Servo řízení/dobíjení - pár rad prosím
Servo řízení/dobíjení - pár rad prosím
Zdravím vás, jde o G - Astru rok 99 1.6 16V
Jak se kontrloluje stav oleje v řízení? ta nádobka je tuším pod čelním sklem ale když shodím to víčko jak poznám jestli je ho tam dost? Byl jsem ho dnes objednat - je barva oleje zelená?
To servo je nějaký elektronický či co? jak to pracuje? Opla jsem nikdy pod kudlou neměl
Auto má najeto originál 80t. km a tudle to přestalo dobíjet, a když byl velkej mráz tak to taky problikávalo, ted je to ok. Je možný, že už jsou uhlíky KO? Altík jsem u BMW v životě neřešil a to ani u starých pleček, tak mě to trochu překvapuje.
Jo a ještě dotaz, proč to chlastá tolik oleje? To je normální? Check to každou chvíli hlásí...
Děkuju
S pozdravem Svoboda
Jak se kontrloluje stav oleje v řízení? ta nádobka je tuším pod čelním sklem ale když shodím to víčko jak poznám jestli je ho tam dost? Byl jsem ho dnes objednat - je barva oleje zelená?
To servo je nějaký elektronický či co? jak to pracuje? Opla jsem nikdy pod kudlou neměl
Auto má najeto originál 80t. km a tudle to přestalo dobíjet, a když byl velkej mráz tak to taky problikávalo, ted je to ok. Je možný, že už jsou uhlíky KO? Altík jsem u BMW v životě neřešil a to ani u starých pleček, tak mě to trochu překvapuje.
Jo a ještě dotaz, proč to chlastá tolik oleje? To je normální? Check to každou chvíli hlásí...
Děkuju
S pozdravem Svoboda
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Servo řízení/dobíjení - pár rad prosím
1. tu ku*wu jsem ti smazal, pro příště se prosím zdrž veškerých vulgarismů, děkuju
2. servo mrkni sem, je tam obrázek, kde je nádržka, jaký olej do serva, tady
3. návod z knihy "Jak na to" viz obrázky dole
4. to problikávání dobíjení může indikovat špatný diodový můstek více tady
5. spotřeba oleje, zkus použít tlačítko HLEDAT, o tom už je tu popsaných hoooodně stránek
2. servo mrkni sem, je tam obrázek, kde je nádržka, jaký olej do serva, tady
3. návod z knihy "Jak na to" viz obrázky dole
4. to problikávání dobíjení může indikovat špatný diodový můstek více tady
5. spotřeba oleje, zkus použít tlačítko HLEDAT, o tom už je tu popsaných hoooodně stránek
- Přílohy
-
- servo1.jpg (42.72 KiB) Zobrazeno 4080 x
-
- servo2.jpg (42.15 KiB) Zobrazeno 4082 x
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Děkuju za odpověď, ale v tomto případě je ta K... asi docela vhodná, přístup k té nádobce je jak k pěnzům, zítra se na to podívám a zase se ozvu. Děkuju
Ještě k tomu altíku, doporučujete mi to tedy vyměnit nebo o řešit až to lehne uplně?
Díky, Svoboda
Ještě k tomu altíku, doporučujete mi to tedy vyměnit nebo o řešit až to lehne uplně?
Díky, Svoboda
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Hele,stejnej problém s altíkem jsem řešil taky před dvěma roky,nejdřív se rosvítila kontrolka,pak problikávala a pak už jen svítila,po pár kilometrech mi šlo stuha řízení,servo je elektronický!vyndal jsem altík a uhlíky za 100,- koupúil a vyměnil v domění že to bude ok,namontoval a pořád stejný,v mototechně mi řekli,že u Géček se s*al diodovej můstek,cca 1700,- tak jsem ho koupil a vyměnil,montnul do káry a v poho,ted přěd vánocema to samé,zas můstek a 1700,- v prd.li,kdybych byl registrovanej dřív tady,tak jsem koupil tady altík,kluci ho tu prodávaj celkem často a do 1000,-,což je za půlku,jen risk,jak dlouho vydrží,ale u toho můstku i když je novej to taky nevíš!Tak asi tak,snad jsem pomohl!
PS daleko nejezdi jak se ti rozsvítí dobíjení,servo ti za chvíli vycucá baterku a někde akorát zůstaneš viset!!!
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=8&t=11247
PS daleko nejezdi jak se ti rozsvítí dobíjení,servo ti za chvíli vycucá baterku a někde akorát zůstaneš viset!!!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Dik, pohohl si mi v utvžení co si o Oplu myslímŠtráda píše:Hele,stejnej problém s altíkem jsem řešil taky před dvěma roky,nejdřív se rosvítila kontrolka,pak problikávala a pak už jen svítila,po pár kilometrech mi šlo stuha řízení,servo je elektronický!vyndal jsem altík a uhlíky za 100,- koupúil a vyměnil v domění že to bude ok,namontoval a pořád stejný,v mototechně mi řekli,že u Géček se sral diodovej můstek,cca 1700,- tak jsem ho koupil a vyměnil,montnul do káry a v poho,ted přěd vánocema to samé,zas můstek a 1700,- v prd.li,kdybych byl registrovanej dřív tady,tak jsem koupil tady altík,kluci ho tu prodávaj celkem často a do 1000,-,což je za půlku,jen risk,jak dlouho vydrží,ale u toho můstku i když je novej to taky nevíš!Tak asi tak,snad jsem pomohl!
