Autonehoda (Zličín) - pár dotazů

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
kubeSRi

Re: Autonehoda (Zličín) - pár dotazů

Příspěvek od kubeSRi » 26 úno 2012, 17:13

byl sem na tom stejně ještě mě skurv* krčni pateř..jo on je v klidu auto mu z havarijka zaplatí..někdo si hold muže dovolit všecko...za krádež chleba vězení za krádež miliard prezidentství...snad ti to dopadne dobře musíš doufat.on bude met peněz dost kdybych byl prachatý a zničil auto někomu koho to ''zruinuje'' tak bych mu dal na nové!(adekvátní k tomu co měl před tím)(a kdyby to někdo zas nepochopil nevadí mi bohatí ale ti co vykořist'ujou lidi a zbohatnou na tom!!)
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...

Reklama

Berry

Příspěvek od Berry » 26 úno 2012, 17:26

Obecnou cenu vozidla určí likvidátor. Podívá se na běžnou inzerci, za kolik se takový vůz prodává nebouraný.
Neměl by brát spodní hranici. Měl by přihlédnout ke stavu ujetých kilometrů. I když u starších vozů jim lze těžko věřit.
Pokud nebudeš souhlasit se závěrem likvidátora, můžeš se písemně odvolat.
Eventuálně volat a volat na pojišťovnu a hnát to k vedoucímu likvidace. A nechat se odbít, to jediné funguje.
Allianz je seriozní pojišťovna. Ale narazit na špatnýho likvidátora můžeš i tady.

V autorizován servisu jasná totální škoda. V neautorizovaném si myslím, že bude taky velký problém, se do stropu opravy vejít.
Strop opravy určí likvidátor na základě obecné ceny. U škody z povinného ručení by měl být strop 100% obecné ceny.
Ale nevím, jestli neposune strop opravy v případě opravy vozu ve stodole.

V případě totální škody jde vrak vozidla do aukce. Nejvyšší příhoz v aukci se rovná cena vraku.
Obecná cena mínus cena vraku je částka, kterou ti pojišťovna vyplatí.
Vrak můžeš podstoupit výherci aukce a ten ti doplatí zbytek částky do obecné ceny vozu určené likvidátorem.
Nebo si vrak necháš a dáš dohromady z peněz, které ti pojišťovna vyplatí. A nebo si vrak prodáš sám eventuálně za vyšší částku. Každopádně v případě totální škody by si měl dosáhnout obecné ceny vozu.

Zmiňovaná amortizace se týká autorizovaných servisů v případě opravy vozu z nových originálních dílů. A pokud je vozidlo starší 5 let nebo má ujeto vyšší počet kilometrů.
Jak zde správně uvedl Def, amrtizace není v pořádku a je soudně napadnutelná.
Např. Iniqua již několik let k amortizaci nepřistupuje, pokud nemáš např. v blatníku prorezlou díru.
Většina klientů pojišťoven nemá ale sílu ani odvahu se v našem státě soudit.

Tebe se týká oprava ve stodole, takže žádná amortizace. Ale oprava z rozpočtu jaký dá pojišťovna nebude asi úplně stoprocentní. Díly z vrakoviště, nebo druhovýroba.
Podle fotek bych řekl, že bude pryč chladičová stěna a levý nosník jí dostal ze strany. Auto je zralý na rám.
A rovnání podélného nosníku LP blatníku. Spasovat to ve stodole je většinou provázeno převrtáním různých děr atd.

Osobně si myslím, že to technik pojišťovny na místě rovnou uzavře jako totální škodu.
Potom už je obtížné se s likvidátorem domluvit na opravě vozu. Většinou přihlédne k názoru technika.
Otázkou zůstává, jestli auto bylo takový top, že ho i po takové opravě budeš chtít.

Ale stodoly dokážou cenou opravy překvapit. Díly na Astru jsou dnes levný. Nejdražší bude práce a lakování.

Pokud vozidlo odtáhla assistence, kam to odtáhli? A podepsal si něco?
Až se rozhodneš, že vozidlo u nich nechceš opravovat, aby tě nevidírali naúčtováním nesmysleného parkovného vozu.
Viděl sem i podepsanou smlouvu z místa nehody, kde se klient zavazuje, že to u nich nechá opravit.
Když vidím ty assistenční hyeny vaří se mi krev.

Jakmile škodu nafotí technik pojišťovny, volej do pojišťovny ať se s tebou spojí likvidátor.
Na základě obecné ceny a stropu opravy se rozhodni co dál.
Možná pro tebe bude lepší finančně totální škoda.
Může to dopadnout i tak, že se ti sejde částka, za jakou bys auto jen těžko prodal.
eX Opel Astra G 1,8 16V OPC Styling
BMW F800S
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=9217

inside

Příspěvek od inside » 26 úno 2012, 20:40

Děkuji všem za odpovědi,

Uvídíme jak to vyhodnotí likvidátor.. nic jiného mi nezbývá :cry:
Opel Astra G - 1,7 DTi - 2000, Y17DT

PavelC

Příspěvek od PavelC » 26 úno 2012, 21:16

Píšu, jak jsem pochodil s podobnou nehodou u pojišťovny Generali. Nehoda byla před 2 lety, takže ceny aut od té doby šli hodně dolů...
Auto bylo ťuklý taky tahkle pěkně zepředu a likvidátor to "ocenil" na totálku, uvedl jsem, že budu opravu dělat svépomoci. Cenu auta odhadli na 66.tis., cena vraku dle nich byla 21.tis. Po rozebrání auta se ukázalo, že byly na výměnu: oba blatníky, kapota, světla př. nárazník chladič, svody, lambda, airbox, chladičová stěna a možná ještě něco, o čem ani nevím. Auto muselo na narovnání šavlí. Dále se ještě objevila prasklá palubka /při nechodě řídila manželka a jak sedí blízko, tak při nárazu kolenama zmáčkal palubku a ta popraskala v držákách.

