Astra s automatem

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 10 čer 2006, 21:44

no já bych to nechtěl už jenom kvůli spotřebě, ale uznávám že je to komfort
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Reklama

RRAAFF

Příspěvek od RRAAFF » 11 čer 2006, 16:15

Podělat se samozřejmě může, záleží na předchozí údržbě. pokud je dobrá, není se čeho bát. Jednou jsem jezdil na Omeze A a měla kolem 400tkm a automat v pohodě. Na našem starém Citroenu XM se podělal, ale právě proto, že majitel neměnil olej.
Teď mám Vectru B manuál, ale automat je automat. Je třeba ale počítat s tím, že se trošku zhorší dynamika a zvýší spotřeba ( tak o litr). Nutnost měnit olej.
Někde se uvádí, že převodovka má doživotní náplň ( to ale znamená tak 100tkm).

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 09 črc 2006, 20:54

Tady se taky dobre debatuje o automatu

http://www.opelclubrenbau.cz/e107_plugi ... .php?55553

spotreba motoru 1.6 16v s automatem 8l po Praze to jde ne?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

wlcak

Příspěvek od wlcak » 09 črc 2006, 22:00

Automat je prostě o pohodě. Otec jezdí jedinně v automatu. Ale když chceš aby to jezdilo rychlejc, tak jedinně se silnějším motorem. Ale co jsem koukal, tak poslední automaty co se vyrábí, mají skoro stejnou dynamiku a menší spotřebu.
Astra G coupe Z22SE

Blixoa
Kontaktovat uživatele:

DSG

Příspěvek od Blixoa » 27 črc 2006, 14:24

Tojo posledni automaty uz nejsou automaty jaky byli driv. jso to robotizovany primo razeny prevodovky se dvema spojkama. ma to treba nova aktavka a jiny novejsi vw. dokaze to zrychlit z 0 na 100 rychlejc nez prumernej ridic a stejne tak spotreba je az o 0,3l nizsi. jezdil sem s tim a je to pekny, ale nema to takovej ten plynulej chod. je proste cejtit ze tam neco radi. Nejlepsi jsou podle me CVT prevodovky, ktery maj jen o neco vyssi ztraty nez primorazene prevodovky. Je to vlastne remen na dvou kuzelovych remenicich. jezdil sem s tim a funguje to prazvlastne. obcas se stane ze auto zrychluje a pritom otacky nestoupaji. je to takovy zvlastni, ale naprosto plynuly, v automatickym rezimu si to radi jak chce po uplne malejch skocich, nebo jde prepnout na poloatomat s virtualnimi 5ti stupni.
Astra G Caravan Elegance 99
X16XEL

Moje Astra Caravan

Odpovědět