Ahoj,
mám Zafiru A OPC s motorem Z20LET.
Snad už úplně všechno jsem zkontroloval, ale auto se pořád chová stejně. Na jedničku a na dvojku jede výborně, ale jakmile chci roztočit trojku, tak kolem 4500otáček auto poškubne, ztratí lehce výkon a skočí do nouzového režimu a jde na tři válce. Pokud auto chcípnu a znovu nastartuju, jede dál v pohodě, ale na vyšší kvalt prostě nejde pořádně vytočit. A čím vyšší kvalt, tím menší má auto výkon. Pokud třeba jedu na pětku cca 120 a dám plný plyn, auto zrychluje, vzhledem ke svému výkonu, málo. Jede jako TDI... a opět, když jí podržím, tak cca ve 160km/h vyhodí chybu a jde na tři válce.
Už mě nenapadá nic jiného, než řídící jednotka.
Čili táži se někoho, kdo má motor Z20LET, kdybych za tebou přijel, zkusil bys se mnou prohodit řídící jednotku a zkusil to projet? Přijedu kamkoliv. Samozřejmě čím blíž, tím líp. Jsem z Jihlavy.
Díky
2,0 16V Turbo - Z20LET - prosím o pomoc
-
2,0 16V Turbo - Z20LET - prosím o pomoc
Naposledy upravil(a) firebladetom dne 07 bře 2011, 12:06, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: 2,0 16V Turbo - Z20LET - koukněte sem!
Keďže si už skúsil skoro všetko a si ochotný zájsť kamkolvek, tak už by som sa na tvojom mieste dohodol s dennym, alebo RomanomK, nech sa ti na to pozre jeden z nich. Máš to zhruba rovnako ďaleko k obom a myslím, že oni ti pomôžu. Ďalším skúšaním sa ti to aj tak predraží.
Re: 2,0 16V Turbo - Z20LET - koukněte sem!
SZ
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...
Re: 2,0 16V Turbo - Z20LET - prosím o pomoc
Hele mě to dělalo něco podobného a bylo to váhou vzduchu, ale může to být i špatná regulace tlaku turba. Tenhle motor jede skvěle, ale jak se to začne srát, tak je těžké najít příčinu a hlavně je to dost drahé. Každopádně s tim už nejezdi. Mě to skákalo do nouzáku a motor šel taky na 3 válce a odnesl to skoro celý motor.
Re: 2,0 16V Turbo - Z20LET - prosím o pomoc
Zkus tu váhu uplně odpojit. Auto přejde do nouzového režimu, ale jestli je to váhou, tak pojede lépe. Takle jsem na to přišel já, od výměny váhy to jede skvěle.