Astra H kolem 9500-10000Euro
Astra H kolem 9500-10000Euro
Tak se mi zatím daří šetřit penízky na nové ojeté auto a snad do konce Března budu mít 280-300tis. za tohle bych si rád koupil nějaké to autíčko.Dost se mi líbí Astra H 1.7CDTi v Německu kolem 9500-10500Euro.Chtěl jsem to zde trošku probrat jestli je to vhodné auto pro mě.
Uvažoval jsem o C5 Citroenu 2.0-2.2HDi sedan,ale je to na mě až moc velké auto(parkování,vrata garáže atd.) a asi provozní náklady by byli zase větší jak ve spotřebě tak v ručení,zase je to loď a v Německu se dá vcelku dobře koupit co jsem koukal.
Skoda Octavia i Bora(malé víko kufru) jsou taky vcelku větší autíčka s 1.9kou,ale lepší ve spotřebě.Vůbec spotřebu nemám rád,nechci aby mi z principu auto žralo 8-10litrů.Teď mám stařičkou 3dvéřovou Corolu z 89roku 1.6 16V benzín,ale pořád jezdí obstojně,ale už je to prostě veteš.Semo tamo si půjčuji Berlingo 1.8i a na tak pro mě velké auto je ta 1.8ka tak akorát,ale už se musím koukat víc dozadu abych něco nesmetl při couvání .
A proto ta Astra Hcko která se mi zhledově dost líbí za tu cenu a snad bych si to mohl nechat tak 7-10let když seženu nějakou tu 04/05 se super spotřebou a snad obstojnou dynamikou u těch 74kWh motoru.Provozní náklady snad taky budou dobré a snad je to větší vevnitř jak Fabka a do kufru se mi vlezou nějaké ty antény na wi-fi a kabice s nářadím obecně což vcelku často potřebuji.
Odhaduji že budu jezdit tak 18-28tis. km ročně což není sice moc ale zase kdoví třebas někde seženu naftu a prostě nemám rád spotřebu nad 7l... .
Je to vcelku román,ale myslíte že Astra H splní to co od ní čekám? Prostě fajn autíčko o které se nebudu muset moc starat s dostatkem místa vevnitř pro řidiče a něco na ten kufr... .Prostě něco mezi Fabkou a Octavkou... .
Uvažoval jsem o C5 Citroenu 2.0-2.2HDi sedan,ale je to na mě až moc velké auto(parkování,vrata garáže atd.) a asi provozní náklady by byli zase větší jak ve spotřebě tak v ručení,zase je to loď a v Německu se dá vcelku dobře koupit co jsem koukal.
Skoda Octavia i Bora(malé víko kufru) jsou taky vcelku větší autíčka s 1.9kou,ale lepší ve spotřebě.Vůbec spotřebu nemám rád,nechci aby mi z principu auto žralo 8-10litrů.Teď mám stařičkou 3dvéřovou Corolu z 89roku 1.6 16V benzín,ale pořád jezdí obstojně,ale už je to prostě veteš.Semo tamo si půjčuji Berlingo 1.8i a na tak pro mě velké auto je ta 1.8ka tak akorát,ale už se musím koukat víc dozadu abych něco nesmetl při couvání .
A proto ta Astra Hcko která se mi zhledově dost líbí za tu cenu a snad bych si to mohl nechat tak 7-10let když seženu nějakou tu 04/05 se super spotřebou a snad obstojnou dynamikou u těch 74kWh motoru.Provozní náklady snad taky budou dobré a snad je to větší vevnitř jak Fabka a do kufru se mi vlezou nějaké ty antény na wi-fi a kabice s nářadím obecně což vcelku často potřebuji.
Odhaduji že budu jezdit tak 18-28tis. km ročně což není sice moc ale zase kdoví třebas někde seženu naftu a prostě nemám rád spotřebu nad 7l... .
Je to vcelku román,ale myslíte že Astra H splní to co od ní čekám? Prostě fajn autíčko o které se nebudu muset moc starat s dostatkem místa vevnitř pro řidiče a něco na ten kufr... .Prostě něco mezi Fabkou a Octavkou... .
