LPG a astra????
LPG a astra????
zdarec lidi....
za rok ujedu asi 20000 km tak jsem zacal schanet info o montazi lpg....mate nekdo zkusenosti????dik za rady
za rok ujedu asi 20000 km tak jsem zacal schanet info o montazi lpg....mate nekdo zkusenosti????dik za rady
- Reklama
- romulus
- Kontaktovat uživatele:
Tady se to uz resilo!
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... hlight=lpg
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... hlight=lpg
(ASTRA G 100 1.4 16V 5dv.) Audi A3 1.6 Sportback
LPG do auta
Tak už se to tady řešilo,ale já mám jinej názor.Do teď jsem měl fáčko na plyn a kdybych nepotřeboval 6 místný auto,tak bych si ho určitě nechal.
Další otázka je,jak máš starý auto,co v tom máš za motor a jak dlouho si ho míníš nechat.Potom si zjistíš cenu přestavby u tvého auta a za jak dlouho se ti zhruba vrátí náklady.Pokud máš vyšší obsah a nevadí ti vozit rezervu v kufru (dojížděčku) tak bych ti to určitě doporučil.
A věř mi,pokud tady někde psali že se ti zvedne spotřeba a ostatní blbiny,tak spotřebu už potom řešit vůbec nebudeš-to mi věř.
Další otázka je,jak máš starý auto,co v tom máš za motor a jak dlouho si ho míníš nechat.Potom si zjistíš cenu přestavby u tvého auta a za jak dlouho se ti zhruba vrátí náklady.Pokud máš vyšší obsah a nevadí ti vozit rezervu v kufru (dojížděčku) tak bych ti to určitě doporučil.
A věř mi,pokud tady někde psali že se ti zvedne spotřeba a ostatní blbiny,tak spotřebu už potom řešit vůbec nebudeš-to mi věř.
Já s LPG jezdím už dlouho, teď mám třetí auto na LPG astru, co se týká LPG tak s tím jsem neměl nikdy problémy když něco bylo tak to bylo špatný i na benzín. Spotřeba je vyšší asi o 10% a výkon stejnej, cena sekvenčního vstřikování s toroidem 28000,- Hlavní je udělat přestavbu u zkušené firmy a jezdit pravidelně na předepsané kontroly.
- undertaker
LPG
Mám na Astře G Caravan (motor X16XEL) LPG BRC sekvent 24 s toroidem, najeto na LPG zatím cca 4000 km, zatím to šlape bez problémů. Nevýhoda tohoto systému je, že do teploty kapaliny 40°C to jede na benzín. Na krátké trasy je efekt úspory menší, ale na dlouhé trasy je to znát. Ze začátku jsem hodně jezdil s vlekem, dlouhodobý průměr je u mě 8,8 l/100 km. Ale dálku 400 km jsem už jel i za 7,3 (rychlost na dálnici cca 100 - 110 km/h, jinak podle předpisů), při 140 to bere asi 11l/100km. Převážně jezdím kratší trasy, a tak jednou za cca 2000 km musím koupit půl nádrže benzínu.
- Pavlis
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mám taky Astru Caravan na LPG (motor 16XEL) Montáž mě stála 30000kč (sekvence Tartarini) velká spokojenost. Mám už to rok, najeto 20000km a bez problémů (jediné co mě potkalo, výměna těsnění pod hlavou, ale LPG na to "asi" nemělo žádný vliv). Je fakt, že startuje to na benzín, po ohřátí redukčního ventilu na 25C se přepne na LPG, po nastartování ohřátého auta se přepne za 10s. Spotřeba se pohybuje v létě 6,5-7l(do práce 25km, občas s vlekem) a v zimě 7,5-8l. Přepočítáno na spotřebu LPG+Benzín (jinak palubní PC ukazuje cca o 0,5l menší spotřebu než je měřená,výpočty jsem dělal po 5000km, tak snad údaje nejsou moc zkreslené.)
Astra Caravan 1,6 16V LPG,man. klima, X16XEL
Stříbrná nikam spěchat nemusí
Stříbrná nikam spěchat nemusí
-
- Kontaktovat uživatele: