Svítí kontrolka závady na motoru

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
defender71
Kontaktovat uživatele:

Svítí kontrolka závady na motoru

Příspěvek od defender71 » 01 lis 2008, 17:29

Potřebovala bych radu, pokud může někdo pomoct - začala svítit kontrolka "vyfukove emise". Auto bylo u autoelektrikare, ktery prosel vsechny mozne zavady a neprisel na nic. Muzete mi prosim poradit, co by to eventualne mohlo byt? Normalne by mela se kontrolka rozsvitit pri otoceni klicku a pak zhasnout. Momentalne se rozsviti, zhasne a pak se rozsvecuje behem jizdy a zhasne az po vypnuti motoru. Nekdy se rozsviti po 5 minutach, nekdy po hodine jizdy... Predem vam dekuji za odpoved a pomoc

Reklama

APiK

Re: Svítí kontrolka závady na motoru

Příspěvek od APiK » 01 lis 2008, 17:34

defender71 píše:Potřebovala bych radu, pokud může někdo pomoct - začala svítit kontrolka "vyfukove emise". Auto bylo u autoelektrikare, ktery prosel vsechny mozne zavady a neprisel na nic. Muzete mi prosim poradit, co by to eventualne mohlo byt? Normalne by mela se kontrolka rozsvitit pri otoceni klicku a pak zhasnout. Momentalne se rozsviti, zhasne a pak se rozsvecuje behem jizdy a zhasne az po vypnuti motoru. Nekdy se rozsviti po 5 minutach, nekdy po hodine jizdy... Predem vam dekuji za odpoved a pomoc
Muže to bejt cokoliv. Zajeď na diagnostiku, bez toho se nehneš dál.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

APiK

Příspěvek od APiK » 01 lis 2008, 17:36

Blbý by bylo jen, kdyby ta kontrolka začala blikat. Pak už je to vážná závada, která může poškodit motor.
Jo a taky napiš co máš za motor.

adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 » 01 lis 2008, 17:39

A taky muzes napsat odkud jsi kdyby nekdo v tvem okoli byl s diagnostikou
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981

APiK

Příspěvek od APiK » 01 lis 2008, 17:41

No jasně že. Nemusíš s tím hnedka do Opela a sponzorovat jejich peněženku. Je tu spousta báječnejch lidí s diagnostikou. 8)

defender71
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od defender71 » 03 lis 2008, 06:16

Na diagnostice jsme byli v autoservisu a ještě u autoelektrikáře, který má sám taky Opel Astra, nepřišli nikde na nic. Diagnostika házela různé hlášky, v servisu kontrolovali mechanické závady na motoru a na nic nepřišli, autoelektrikář zkoušel elektrozávady - relé předehřevu nafty (zkusil ho vyměnit a nic), vyměnil pojisky, po třech dnech nám auto vrátil, že už prostě neví...
Máme Opel Astra Caravan 1,7 DTI r.v. 2000 a jsem z Pachaticka

Jestli mi poradíte co s tím nebo kontakt na jinou diagnostiku někde v okolí, budu jen ráda, že nebudu muset do Opel servisu, takže díky už předem

PikeQ

Příspěvek od PikeQ » 13 lis 2008, 18:33

Začalo mi dělat to samý. Prostě ta kontrolka si dělá co chce. Někdy svítí, někdy ne.
Není tu nějaký diagnostický Pražák?
Astra G Caravan 1.8 16V (X18XE1) Comfort
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?p=138819

Tony

Příspěvek od Tony » 17 pro 2008, 23:15

Ahoj ..tak tenhle problém jsem taky řešil a celkem dost dlouho...svitily me emise a otacky me litaly pri volnobehu cca 0 50- 100 otacek(to asi nebude Tvuj problem)....tak jsem si vyblikal podle navodu tady na foru kody a naslo me to chybu map senzoru..tak sem badal badal....a vybadal to ze sem mel spatny tesneni pod hlavou...tesneni se za 30 kacek vymenilo a bylo vse ok..:-)........
mozna to nebude Tvuj problem ....tak to neberte v potaz ale ja nad tim koumal taky pekne dlouho:-)))
Tak už konečně patřím mezi Vás Astra 1.6 8v

