mám dotázek. Přestala mi vloni fungovat klimatizace. Nesepnul se kompresor vubec.. prostě mrtvý.
Až teď jsem to řešil, protože přes zimu jsem ji nepotřeboval. Zjistilo se, že kompresor je v klidu, systém těsní, ale je něco ucpaného, protože tlak v systému vyběhl na 27 atmosfér namísto nějakých 10-15.
auto jsem dal do servisu, vyčistili my systém /nástřikový ventil byl zadělanej/. Za tohle vyčištění i s naplněním a otestováním si řekli 1400, což je docela fér cena /doporučuji jezdit do servisu s malym děckem

Ale po opravě zjistili, že špatně spouští větrák. Že běží namísto na dva režimy pouze na jeden a když bych tedy stál na místě a měl puštěnou klimu, tak by to neuchladilo a zase by se to odfouklo, protože by tlak narostl. Ale když jí povalím po dálnici, tak se to prej uchladí a bude to OK.
Teď je prý otázka, co je špatně. Jestli čidlo na větráky, sahara samotná nebo cokoliv jiného. V pondělí jim mám dát auto do servisu a zajede se na diagnostický test, aby přišli na závadu.
Nemám ponětí na kolik se může nějaká podobná oprava a diagnostika vyšplhat, ale jak jsem na e-cat.cz koukal na jednotlivé díly klimy pro můj model, tak mě sahara kompletní vyjde na 5600 a řídící jednotka 5400. Čidlo jsem nenašel teda, tak cenu nevím, ale bojim se, že bude taky za pecku.
Někdo má nějaké zkušenosti či doporučení? Moc díky