem také měl nepohyblivý směr vlevo-vpravo a nakonec to byly kontakty v křížovém ovladači zrcátek (byly napálené, takže pomohlo očištění). Rozborka křížového ovladače je jednoduchá: vítězí síla nad rozumem, vše je na pružinkách.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 09 čer 2012, 19:33

vasekpetr1 píše:Nejdříve zkus, jestli nepomůže mírné "zatlačení" do stran na vlastním zrcátku - motorek pro pohyb levá - pravá může být zatuhlý a potřebuje "popostrčit". Pokud toto nepomůže, tak potom měřit, kde je problém. Jestli v motorku nebo v přepínači: já jsem také měl nepohyblivý směr vlevo-vpravo a nakonec to byly kontakty v křížovém ovladači zrcátek (byly napálené, takže pomohlo očištění). Rozborka křížového ovladače je jednoduchá: vítězí síla nad rozumem, vše je na pružinkách.

No ono já slyším cvakání když ho chci posunout.....Ale je pravda, že ono se to pohne, ale nejede to rovnoměrně a za druhé...to zrcátko když do něj jemně šťouchnu zleva doprava tak je volné :( Takže a snažil jsem se ho i zatlačit ale vážně mi to nejde....Bojím se abych ho neprasknul ! :)
Teď máme Z18xe Mazlík

Jirka52

Příspěvek od Jirka52 » 31 črc 2012, 08:04

Přidám taky dotaz- zrcátko na straně řidiče OK, u spolujezdce nereaguje na ovládání, nevím zda je chyba v zrcátku nebo ovladači. Začnu u zrcátka, jak vyndám zrcátko ( sklo) abych mohl zrevidovat motorky? Díky.

Dragon

Příspěvek od Dragon » 31 črc 2012, 08:30

Mě to taky dělalo u pravého zrcátka a nakonec to byly kontakty u přepínače. Po odpojení konektoru z přepínače a opětovném připojení najednou všechno fungovalo, tak jsem ty kontakty ještě pro jistotu prostříknul a od té doby je klid.
Astra G Caravan 1.8 16V r.v.98

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 31 črc 2012, 08:51

No já jsem zjistil to, že to nemám nasazené v tom pravém kloubu a nemohu to tam za každou cenu dostat ! Už nevím jak bych to tam dal :)
Teď máme Z18xe Mazlík

Odpovědět