Koupit auto v Čechách nebo v Německu?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další

Kde koupit ojete auto?

V Cechach
6
26%
V Nemecku
17
74%

Celkem hlasů: 23

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Koupit auto v Čechách nebo v Německu?

Příspěvek od milosh » 25 kvě 2013, 20:57

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Reklama

Defender
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupit auto v Čechách nebo v Německu?

Příspěvek od Defender » 25 kvě 2013, 22:14

Jednoznačně souhlasím že je lepší koupě v němcích než u nás, jak cenově, výbavově tak i kvalitou opotřebení :) 8)
Mobil : 602318645

Dupin81

Příspěvek od Dupin81 » 25 kvě 2013, 22:31

To je fakt, jen málo kdo má kontakt, známého na koho se v tomto směru obrátit. Nebylo by špatné tu zadat lidičky, kteří jsou schopní a poctiví v této věci pomoc? Popřípadě i napsat daný okres pro přehlednost. Možná kecám....ale mě osobně by to bodlo. Sám nikoho takového nemám a zatím neznám...ale třeba díky tomuto foru poznám!
Popřípadě nějaké adresy- link pro představu cen v zahraničí...
8)
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 25 kvě 2013, 22:39

No,musím s Defem nesouhlasit v oblasti ceny.V SRN jsou auta dražší.A pokud narazíš na auto,které je pro export za hranice,tak je levnější a stopro stočené\proto není pro německý trh\.Nedavno tu byla i jedna členka H-fora a i přes několik ujištění v SRN \prý od velmi dobrého známého Němce\bylo auto o 80k stočeno a cena byla vyšší než v ČR.Je to vždy na lidech.
To je vlastně i částečná odpověď pro Dupina.Jakmile jde auto tzv na export,tak je to vždy sázka-stočení pak není trestným činem.

Dupin81

Příspěvek od Dupin81 » 25 kvě 2013, 22:43

takže žádná šance na budoucí lepší vůz??? :cry: :cry: :oops:
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG

adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 » 26 kvě 2013, 00:27

a v německu většinou prodávájí i turci nebo kdo a to je taky o něčem jiném, když je auto pěkné tak může být i v cz
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 26 kvě 2013, 08:09

Dupin81 píše:takže žádná šance na budoucí lepší vůz??? :cry: :cry: :oops:
To ne,jen je potřeba trochu víc peněz a vůz hledat a ověřit.Jenže tady v Česku jsou lidi zblblý ze všech těch ''akcí'' a hledají jen co nejlevnější.Začíná to u jídla a končí u auta.

Lake292

Příspěvek od Lake292 » 26 kvě 2013, 08:50

mna by zaujimalo kolko stoji take dovezenie auta z nemecka, respektive co treba vsetko vybavit ci uz v nemecku alebo v CR?

radek74

Příspěvek od radek74 » 26 kvě 2013, 09:15

Já mám Záfu z ITA,a nelituju..
Opel Zafira X16XEL
Co ucho neslyší,to srdce nebolí..

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 26 kvě 2013, 09:18

Lake292 píše:mna by zaujimalo kolko stoji take dovezenie auta z nemecka, respektive co treba vsetko vybavit ci uz v nemecku alebo v CR?
Ja kupoval 4 roky zpet, za tu dobu uz se to asi zmenilo.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 26 kvě 2013, 10:00

Podle mě je lepší tady u nás. Odpadá problém s jazykem, dovozem, přihlášením atd. to zda auto má či nemá stažený KM je aspoň pro mě naprosto jedno.

Pro mě je důležitý celkový stav vozu. Kolikrát jsem viděl auta se 100tis. v totálním dezolátu a auta s 200tis. který byste mu ani omylem nevěřili. Je to o tom, kdo s tím autem jezdil a staral se o něj + ke to auto jezilo.

Já když kupoval zafiru, projel jsme kvůli ní za den přes 800km po bazarech a vybíral si - to, že jsem byl dobrý 2-3měsíce na netu a netil po nabídkách ani nemluvě. Ten hnus co jsem viděl ani nemluvím. Nakonec jsem skončil, kde jsem začal a jsem nadmíru spokojený. Ta investice času a peněz za objetí bazarů se mi už hodně krát vrátila!
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 26 kvě 2013, 12:29

Martasku, nevim zda jsi psal tu prvni vetu pri smyslech, ale to, kdyz za auto dam rekneme 100t kc a bude mit najeto "300 tisic" a na tachometru 120t km, to by asi 95% ridicu vadilo, nehlede na to ze podobna auta by stala napr. o 20t kc mene kdybys vedel kolik ma opravdu najeto.

Ja si radsi priplatim kdyz vim kolik ma presne najeto, ma vyssi vybavu a kilometry ne vic jak 100 tisic.