PS daleko nejezdi jak se ti rozsvítí dobíjení,servo ti za chvíli vycucá baterku a někde akorát zůstaneš vyset!!!
když se mi to stalo poprvé tak pršelo a byl jsem 20 km od domova, tak říkám cajk jedu dom a uvidí se, pak to dobíjení zhaslo a byl klid, pak to ve velkém mrazu problikávalo a od té doby nic je mi jasné, že to lehne až budu kus od domova ten zákon dobře znám....
No asi to nechám až to lehne a pro mamku někam pojedu.
Celkově z toho auta nemám nejlepší dojem, na tu spotřebu oleje už jsem si tak trochu zvyk ikdyž to není vůbec normální,
No ješště bude muset chvíli sloužit a půjde do komise, už dlouho říkám mamce, že by to chtělo pořídit AUTO, astříčka je takovej kozlík na krátké vzdálenosti, když jsem jel dál tak jsem byl většinou strhanej jak šroub, jinak se to ale řídí hezky ale to jsem odbočil.
Doufám, že tu někoho ted neurazím
Já teda nevím ale u auta co je sice starý pár let ale má 80t. najeto bych tohle nečekal, je pravda, že jsem zvyklej na BMW kde taky lecos opravuju ale ty maj 300 a víc a o tom, že to nemám ověřený nemluvím.
Zitra sjedu pro ten oil a uvidím co to vyvede, taky mě napadá kam se ten olej ztrácí? není vidět, že by někde něco teklo. Vůbec netuším jak to el servo funguje.
S pozdravem
Svoboda
Ja som mal podobný problém. Ale stalo sa to zničoho nič. Raz ráno mi preblikávala kontrolka dobíjania a vynechávalo servo. Tak som došiel do práce, premeral altík a keďže nedobíjal vymontoval som ho. Odniesol som ho na opravu k jednému maníkovi na altíky a štartéry. Vymeníl uhlíky a na diodovom mostíku len zaletoval kontakty, ktoré boli uvolnené. Spolu 800Sk zo zárukou. Odvtedy (cca20tis km) Všetko v poriadku.
Čo sa týka oleja, auto som kúpil s (údajne) 96tis km a teraz má cez 130tis. Od výmeny do výmeny zobere cca 1liter oleja, čo je úplne normálne, takže som max. spokojný
Čo sa týka oleja, auto som kúpil s (údajne) 96tis km a teraz má cez 130tis. Od výmeny do výmeny zobere cca 1liter oleja, čo je úplne normálne, takže som max. spokojný
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
ale no tak pánové, pánové, přece se tu nebudeme hádat kvůli tomu, že někdo našel pár chyb na své Astruli a nemůže se s nimi sžít, promazal jsem OT a každé další smažu taky
Máš recht, nechal jsem se unést... Sorry... Trdlo
Máš recht, nechal jsem se unést... Sorry... Trdlo
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
pokud chcete srovnávat, potom vozy na stejné úrovni. V altíku udělali helmuti
asi chybu, mi taky odešel po vjetí do louže, ale cca 40 cm hluboké???
(Je to vůbec louže, asi to už byl brod) vim, že se tu mění mustek za silnější.
asi chybu, mi taky odešel po vjetí do louže, ale cca 40 cm hluboké???
(Je to vůbec louže, asi to už byl brod) vim, že se tu mění mustek za silnější.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Znám člověka co opravuje altíky takže to hodím tam.
Měli jsme předtím 1.6 8V a ta taky chlastala oleje moc
no asi máš magnet na problémyBajzík píše:Znám člověka co opravuje altíky takže to hodím tam.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Já mám 1.6/16V a taky si pápne oil,ale kterer 16V ne!Jsou i auta který žerou víc oleje!Já dolejvám do výměny cca 1-1.2l a vůbec mi to neva,ten olej neni zas tak drahej aby mě to štvalo,jen si ho hlídat a to po čase taky vychytáš!Jinak já na astru nenechám dopustit co se týče spolehlivosti,dovezla mě všude kam jsem chtěl a až na ten můstek který jsem měnil už 2krát nic závažnýho,jen standard věci jako u všech aut(brzdy,čepy atd)
Mě se to dobíjení stalo naštěstí vždy místě bydliště a vždy to proběhlo z ničeho nic,jednou po ujetí cca 1km se rožlo dobíjení a pak jsem zaparkoval vše v poho a za hodku jem nastartoval a už svítilo.Elekrikář co mi ten můstek měnil,říkal,že jak se musí pořád svítit a apk běží jětě jiný el spotřebiče v autě,tak to dostává na prdel a praskne třeba jedna dioda ze 6co tam je a si nahranej,to holt soudruzi z ndr udělili chybu!
Mě se to dobíjení stalo naštěstí vždy místě bydliště a vždy to proběhlo z ničeho nic,jednou po ujetí cca 1km se rožlo dobíjení a pak jsem zaparkoval vše v poho a za hodku jem nastartoval a už svítilo.Elekrikář co mi ten můstek měnil,říkal,že jak se musí pořád svítit a apk běží jětě jiný el spotřebiče v autě,tak to dostává na prdel a praskne třeba jedna dioda ze 6co tam je a si nahranej,to holt soudruzi z ndr udělili chybu!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda