Srážka se zvěří - krytí z povinného ručení
Srážka se zvěří - krytí z povinného ručení
Ahojte,
chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s uhrazením vzniklé škody pojišťovnou, pokud byla tato škoda zapříčiněna srážkou se zvěří? Nejedná se o klasickou havarijní pojistku, ale připojištění k povinnému ručení (jako např. pojištění předního/všech skel apod.)
Zajímal by mě postup, jestli bylo nutno zavolat policajty k vystavení příp. protokolu, nebo si to pojišťovna přijela vyřídit sama a dále jak probíhala oprava? Bylo auto spravováno v obyč. servise nebo muselo do autorizovaného?
Mám totiž od ledna povinné ručení s připojištěním proti srážce se zvěří a půl roku před sjednáním - kdy jsem měl ještě klasické pov. ručení jsem sejmul srnu. Odnesl to prasklý přední nárazník, ložisko ((kompl. náboj) ale to bylo načaté ještě předtím) a pravděpodobně chladič klimy. Kompl. náboj jsem vyměnil, nárazník snýtoval, no a ten chladič holt zůstal beze změn. No a tak uvažuju, jestli by to neprošlo alespoň částečně na náklady toho připojištění co mám na novém povinném ručení - mám na mysli nárazník a chladič klimy
Díky za každé info či názor.
chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s uhrazením vzniklé škody pojišťovnou, pokud byla tato škoda zapříčiněna srážkou se zvěří? Nejedná se o klasickou havarijní pojistku, ale připojištění k povinnému ručení (jako např. pojištění předního/všech skel apod.)
Zajímal by mě postup, jestli bylo nutno zavolat policajty k vystavení příp. protokolu, nebo si to pojišťovna přijela vyřídit sama a dále jak probíhala oprava? Bylo auto spravováno v obyč. servise nebo muselo do autorizovaného?
Mám totiž od ledna povinné ručení s připojištěním proti srážce se zvěří a půl roku před sjednáním - kdy jsem měl ještě klasické pov. ručení jsem sejmul srnu. Odnesl to prasklý přední nárazník, ložisko ((kompl. náboj) ale to bylo načaté ještě předtím) a pravděpodobně chladič klimy. Kompl. náboj jsem vyměnil, nárazník snýtoval, no a ten chladič holt zůstal beze změn. No a tak uvažuju, jestli by to neprošlo alespoň částečně na náklady toho připojištění co mám na novém povinném ručení - mám na mysli nárazník a chladič klimy
Díky za každé info či názor.
Astra G 1,7 DTi 16V Caravan,´03
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Srážka se zvěří - krytí z povinného ručení
k tomu aby se tím pojišťovna začala zajímat je potřeba na místo nehody přivolat policii, která nehodu vyšetří a vystaví Ti protokol
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
hlavně bych viděl problém v tom, že jsi ji sejmul před sjednáním... pokud nejezdíš půl roku se stejně rozmláceným autem tak přece likvidátor podle fotek poškozenýho auta hnedka vidí, že asi něco nebude v pořádku ne
moje bývalka :-)
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
podle mě není v pořádku už to že se na autě dělalo ještě před tím než ho viděl likvidátor. A celkově to bude obtížné. Co jsem tak slyšel od lidí tak pojišťovna pokud má nejasnosti a nemá jistotu že je vše čisté, tak nasadí lidi kteří to prověřují a samozřejmě že se tak pojišťovna brání proti podvodnému jednání na ní.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
No, ono to chodí trochu jinak... likvidátor musí dostat v obálce cca tolik kolik mu dělá prémie za odmítnutí plnění + poplatek za riziko...
Nikoho nenabádám ke korupci, jen konstatuji holou skutečnost...
Nikoho nenabádám ke korupci, jen konstatuji holou skutečnost...