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 26 kvě 2013, 12:30

Tak já samozřejmě měl na mysli že si to auto dojedeš osobně koupit do Německa, ne žádnou firmu která dováží auta na objednávku. Takže si najdeš auto v cizině na jejich webu (např http://www.mobile.de zde jsem ho našel i já) s ojetinama, zajedeš tam, prohlídneš ho (nebo sebou někoho kdo tomu rozumí vezmeš) a pokud se dohodnete na koupi, tak ho prostě koupíš a na převozkách ho dopravíš sem.
Takže v podstatě kupuješ auto který je určený pro prodej v místě prodeje (žádný vozidlo určený pro export), akorát ho necháš odhlásit z registru v DE (důležitý papíry jsou origo techničák a ta červená karta co je doklad o odhlášení z jejich registru a samozřejmě kupní smlouva), převozky jsou cena + takže se dohodnout na snížení ceny, a přihlášení tady s vystavením TP a značek stojí 2500 kaček (viz. web STK Bohdalec) a je to 8)
K tomu kdo je prodejce, no v tom bazaru co jsem to kupoval já byla smíšená německoruská rodina a nebál bych se toho že jsou to zloději (stáčení km a jiný vychytávky), oni pro provozovatele bazaru platí ty zákony stejně pro všechny a naopak se o to budou víc bát že je místní úřady seknou, s prohlídkou nebyl problém (k dispozici velkej hever, několika hodinovou prohlídku o samotě s kolegou a zkušební jízdu kolem bazaru) :lol: 8)
A ještě jeden poznatek bych zohlednil, kupoval bych auto spíš v bývalém NDR než SRN, přece jen když si ho ten enderák kupoval nový tak to pro něj bylo sakra víc peněz než pro zápaďáka, kterej se k tomu choval jako se spotřebnímu zboží a ne jako k pokladu kterej si horko těžko majitel mohl dovolit a samozřejmě v porovnání stejnejch aut určných pro prodej v ČR a DE jsou úplně jiný výbavy :lol:
Mobil : 602318645

HonzP

Příspěvek od HonzP » 06 čer 2013, 11:46

Já zvolil jinou cestu.
Kluka, co auta vozí. Dostal instrukce, co si představuju a on když něco viděl, tak mi dal info. Protože se tím živí, vyzná se a žádnou past by neprodal.
Když byl průšvih (dovezl tátovi zánovní mondeo a ono se jevilo jako kradený) tak se k situaci postavil seriozně a čelem.
Takže za slušnou cenu mám auto ve slušném stavu, nemusím lítat po bazarech a ztrácet čas.

Je pravda, že první auto Omegu A C20NE jsem objevil náhodou v bazaru, za poloviční cenu oproti normálu, asi se lidi báli nájezdu dost přes 300 000 a ta fungovala bezvadně, než jsem ji rozstřelil.
Vzhledem k cenám a k brzkému přírůstku v rodině je ve hře i koupě nového vozu, finančně to dlouhodobě vyjde nastejno jako ojetina a alespoň jedno auto by si měl člověk koupit nový :mrgreen:
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 08 čer 2013, 00:00

1.) Většina ze zahraničí dovezených aut je u nás levnější než obdobné (stáří a km) v zahraničí.
2.) Dovozce to nedělá zadarmo a z dobré vůle, nýbrž pro zisk.
3.) Většinou se v zahraničí levně prodávají auta s problémem, jejichž řešení by bylo na tamní poměry drahé.
4.) Vysoký nájezd km a absence servisních záznamů taktéž hodně snižuje cenu vozidla.
5.) Většina dovozců vybírá vůz stylem: ...tohle je drahé,...tohle u nás neprodejné,...tadyhle je něco za dobrou cenu + doprava + přihlášení + "něco na kafe", za kolikže jsou u nás po bazarech?...Něco se tomu umotá, kilo, dvě...To by šlo...
6.) Většina dovozců řeší problém u dovezeného auta: ...kolik že to stojí? To si někdo dělá pr.el! No nic. Startuje to? Jede to? Kontrolka se zaslepí (někdy i obě týkající se motoru) a on se na to nějaký vidlák chytí. Cena je super, tak co by ještě lidi chtěli.

Bylo by toho určitě víc co by se dalo napsat a v postatě je jedno, kde český překupník auto koupí. U nás nebo v zahraničí, praktiky jsou stejné. A praktikují se proto, že lidi zajímá především cena. A tomu se vše podřizuje. Každý doufá, že auto koupí, nalije do toho palivo, olej a bude vesele jezdit. Nepřipouští si, že se něco může pokazit, v první fázi jej hřeje pocit, že dobře nakoupil. Až párkrát navštíví servis, rozpálí ho ceny oprav a rázem je auto šrot, už by si jej nikdy nekoupil a pude z domu. Přece do něj nebude ještě investovat nehorázné částky za opravy...A tak pořád dokola...

Ale abych byl objektivní, musím říct, že jak u nás, tak v zahraničí se dají koupit kvalitní ojetiny. A i za dobrou cenu. Jen je u nás potřeba daleko víc hledat a vybírat než třeba v Německu. A před koupí auto pořádně zkontrolovat a hlavně se zaměřit na problémy, kterými daný model trpí a jejichž opravy jsou nákladné. Samozřejmě, nemusí se najít hned všechno, něco člověk zjistí až autem jezdí. Ale bez důkladné kontroly bych auto nedoporučoval kupovat ani u nás, ani v zahraničí.

Příklad: Třeba u Zafiry A model 2003 s motorem Y20DTH může majitele potkat závada na čerpadle (PSG16 okolo 35.000) Kč a dvouhmota s komplet spojkou (cca s prací 30.000). A to už je polovina ceny vozidla. Majitel to řeší nákupem dílů na vrakovišti (většinou s nájezdem odpovídajícímu 10 letům a opotřebením které se blíží opotřebení jeho auta), opravou za "pusu" u kámoše Fandy, co se na tom vše učí a nevychází z údivu, jaký udělaly automobilky pokrok od dob jeho oblíbeného favouše a co všechno okolo motoru nacpaly úplně zbytečně, páč favouš taky jezdí a okolo motoru je hafo místa. Tady aby si na tom zlomil ruce. Nakonec vše zapatlá silokonem, přece nebude dávat nové těsnění a čekat na něj, než přijde od dodavatele. A pak takové autíčko putuje do bazaru čekat na dalšího majitele, který proces po pár tisících km zopakuje.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

Odpovědět