Doporučená autobaterie [Astra F]
Doporučená autobaterie [Astra F]
Čau, jaká je dopočená autobaterie pro Opel Astra F Caravan 1.6, 16 ventil. Dík
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Doporučená autobaterie [Astra F]
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
pro motor 1.6 16V je optimální 44 Ah
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
tu mám a no problemoMike.S píše:pro motor 1.6 16V je optimální 44 Ah
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Pro častější kratší jízdy 44Ah a pro delší jízdy 55Ah.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Nemělo by to být naopak? Pro kratší jízdy silnější baterku?APiK píše:Pro častější kratší jízdy 44Ah a pro delší jízdy 55Ah.
Já mám 44 Ah v 2.2 16V a nastartoval jsem bez problémů i v těchto mrazech
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
VARTA BLACK dynamic 12V 45Ah ... v X14XE
Astra 1.4 (X14XE), sedan, r.v. 98, ABS, pal. PC, CCR600 8 repro, 2x el. okna, sport. sedačky, orig. 15" alu... FOTO
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
NEE - je to přesně tak jak píšu.Salám píše:Nemělo by to být naopak? Pro kratší jízdy silnější baterku?APiK píše:Pro častější kratší jízdy 44Ah a pro delší jízdy 55Ah.
Já mám 44 Ah v 2.2 16V a nastartoval jsem bez problémů i v těchto mrazech
Tak v tom případě požaduji vysvětlení proč tomu tak je
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
- kabrioletak
44 je docela mala.ale pokud ti to faka.myslim ze minimalni na dany motor je 55 ja sam mam 76.Salám píše:Já mám 44 Ah v 2.2 16V a nastartoval jsem bez problémů i v těchto mrazech
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že.. je to blbost ne ? Když častěji stratuju, tak tu baterku víc zatěžuju, tak potřebuju větší kapacitu logicky.
Moje Astrina 1,7DTi
Já vím, že je malá, čekal jsem, že v zimě pujde do kytek a koupím novou..ale ona se drží mrška je fakt, že jezdím každý den, tak se stačí dobíjetkabrioletak píše:44 je docela mala.ale pokud ti to faka.myslim ze minimalni na dany motor je 55 ja sam mam 76.Salám píše:Já mám 44 Ah v 2.2 16V a nastartoval jsem bez problémů i v těchto mrazech
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
taky mi přijde logické na kratší a častější jízdy silnější baterku.. Právě by mě zajímalo co vede někoho k opačnému závěruFrydex píše:Jasně že.. je to blbost ne ? Když častěji stratuju, tak tu baterku víc zatěžuju, tak potřebuju větší kapacitu logicky.
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
- kabrioletak
tak pravda pokud jezdis kazdy den tak to bude asi dobry zas takovy mraz zase neni.ale urcite bych dal silnejsi.Salám píše:Já vím, že je malá, čekal jsem, že v zimě pujde do kytek a koupím novou..ale ona se drží mrška je fakt, že jezdím každý den, tak se stačí dobíjet
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz
Kluci, já vím, že vám to přijde na první pohled nelogické. Mě by to také nenapadlo, kdybych nedostal přednášku od člověka, který se tím léta zabývá. Teoreticky čím větší kapacita, tím víc startů - to je pravda.
ALE
Klíčové slovo zní dobíjení akumulátoru. Akumulátor s nižší kapacitou (musíme se ale vždy pohybovat v mezích daných výrobcem pro daný typ vozu) se při kratších jízdách stihne dobít do 100% za kratší dobu. Akumulátor s výšší kapacitou se samozřejmě dobije také do 100%, ale za delší dobu.
Pokud vezmeme akumulátor s nižší kapacitou dobitý na 100%, bude startovat lépe, než akumulátor s vyšší kapacitou dobitý třeba jen na 75%.
Pokud mě teď někdo z vás bude argumentovat tím, že si raději koupí akumulátor s vyšší kapacitou s tím, že jezdí kratší trasy a akumulátor bude dobíjen na třeba 75% a při delší cestě ho alespoň dobije na 100% má sice pravdu, ale problém mu může nastat při startech hluboko pod nulou a také životnost akumulátoru se snižuje. Akumulátor by měl být vždy plně (téměř plně) nabitý.
ALE
Klíčové slovo zní dobíjení akumulátoru. Akumulátor s nižší kapacitou (musíme se ale vždy pohybovat v mezích daných výrobcem pro daný typ vozu) se při kratších jízdách stihne dobít do 100% za kratší dobu. Akumulátor s výšší kapacitou se samozřejmě dobije také do 100%, ale za delší dobu.
Pokud vezmeme akumulátor s nižší kapacitou dobitý na 100%, bude startovat lépe, než akumulátor s vyšší kapacitou dobitý třeba jen na 75%.
Pokud mě teď někdo z vás bude argumentovat tím, že si raději koupí akumulátor s vyšší kapacitou s tím, že jezdí kratší trasy a akumulátor bude dobíjen na třeba 75% a při delší cestě ho alespoň dobije na 100% má sice pravdu, ale problém mu může nastat při startech hluboko pod nulou a také životnost akumulátoru se snižuje. Akumulátor by měl být vždy plně (téměř plně) nabitý.