- Reklama
co se týče spotřeby tak tenhle motor je ideál pro klidně založené řidiče... výrobcem udávaná spotřeba 5l neni nereálná... ale při každym pokusu o dinamickou jízdu ti poletí k těm tvejm 7litrům... ..
jinak co se týče splehlivosti je to s jakymkoliv autem dnešní doby.... bud ti bude bezproblémů sloužit a nebo když narazíš na ten správnej kus tak se bude sr... a sr....
jinak co se týče splehlivosti je to s jakymkoliv autem dnešní doby.... bud ti bude bezproblémů sloužit a nebo když narazíš na ten správnej kus tak se bude sr... a sr....
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
mezi fabkou a oktavkou, to si mě nadzved ze židle v mnoha ohledech je astra H lepší než oktávka s fabií snad ani nejde srovnávat....pokud tou oktávkou myslíš tu starou tak v prostoru je na tom astra asi o 200% líp, stačí si najít parametry, dyk i corsa D má větší rozvor než oktávka
Naposledy upravil(a) Vojta dne 25 pro 2006, 14:35, celkem upraveno 1 x.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
myslel kufrVojta píše:mezi fabkou a oktavkou, to si mě nadzved ze židle v mnoha ohledech je astra H lepší než oktávka s fabií snad ani nejde srovnávat....pokud tou oktávkou myslíš tu starou tak v prostoru je na tom asi o 200% líp, stačí si najít parametry, dyk i corsa D má větší rozvor než oktávka
no já osobně v kufru nejezdim najdi nám máňo objemy kufrů oou aut, díkymanli2 píše:myslel kufrVojta píše:mezi fabkou a oktavkou, to si mě nadzved ze židle v mnoha ohledech je astra H lepší než oktávka s fabií snad ani nejde srovnávat....pokud tou oktávkou myslíš tu starou tak v prostoru je na tom asi o 200% líp, stačí si najít parametry, dyk i corsa D má větší rozvor než oktávka
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
No já jsem snad vcelku klidnj řidič,ale zase někdy to taky není pravda,ale stím počítám...zase po dálnici jezdím každý všední den 20km tma a zpátky a pokud se něco nezmění tak to bude i nadále a tam prostě se svojí Corolkou je pro mě 120-130km už dost cítit ve chvění volantu...hold stare auto .
A tak jezdím kolem 90-110 podle nálady a jen při spěchu kolem těch 130km .
Tím srovnáním jsem to myslel obecně s místem jak v kufru tak vevnitř auta.Rozvor snad bude mít menší jak 1.7D Vectra z 1997 která se nám tak tak vešla do garáže na šířku vjezdu a parkování bylo tka na to aby se urazila zrcátka .Dají se sklopit,nevíte?
To Hčko se mi dost líbí,ale zase je to dost peněz na mě a asi první rok by to chtělo pojistku na bouračku a proti odcizení aspoň na dalších 3-5let taky .
A tak jezdím kolem 90-110 podle nálady a jen při spěchu kolem těch 130km .
Tím srovnáním jsem to myslel obecně s místem jak v kufru tak vevnitř auta.Rozvor snad bude mít menší jak 1.7D Vectra z 1997 která se nám tak tak vešla do garáže na šířku vjezdu a parkování bylo tka na to aby se urazila zrcátka .Dají se sklopit,nevíte?
To Hčko se mi dost líbí,ale zase je to dost peněz na mě a asi první rok by to chtělo pojistku na bouračku a proti odcizení aspoň na dalších 3-5let taky .
Hm,šířka cca 240cm vjezdu a kté šířce cos udal...je to i + zrcátka nebo jen tělo?Prostě nerad bych se strachoval že to někde prdnu... .manli2 píše:co to máte za garáž?
Astra H
a) délka (mm): 4249
b) šířka (mm): 1753
c) výška (mm): 1460
d) rozvor (mm): 2614
Vectra B
a) délka (mm): 4495
b) šířka (mm): 1707
c) výška (mm): 1411
d) rozvor (mm): 2637
Naposledy upravil(a) David2007 dne 25 pro 2006, 15:23, celkem upraveno 2 x.
sklopit jdou... jinak co odtoho auta očekáváš? jaký jízdní vlastnosti preferuješ? jel si tim? jinak co se týče tý možnosti odcizení tak koupí koncernovýho auta si o krok blíž tomu že se ráno probudíš bez auta...
jinak nekoukal si i po jinym autě než po astře? třeba takovej focus, alemera?
jinak nekoukal si i po jinym autě než po astře? třeba takovej focus, alemera?