Takže od pojišťovny jsme dostali těch 66-21=45tisíc. To se mi zdálo málo, takže jsem psal odvolální, že zbytková cena vraku je vysoká a vrak za ni neprodejný. To jsem jen tak zkusil, neměl jsem to nějak spočítaný...Odpovědí bylo, že cenu vraku snižují o 6tis. které ještě následně popsali.

Cena opravy byla tak tak a na lak těch měněných dílů už nezbylo. Takže z auta máme stačenu, kterou už ani nikdo nekoupí až ji budeme prodávat :(

inside

Příspěvek od inside » 29 úno 2012, 15:55

Zdravím,

Kdybych se přeci jen rozhodl auto opravit... Je tu někdo schopen odhadnout zhruba cenu za práci v servise? (součástky bych si sehnal sám)
+ ještě lakýrnické práce (kapota, nárazník, blatník a ostatní rozbité plechy)

Abych věděl s jakou částkou za takovou opravu mám očekávat cca.

Jinak zatím nic nového.
Opel Astra G - 1,7 DTi - 2000, Y17DT

PavelC

Příspěvek od PavelC » 01 bře 2012, 21:07

Být Tebou, tak scháním plechařinu rovnou v barvě, ať ušetříš za lakýrníka. Stříbrných dílů bude dost....
Držím palce 8)

manli2

Příspěvek od manli2 » 01 bře 2012, 21:53

tak hlavně aby to parkoviště byla komunikace a ne soukromý pozemek...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

pavel kotulán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel kotulán » 02 bře 2012, 07:35

Podívej se sem:https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=20980
Měl jsem předek hnutej o 5cm a při té opravě se toho dělalo víc než jsem musel!

fikxa

Příspěvek od fikxa » 02 bře 2012, 09:16

ja mel nabouranej zadek (5ty dvere, naraznik, vyfuk a blatniky) a mel sem to za 40 000.. takze si myslim ze za tohle by si mel mit vice ;-)
Opel Astra G 1,6 16V 74kW rok 1999

karlicekml

Příspěvek od karlicekml » 08 črc 2012, 10:28

Pro tento případ sebou vozte papír na kterím je požadavek aby viník uhradil popřípadě i škodu nad rámec pojištovny , pokud je férový tak to podepíše a nebude se cukat,ale vesměs to vyjde ok z jeho pov.ručení.Nechte si ocenit škodu a opravte to někde jinde než v oplu a ještě ušetříš tisíce.karlicekml.

HonzP

Příspěvek od HonzP » 08 črc 2012, 11:48

-co máte proti asistenčkám? Přijedou - někdy i zadokumentujou to, co by mne ani nenapadlo, přivezou náhradní auto, odvezou vrak a opraví.
Takhle člověk lítá po odtahovkách, servisech, auto si půjčuje od rodičů/známých a je na tom dost bitej.
Asistenčky mají výhodu - právníky a s pojišťovnama tvrdě vyjednávají, o tom si normální smrtelník může většinou nechat zdát.
a člověk neplatí nic.

manli - parkoviště, podzemní garáže apod. - tam všude se pojistný události bez problémů uznávaj´, nešlyšel jsem, že by s tím někdo měl problém.
karlicek - kdybych byl viník, nikdy bych nic takového nikomu nepodepsal, sorry, omluva, tady je kontakt na moji pojišťovnu a jednej s ní. Od toho se přece pojišťuju, ne?

A jestli půjde auto celý pojišťovně, vykuchal bych z něj, co by šlo a mělo smysl, jestli si chceš zase koupit astru
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 08 črc 2012, 12:10

Jen že není asistenčka jako asistenčka!
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

HonzP

Příspěvek od HonzP » 08 črc 2012, 12:19

jasně, s tím souhlasím, všude jsou služby seriózní i šmejdské, člověk si musí vybrat/najít tu správnou.

dokonce jsem do opel inzerce (tipnul bych okolo stránky 164) dával odkaz na opel mayday service, kde něco podobného nabízel i opel, ale dneska už jejich stránky vypadají jinak, než tehdy :(

Bejvalka pracovala pro jednu plzeňskou asistenčku a tam to fungovalo dobře, největší problémy byly s proplácením půjčovného náhradních vozidel, ale to už si řešili s pojišťovnou oni a poškozeného se to netýkalo.
Mimochodem za nabouranou astru se půjčovaly fabie htp, stejně staré a ve stejné karosářské variantě.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

Odpovědět