Přestavba z M1
Přestavba z M1
Ahoj, koupil jsem G-Caravan z firmy a byl upraven pro odpočet DPH na kategorii M1 a měl tedy přepážku zavazadlového prostoru.
Ve TP je napsáno, že odstranění úprav je považováno za přestavbu. nemáte někdo zkušenosti, jak postupovat? Jestli mi to vůbec povolí a kde a jak o to žádat a kolit to může stát.
V malém techničáku o to není ani zmínka, takže to nepotřebuju nijak rychle. Pokud by to mělo být nějak náročné, tak se na to vyprdnu a jednou za dva roky to tam narafičím, abych prošel technickou... :)
Pokud máte někdo zkušenost, budu vděčný za informace.
Díky Mattej
Ve TP je napsáno, že odstranění úprav je považováno za přestavbu. nemáte někdo zkušenosti, jak postupovat? Jestli mi to vůbec povolí a kde a jak o to žádat a kolit to může stát.
V malém techničáku o to není ani zmínka, takže to nepotřebuju nijak rychle. Pokud by to mělo být nějak náročné, tak se na to vyprdnu a jednou za dva roky to tam narafičím, abych prošel technickou... :)
Pokud máte někdo zkušenost, budu vděčný za informace.
Díky Mattej
Astra Caravan 1,7dti, 2002, Y17DT
- Reklama
do kategorie N1 (v TP skrinovy) se muze dostat automobil tehdy, je-li nosnost nakladoveho prostoru vetsi nezli pro posadku (pololpaticky receno).. proto nam taky odstranili bezpecnostni pas a operku vzadu uprostred. Samozrejmost je pevna prepazka oddelujici zavazadlovy prostor a prostor pro posadku + zcela zatmavena okenka za "c" sloupkem.
Bezna praxe: (treba jeden nas znamy) prepazku hned demontovat (je tedy pravda, ze sni je variabilita znacne omezena) a misto zcela zatmavene folie dat jen polopruhlednou.. je blbe nevidet ze vnitr ven napr pri couvani..
ted k veci; demontazi jedne z techto "specifikaci" se rozumi "prestavba" opet na osobni automobil >nutno doplatit DPH, ktera byla pri koupi vracena.
Jak pak na technicke netusim, jeste jsme tam nebyly >po 4letech, ale hlavne my jsme na svem aute nic nemenili, takze se nemame ceho bat
Bezna praxe: (treba jeden nas znamy) prepazku hned demontovat (je tedy pravda, ze sni je variabilita znacne omezena) a misto zcela zatmavene folie dat jen polopruhlednou.. je blbe nevidet ze vnitr ven napr pri couvani..
ted k veci; demontazi jedne z techto "specifikaci" se rozumi "prestavba" opet na osobni automobil >nutno doplatit DPH, ktera byla pri koupi vracena.
Jak pak na technicke netusim, jeste jsme tam nebyly >po 4letech, ale hlavne my jsme na svem aute nic nemenili, takze se nemame ceho bat
No díky, já sice namám N1, ale M1 a mám jenom tu přepážkua počet osob 5 a zadník okýnka normálně čirý.Anonymous píše:do kategorie N1 (v TP skrinovy) se muze dostat automobil tehdy, je-li nosnost nakladoveho prostoru vetsi nezli pro posadku (pololpaticky receno).. proto nam taky odstranili bezpecnostni pas a operku vzadu uprostred. Samozrejmost je pevna prepazka oddelujici zavazadlovy prostor a prostor pro posadku + zcela zatmavena okenka za "c" sloupkem.
Jak pak na technicke netusim, jeste jsme tam nebyly >po 4letech, ale hlavne my jsme na svem aute nic nemenili, takze se nemame ceho bat :D
Ale důležitý je ten údaj o DPH. Já nic doplácet nebudu. ;o)
A není to tak, že já jsem to od tý firmy koupil s daní? Já jsem přece žádn¨ý odpočet DPH neuplatnil, tak co bych vracel...
Ja teda nevim jak u M1, ale N1 muze mit klasicky kombajn s prepazkou mezi kufrem a zadnima sedackama. Ma to treba znamej, co ma hospodu a odecte si tak v pohode DPH. Ma taky Astru, ale uplne ve standardu (az na tu prepazku), zadny zatmaveny skla.
Jinak info z netu o M1:
kategorie M1, druh - požárnické, - záchranářské, - montážní, - sportovní, - technicky zásahový, - technicky vyprošťovací, - technické pomoci.
Jinak info z netu o M1:
kategorie M1, druh - požárnické, - záchranářské, - montážní, - sportovní, - technicky zásahový, - technicky vyprošťovací, - technické pomoci.
--- Astra G '98 1.4 16V ---
tak jsem se po tom trochu pidil, taky me to docela zajima pokud jsi ji kupoval na sebe (a nejsi firma/neplatce dane) tak by se mel udelat odhad na cenu toho auta; zaplatil bys to i s dani, ktera by se vypocila z te vyssi castky (prodejni/odhadnuta)... a tu dan by pak odvedla ta firma od ktere jsi to koupil..
->kdyby to bylo takhle, tak by te uz naka prepazka nezajimala, a mohl bys ji s klidnym svedomim demontovat...
->kdyby to bylo takhle, tak by te uz naka prepazka nezajimala, a mohl bys ji s klidnym svedomim demontovat...
Z22SE
Ok, děkuju - když to takhle není, tak mám smůlu. no, přepážka holt zůstane ve sklepě...win píše:tak jsem se po tom trochu pidil, taky me to docela zajima :D pokud jsi ji kupoval na sebe (a nejsi firma/neplatce dane) tak by se mel udelat odhad na cenu toho auta; zaplatil bys to i s dani, ktera by se vypocila z te vyssi castky (prodejni/odhadnuta)... a tu dan by pak odvedla ta firma od ktere jsi to koupil..
->kdyby to bylo takhle, tak by te uz naka prepazka nezajimala, a mohl bys ji s klidnym svedomim demontovat... :wink: