Zafira- 3. řada sedaček
Zafira- 3. řada sedaček
Koupil jsem Zafiru rok 2001 v N1. Mříž už není povinná, tak s tím si hlavu nelámu a hned první den jsem ji vykopal ven. Problém je ale v tom, že vzadu jsou vymontovány bezpečnostní pásy a auto je samozřejmě otypováno ne na 7, ale na 5 míst. Sedadla jsou v podlaze komplet, ale uvažuju o montáži pásů a přetypování na 7 míst (rodina je čím dál větší). Jde mi o to jak postupovat, aby vše bylo legální a jaká by tak mohla být cena?
- Reklama
Re: Zafira- 3. řada sedaček
Pročti si tohle http://www.novinky.cz/ekonomika/166219- ... hodit.html Já jsem zrovna v situaci, kdy můžu sehnat hodně levně Zafiru 2.2 ale nejdřív musím zjistit kolik má psaných sedadel.
- Luboš X17DTL
Uděláš z té N1 > M1, ale sedadla nepřidáš. Dělal jsem to ve Fobii, mříž ven, přetypoval (vtedy to jinak nešlo), ale sedadla už tak musela zůstat, bo to tak vyjelo z fabriky.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Ta Zafira ale vyjela z fabriky jako sedmimístná. Sedadla tam zůstaly, ale importér vymontoval bezpečnostní pásy (pouze vyšrouboval), přes sedadla , který jsou v podlaze přinejtoval dvouma nejtkama kousek plechu, aby nešly vyklopit a namontoval mříž. Dokonce ani nevyřezal úchyty na ty pásy. V tomhle případě by nešlo o žádnej zásah do konstrukce, jako třeba u Berlinga, kde by se musela předělávat i podlaha. Ani by se nemuselo dělat žádný dodatkový uchycení, jako když se třeba předělává Tranporter na Karavelu.Luboš X17DTL píše:Uděláš z té N1 > M1, ale sedadla nepřidáš. Dělal jsem to ve Fobii, mříž ven, přetypoval (vtedy to jinak nešlo), ale sedadla už tak musela zůstat, bo to tak vyjelo z fabriky.
V létě jsem namontoval pásy (otázka 1/2hod), ale ještě jsem se nedokopal k tomu, abych to doladil papírově. musím na technickou do konce měsíce, tak doufám, že si toho nevšimnou a nevyhoděj mě.
Na dopraváku jsem se informoval ohledně přestavby na 7 míst a podle nich se musím obrátit na zastoupení Opla, kterej mi dá souhlas k přestavbě a pak by neměl bejt problém.
Na dopraváku jsem se informoval ohledně přestavby na 7 míst a podle nich se musím obrátit na zastoupení Opla, kterej mi dá souhlas k přestavbě a pak by neměl bejt problém.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
myslíš ze jsou jen přinejtovane ?
nevim teda jak v Zafiře A .) ale tenkrat co sem todle dělal v zafiře B tak sem odstranil mříž ovšem sedačky měli zadělany pasem železa ktery byl přivařenej. takže sem ho musel řezat flexou..

ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Já odvrtal dva nejtky a bylo....Fritol píše:myslíš ze jsou jen přinejtovane ?nevim teda jak v Zafiře A .) ale tenkrat co sem todle dělal v zafiře B tak sem odstranil mříž ovšem sedačky měli zadělany pasem železa ktery byl přivařenej. takže sem ho musel řezat flexou..

- Zdeněk Lbc
První ZAFIRY s přestavbou N1 měly mříž pouze nasunutou v zadních opěradlech (jako opěrky hlavy) a sedadla ve třetí řadě byla zajištěna plocháčem s dvěma trhacími nýty.
Později byla již mříž přidělaná napevno k zadní části opěradel druhé řady a plocháč byl přivařený.
Pásy třetí řady byly odšroubovány, to ale neznamená, že je lze zpět namontovat a mít auto opět sedmimístné. To již legálně nelze.
Pozor na ojetou ZAFIRU N1 z Itálie, jsou pouze čtyřmístné, setkal jsem se dvakrát s takovým vozem, byl bazarem deklarován jako sedmimístný!!! Nebyla to pravda.
Později byla již mříž přidělaná napevno k zadní části opěradel druhé řady a plocháč byl přivařený.
Pásy třetí řady byly odšroubovány, to ale neznamená, že je lze zpět namontovat a mít auto opět sedmimístné. To již legálně nelze.
Pozor na ojetou ZAFIRU N1 z Itálie, jsou pouze čtyřmístné, setkal jsem se dvakrát s takovým vozem, byl bazarem deklarován jako sedmimístný!!! Nebyla to pravda.