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
nevím kde jsi k takovejm blbostem přišel... nevím jak v které pojišťovně, ale ve většině se ty do styku s likvidátorem vůbec nedostaneš! Tak by mě zajímalo jak mu chceš něco dát hmm? Dělám likvidátora 8 let a nezažil jsem, že by mě nebo kolegům někdo nabízel nebo dal úplatek . Ale máš pravdu určitě se takové vyjímky najdou! Vím, že jeden člověk to tu udělal, ale do půl roku si na něj vyšetřovatelé došlápli a skončil. A přesně ty samí vyšetřovatelé si pak většinou přijedou popovídat s někým kdo se pokouší udělat nějakou chytrou věc když uplatňují na pojišťovně plnění... prostě bych si nedělal zbytečné problémy být Váma a pojistky používal k tomu k čemu jsou . Jo a doporučuji pořádně číst pojistné podmínky než podepíšete smlouvu, hlavně část výluky z pojištění! Potom to usnadní hodně rozčilování jaký jsou pojišťovny kurvy . Prostě když tam najdeš něco co se ti nelíbí tak to radši nepodepisuj a zkus jinou jestli to má výhodnější... alespoň mě pak ubydou ty co na mě křičej
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš něco na pojišťovně je nutné přivolat PČR ale počítej s tím že ti okamžitě dají pokutu - jak vysokou to je na dotyčném pomahači - ano je to debilita první kategorie ale prostě takové jsou naše zákony! napaří tě nevěnování se řízení - máš předvídat - pokud tam je značka pozor zvěř myslím si že v tomto příadě pojišťovna nic nedá. Aspoň takové jsou mé zkušenosti.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
další blbost.... proč by ti pojišťovna nedávala nic kvůli značce. Takže myslíš když máš havarijní pojistku. nezastavíš na stopce tak ti pojišťovna nic nedá protože tam byla stopka? To nedává moc logiku ne . Do škody 100 tis. Kč volat policii nemusíš. U poražený srny bys měl hlavně zajistit, pokud jsi ji zabil, nějakýho hajnýho nebo někoho kdo má na starosti ten revír. Pokud máš škodu menší stačí třeba nafotit auto na místě telefonem aby jsi měl důkaz střetu, ale při srnkách je pak často i při prohlídce pojišťovnou vidět, že jsou všude chlupy od ní...
-
Ahoj!
Mám za sebou už dvě střetnutí se zvěří. Naposled to bylo ve dvě ráno cestou do práce. Zavolal jsem Policii, ještě jsem dispečink poprosil ať sebou hodí, že jinak bude problém s ranním vlakovým spojem. Vyšlo to, asi neměli žádný jiný výjezd, vše nafotili, provedli dokumentaci, dali "dejchnout". Žádná pokuta (nesmysl). Zařídili odklizení zvěře, dali mi potvrzení o účasti na dopravní nehodě a nějaký papír na dojetí, měl jsem zničenou přední registrační značku.
Auto bylo schopné samo odjet, takže jsem do práce dorazil ještě včas.
Věc oznámena pojišťovně, včetně čísla jednacího, pod kterým to má Policie. Pojišťovna obratem věc zpracovala, oznámila číslo pojistné události a ještě se snad zeptali jak si přejeme věc zlikvidovat. Jsou v zásadě dvě možnosti, jest-li si to pamatuji tak je to buď na fakturu nebo rozpočtem.
Obojí má svá pro a proti. Do dvou dnů nás kontaktoval likvidátor, kde může vidět prohlédnout a nafotit vůz. Přijel do servisu, tam s mechanikem vůz nafotili a zapsali poškození. Povolil započetí oprav.
Do tří měsíců ze zákona nám pojišťovna vyplatila plnění.
Moje, dá se říci "dobrá" zkušenost.
Ps: Jinak tady u nás je zvěře strašně moc. Jeleni, srnky, lišky a hlavně divoká OBR prasata = pojistka kryjící srážku se zvěří je pro mě nutnost.
Podle mě je při srážce se zvěří povinnost volat Policii vždy (možná i záleží na konkrétní pojistce), protože ze zákona je sice možnost nevolat Policii k nehodám do 100 000,-Kč, ale jen v případě, kdy nedojde k poškození "věci" třetí strany, což je v tomto případě právě to nebohé zvíře patřící nějaké honitbě či správě lesa.
Mám za sebou už dvě střetnutí se zvěří. Naposled to bylo ve dvě ráno cestou do práce. Zavolal jsem Policii, ještě jsem dispečink poprosil ať sebou hodí, že jinak bude problém s ranním vlakovým spojem. Vyšlo to, asi neměli žádný jiný výjezd, vše nafotili, provedli dokumentaci, dali "dejchnout". Žádná pokuta (nesmysl). Zařídili odklizení zvěře, dali mi potvrzení o účasti na dopravní nehodě a nějaký papír na dojetí, měl jsem zničenou přední registrační značku.