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 17 pro 2008, 23:20

U mě to nejdříve způsoboval EGR ventil a teď dle posledního průzkumu je to jeden z cca čtyř EP ventilů :lol: Pro mě je teď hlavní, že se už nerozsvěcí za jízdy, ale jen někdy při delším stání :wink:

Motor X20DTL
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 18 pro 2008, 20:04

Hezky tady mícháte hrušky s jabkama.Benzín ,diesel,jednobod,vícebod....
Z toho jsem magor......

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 18 pro 2008, 20:12

Tony píše:Ahoj ..tak tenhle problém jsem taky řešil a celkem dost dlouho...svitily me emise a otacky me litaly pri volnobehu cca 0 50- 100 otacek(to asi nebude Tvuj problem)....tak jsem si vyblikal podle navodu tady na foru kody a naslo me to chybu map senzoru..tak sem badal badal....a vybadal to ze sem mel spatny tesneni pod hlavou...tesneni se za 30 kacek vymenilo a bylo vse ok..:-)........
mozna to nebude Tvuj problem ....tak to neberte v potaz ale ja nad tim koumal taky pekne dlouho:-)))
Těsnění pod hlavou za 30,- Kč??? Pod kterou? Jen těsnění bez práce stojí 600-800,- Kč! :roll:
denny píše: Hezky tady mícháte hrušky s jabkama.Benzín ,diesel,jednobod,vícebod....
Z toho jsem magor......
Sleduj jen příspěvky tazatele, ostatní jen letmo projeď a budeš v poho. :wink:
END

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 18 pro 2008, 20:19

Nic proti, ale když nenapsal ani co má za motor, tak čemu se divíš... Je jasný že benzín a diesel je rozdíl a navíc ne vždy je stejná příčina u rozsvícení této kontrolky i u ostatních majitelů Astry G, ale tak furt lepší napsat alespoň více možností, než vůbec neodpovědět... By mě zajímalo, jak by ses tvářil, kdyby si sem ten dotaz napsal i v stejné formě Ty a tentokrát by Ti nikdo neodpověděl, aby si v tom raději neměl bordel :roll: Když má člověk problém s autem, tak je většinou rád za každou radu :wink:

To je dneska zase den :twisted: Hlavně v tom nikdo neberte nic osobního...

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 18 pro 2008, 20:42

AstraMan píše:Nic proti, ale když nenapsal ani co má za motor, tak čemu se divíš... Je jasný že benzín a diesel je rozdíl a navíc ne vždy je stejná příčina u rozsvícení této kontrolky i u ostatních majitelů Astry G, ale tak furt lepší napsat alespoň více možností, než vůbec neodpovědět... By mě zajímalo, jak by ses tvářil, kdyby si sem ten dotaz napsal i v stejné formě Ty a tentokrát by Ti nikdo neodpověděl, aby si v tom raději neměl bordel :roll: Když má člověk problém s autem, tak je většinou rád za každou radu :wink:

To je dneska zase den :twisted: Hlavně v tom nikdo neberte nic osobního...
Napsala motor, hned v druhém příspěvku. 1,7 DTi :lol:
END

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 18 pro 2008, 20:53

Aha tak to sorry, to jsem fakt přehlédnul... To mám z těch nočních směn v sekci odečítámé... :lol:

Tony

Příspěvek od Tony » 18 pro 2008, 22:26

Jee ja se splet tak to je myslim tesneni pod vstrikovaci jednotkou...ja se v tom prd vyznam...:-)))))oddela se filtr pak jednotka myslim a pod ni je tesneni!!..to sem myslel ..a fakt stalo myslim bud 30 a nebo 130:-)))
ale myslim ze slecna ci pani ma jinej problem
Tak už konečně patřím mezi Vás Astra 1.6 8v

Odpovědět