Přestavba z M1

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
Mattej
Kontaktovat uživatele:

Přestavba z M1

Příspěvek od Mattej » 22 bře 2006, 09:20

Ahoj, koupil jsem G-Caravan z firmy a byl upraven pro odpočet DPH na kategorii M1 a měl tedy přepážku zavazadlového prostoru.

Ve TP je napsáno, že odstranění úprav je považováno za přestavbu. nemáte někdo zkušenosti, jak postupovat? Jestli mi to vůbec povolí a kde a jak o to žádat a kolit to může stát.

V malém techničáku o to není ani zmínka, takže to nepotřebuju nijak rychle. Pokud by to mělo být nějak náročné, tak se na to vyprdnu a jednou za dva roky to tam narafičím, abych prošel technickou... :)

Pokud máte někdo zkušenost, budu vděčný za informace.

Díky Mattej
Astra Caravan 1,7dti, 2002, Y17DT

Reklama

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 22 bře 2006, 09:56

do kategorie N1 (v TP skrinovy) se muze dostat automobil tehdy, je-li nosnost nakladoveho prostoru vetsi nezli pro posadku (pololpaticky receno).. proto nam taky odstranili bezpecnostni pas a operku vzadu uprostred. Samozrejmost je pevna prepazka oddelujici zavazadlovy prostor a prostor pro posadku + zcela zatmavena okenka za "c" sloupkem.

Bezna praxe: (treba jeden nas znamy) prepazku hned demontovat (je tedy pravda, ze sni je variabilita znacne omezena) a misto zcela zatmavene folie dat jen polopruhlednou.. je blbe nevidet ze vnitr ven napr pri couvani..

ted k veci; demontazi jedne z techto "specifikaci" se rozumi "prestavba" opet na osobni automobil >nutno doplatit DPH, ktera byla pri koupi vracena.
Jak pak na technicke netusim, jeste jsme tam nebyly >po 4letech, ale hlavne my jsme na svem aute nic nemenili, takze se nemame ceho bat :D

win
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od win » 22 bře 2006, 09:57

ach jo, to sem byl ja.. zas sem se zapomnel prihlasit :?
Z22SE

Mattej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattej » 22 bře 2006, 10:05

Anonymous píše:do kategorie N1 (v TP skrinovy) se muze dostat automobil tehdy, je-li nosnost nakladoveho prostoru vetsi nezli pro posadku (pololpaticky receno).. proto nam taky odstranili bezpecnostni pas a operku vzadu uprostred. Samozrejmost je pevna prepazka oddelujici zavazadlovy prostor a prostor pro posadku + zcela zatmavena okenka za "c" sloupkem.

Bezna praxe: (treba jeden nas znamy) prepazku hned demontovat (je tedy pravda, ze sni je variabilita znacne omezena) a misto zcela zatmavene folie dat jen polopruhlednou.. je blbe nevidet ze vnitr ven napr pri couvani..

ted k veci; demontazi jedne z techto "specifikaci" se rozumi "prestavba" opet na osobni automobil >nutno doplatit DPH, ktera byla pri koupi vracena.
Jak pak na technicke netusim, jeste jsme tam nebyly >po 4letech, ale hlavne my jsme na svem aute nic nemenili, takze se nemame ceho bat :D
No díky, já sice namám N1, ale M1 a mám jenom tu přepážkua počet osob 5 a zadník okýnka normálně čirý.
Ale důležitý je ten údaj o DPH. Já nic doplácet nebudu. ;o)
A není to tak, že já jsem to od tý firmy koupil s daní? Já jsem přece žádn¨ý odpočet DPH neuplatnil, tak co bych vracel...

Luky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky » 22 bře 2006, 10:14

Ja teda nevim jak u M1, ale N1 muze mit klasicky kombajn s prepazkou mezi kufrem a zadnima sedackama. Ma to treba znamej, co ma hospodu a odecte si tak v pohode DPH. Ma taky Astru, ale uplne ve standardu (az na tu prepazku), zadny zatmaveny skla.

Jinak info z netu o M1:
kategorie M1, druh - požárnické, - záchranářské, - montážní, - sportovní, - technicky zásahový, - technicky vyprošťovací, - technické pomoci.
--- Astra G '98 1.4 16V ---

win
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od win » 22 bře 2006, 13:51

tak jsem se po tom trochu pidil, taky me to docela zajima :D pokud jsi ji kupoval na sebe (a nejsi firma/neplatce dane) tak by se mel udelat odhad na cenu toho auta; zaplatil bys to i s dani, ktera by se vypocila z te vyssi castky (prodejni/odhadnuta)... a tu dan by pak odvedla ta firma od ktere jsi to koupil..

->kdyby to bylo takhle, tak by te uz naka prepazka nezajimala, a mohl bys ji s klidnym svedomim demontovat... :wink:
Z22SE

Mattej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattej » 22 bře 2006, 15:20

win píše:tak jsem se po tom trochu pidil, taky me to docela zajima :D pokud jsi ji kupoval na sebe (a nejsi firma/neplatce dane) tak by se mel udelat odhad na cenu toho auta; zaplatil bys to i s dani, ktera by se vypocila z te vyssi castky (prodejni/odhadnuta)... a tu dan by pak odvedla ta firma od ktere jsi to koupil..

->kdyby to bylo takhle, tak by te uz naka prepazka nezajimala, a mohl bys ji s klidnym svedomim demontovat... :wink:
Ok, děkuju - když to takhle není, tak mám smůlu. no, přepážka holt zůstane ve sklepě...

Odpovědět