Auto bylo schopné samo odjet, takže jsem do práce dorazil ještě včas.
Věc oznámena pojišťovně, včetně čísla jednacího, pod kterým to má Policie. Pojišťovna obratem věc zpracovala, oznámila číslo pojistné události a ještě se snad zeptali jak si přejeme věc zlikvidovat. Jsou v zásadě dvě možnosti, jest-li si to pamatuji tak je to buď na fakturu nebo rozpočtem.
Obojí má svá pro a proti. Do dvou dnů nás kontaktoval likvidátor, kde může vidět prohlédnout a nafotit vůz. Přijel do servisu, tam s mechanikem vůz nafotili a zapsali poškození. Povolil započetí oprav.
Do tří měsíců ze zákona nám pojišťovna vyplatila plnění.
Moje, dá se říci "dobrá" zkušenost.
Ps: Jinak tady u nás je zvěře strašně moc. Jeleni, srnky, lišky a hlavně divoká OBR prasata = pojistka kryjící srážku se zvěří je pro mě nutnost.
Podle mě je při srážce se zvěří povinnost volat Policii vždy (možná i záleží na konkrétní pojistce), protože ze zákona je sice možnost nevolat Policii k nehodám do 100 000,-Kč, ale jen v případě, kdy nedojde k poškození "věci" třetí strany, což je v tomto případě právě to nebohé zvíře patřící nějaké honitbě či správě lesa.
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka filtru sání KN, 15" Alu, elektrické střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepená odbočka EGR, Tempomat, Op-Com + LPG Elpigaz diagnostika, 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
Chápu to dobře, že se ptáš na pojistnej podvod?
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
tak to nevím jestli prase je brané jako věc třetí osoby. Kdyby to tak bylo mohl bys regresovat(vymáhat) škodu po majiteli prasata nebo srnky a vím, že to se nedá. Honitba to sice spravuje, ale není to brané jako jejich majetek. Ale přít se o tom nechci. Jinak jen opravím, že pojišťovna musí do 3 měsícu vyplatit..ona ze zákona musí do 90 dnů ukončit šetření a zaslat ti ukončovací dopis..což může znamenat i to že to z nějakého důvodu nezaplatí(chybí doklady, nelikvidnost atd.). Jinak si myslím, že tak jak se to stalo tobě je běžná praxe většiny pojišťoven pokud vše je jak má a nejsou kolem nějaké komplikace z jakékoli strany .
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
chápem to tak všichni.. on možná neHonzP píše:Chápu to dobře, že se ptáš na pojistnej podvod?
Díky za vaše zkušenosti a názory. Neříkám, že se to chystám realizovat, ale popsal jsem to raději barvitě - většinou se pak více napíše. Na internetu je spousta podobných situací, ale pokaždé úplně jiný způsob řešení a nikde nikdo jako Cidla, který vyvrací všeobecně "známé pravdy". Takže tímto díky i jemu.
Ale na druhou stranu zase není třeba předstírat "ariel s vizírem" v akci, zvláště v dnešní době a v ČR. Pojistný podvod? .. stočené kilometry u ojetin - legální podvod, exkluzivně v ČR, přetištěné etikety s daty spotřeb u potravin - vybrané poravin. řetězce, příspěvky na bydlení cigošům - neřeší výši nájmu, co nepoplatí, je jim zaplaceno > tyto pak dostane pronajímatel (město, realitka, sourk. majitel nemovitosti) - svým způsobem skvělý job, prodej okd bytů Bakalovi .. já myslím, že je toho kolem nás docela dost a že by se to do budoucna nějak rapidně snižovalo? - asi ne.
Co se pojišťoven týče .. výše povinného ručení před cca 4 mi roky na mé/tvé auto - min. 2 - 3,2 násobek částky, kterou platím dnes. Platíš 2 roky bez nehody? Ó ty jsi dobrý řidič, tady máš bonus snížení o celé 3% na další rok - jak velkorysé. Za další rok příjdeš na pojišťovnu, že přestupuješ jinam - otázka: Co vás k tomu vede? Odpověď: stejné služby a výše plnění o 40% levněji než u vás. Opravdu? Zůstaňte, přepočítáme vám to a dostali jsme se na cenu nižší o 42% . Jak je možné, že v určitém období začaly pojistky tak rapidně klesat? Jedna z pojišťoven udělala dobrý ekonomický tah a ostatní se musely začít přizpůsobovat. Nedělám si iluze, že náklady na současné povinné ručení, které platím, jsou skutečně odpovídající minimálním nákladům, které by i přesto zajišťovaly zisk. Ale jde o to, která z pojišťoven se zase za nějakou dobu "urve" a nastolí lepší konkurenční podmínky.
Skutečný majitel vozidla vs. "papírový" zvyšující bonus na pov. ručení - taky by se to do jisté míry mohlo považovat za podvod - ale .. je to legální, nelze proti tomu nic postavit. Ikdyž - správní lidé na správném místě a mám bonus jako řidič s 30ti letou praxí bez nehody.
Tak to prostě dneska je .. záleží na tom, co kdo skousne a jak velké má lokty. Toť můj názor
Ale na druhou stranu zase není třeba předstírat "ariel s vizírem" v akci, zvláště v dnešní době a v ČR. Pojistný podvod? .. stočené kilometry u ojetin - legální podvod, exkluzivně v ČR, přetištěné etikety s daty spotřeb u potravin - vybrané poravin. řetězce, příspěvky na bydlení cigošům - neřeší výši nájmu, co nepoplatí, je jim zaplaceno > tyto pak dostane pronajímatel (město, realitka, sourk. majitel nemovitosti) - svým způsobem skvělý job, prodej okd bytů Bakalovi .. já myslím, že je toho kolem nás docela dost a že by se to do budoucna nějak rapidně snižovalo? - asi ne.
Co se pojišťoven týče .. výše povinného ručení před cca 4 mi roky na mé/tvé auto - min. 2 - 3,2 násobek částky, kterou platím dnes. Platíš 2 roky bez nehody? Ó ty jsi dobrý řidič, tady máš bonus snížení o celé 3% na další rok - jak velkorysé. Za další rok příjdeš na pojišťovnu, že přestupuješ jinam - otázka: Co vás k tomu vede? Odpověď: stejné služby a výše plnění o 40% levněji než u vás. Opravdu? Zůstaňte, přepočítáme vám to a dostali jsme se na cenu nižší o 42% . Jak je možné, že v určitém období začaly pojistky tak rapidně klesat? Jedna z pojišťoven udělala dobrý ekonomický tah a ostatní se musely začít přizpůsobovat. Nedělám si iluze, že náklady na současné povinné ručení, které platím, jsou skutečně odpovídající minimálním nákladům, které by i přesto zajišťovaly zisk. Ale jde o to, která z pojišťoven se zase za nějakou dobu "urve" a nastolí lepší konkurenční podmínky.
Skutečný majitel vozidla vs. "papírový" zvyšující bonus na pov. ručení - taky by se to do jisté míry mohlo považovat za podvod - ale .. je to legální, nelze proti tomu nic postavit. Ikdyž - správní lidé na správném místě a mám bonus jako řidič s 30ti letou praxí bez nehody.
Tak to prostě dneska je .. záleží na tom, co kdo skousne a jak velké má lokty. Toť můj názor
Astra G 1,7 DTi 16V Caravan,´03
Nezastávám se pojišťoven, ale doba kdy ze sebe nechala dělat pojišťovna dojnou krávu zkončila, nebo se tyto možnosti značně omezili. osobně znám pár případů kdy se na pojišťovacích podvodech podíleli sami dopravní policisti spolu s auto dovozcema. Potom co poldové začali jezdit v drahých autech a stavět si domečky, se na ně inspekce zaměřila a udělala čistku. Tak jak to popisuje Cidla by to opravdu mělo takto chodit , ale všichni dobře víme , že ne vždy to tak je. A co se týče různých cen u různých pojišťoven toť záhada sama, ale vždy neplatí že co je levné je dobré. A jak píše Cidla určitě je dobré číst pod čarou a zkoumat podmínky smlouvy. Za vším hledejme peníze a boj o klienta a vovo tom to je.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel já mám opačnou zkušenost. pokuta 500kč nikdo ti nic nedá... (pokud nemáš havarijko na tuhle událost)
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504