Koupě Zafiry
Koupě Zafiry
Prosím o pomoc,radu i návody.
Do nedávna jsem byl majitelem R. Kangoo. Ale rodina má pokračování a čekáme dvojčata. To už mám čtyři děti,z toho tři do třech let. Trochu záhul. Jako větší auto vítězí u mě Zafira. I žena se zamilovala na první pohled do Zafiry. Jediná v rodině má řidičák. A jakožto chudý dělník s hodně dětma a brzo i velkým kočárkem prosím o rady na téma levné Zafiry. Do cca 50000,- Neduhy opela a tohoto ozu všeobecně. Není třeba blbostí koupit Zafiru za 50k s proběhem 180000 Elegance jen tak z bazaru? 1.8 benzín. Bydlím v kopcích a trochu koníků by se hodilo. Ne naftu,kolikrát teploty ráno i v létě jsou kolem nuly a 15 km na naftový motory je málo.
Děkuji za rady a připomínky. I doporučení.
Do nedávna jsem byl majitelem R. Kangoo. Ale rodina má pokračování a čekáme dvojčata. To už mám čtyři děti,z toho tři do třech let. Trochu záhul. Jako větší auto vítězí u mě Zafira. I žena se zamilovala na první pohled do Zafiry. Jediná v rodině má řidičák. A jakožto chudý dělník s hodně dětma a brzo i velkým kočárkem prosím o rady na téma levné Zafiry. Do cca 50000,- Neduhy opela a tohoto ozu všeobecně. Není třeba blbostí koupit Zafiru za 50k s proběhem 180000 Elegance jen tak z bazaru? 1.8 benzín. Bydlím v kopcích a trochu koníků by se hodilo. Ne naftu,kolikrát teploty ráno i v létě jsou kolem nuly a 15 km na naftový motory je málo.
Děkuji za rady a připomínky. I doporučení.
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě Zafiry
Jirko počítej ale s tím, že když v zafiře dáš 7 sedadel batožinu už nedáš nikam o kočárku ani nemluvě... tak že ve tvém případě bych spíš uvažoval o daleko větším autě... tedy WV T5 nebo o velmi zachovalém kousku WVT4 (btv cenou bohužel úplně někde jinde.) Nebo za zafiru vozík
Pokud by jsi se rozhodl pro zafiru, počítej s tím, že 50ti sice dáš za docela dnes již slušnou zafiru, ale dalších 10-20tis dáš do oprav!! Určitě budeš muset udělat po koupi základní servis a to kompletní prohlídku vozu v servise ( více než doporučuji tohle udělat před samotnou koupí vozu!!)
Po koupi určitě nové rozvody - komplet, napínací kladka řemene altíku, možná i generálka altíku (často odchází ložiska), svíčky, vyčistit klapku. všechyn náplně +filtry i palovový který je opomíjený (za řidičem pod podlahou spolujezdce) no aj si na bratru 7tis..
PS: každopádně bude i KO lambda tak že to je dalších 2500kč
Nebo, koupit auto zde od nějakého dvorního člena pak by jsi měl docela vyhráno
Pak po 60tis odcházejí zadní tlumiče popřípadě jsou KO o péra.(důvod je podvozek z gčka na který soudruzi dali těžkou karoserii Zafiry)
Prostě poté záleží na stavu ojetiny...
Z18XE 93kw je dobrá volba určitě neber ten starší slabší model X18XE s manuální klapkou (dost odcházejí řídící jednotky. Co se mě týče s autem jsem 100% spokojený.
Pokud si ho necháš předělat na ethanol je to ještě lepší
Pokud by jsi se rozhodl pro zafiru, počítej s tím, že 50ti sice dáš za docela dnes již slušnou zafiru, ale dalších 10-20tis dáš do oprav!! Určitě budeš muset udělat po koupi základní servis a to kompletní prohlídku vozu v servise ( více než doporučuji tohle udělat před samotnou koupí vozu!!)
Po koupi určitě nové rozvody - komplet, napínací kladka řemene altíku, možná i generálka altíku (často odchází ložiska), svíčky, vyčistit klapku. všechyn náplně +filtry i palovový který je opomíjený (za řidičem pod podlahou spolujezdce) no aj si na bratru 7tis..
PS: každopádně bude i KO lambda tak že to je dalších 2500kč
Nebo, koupit auto zde od nějakého dvorního člena pak by jsi měl docela vyhráno
Pak po 60tis odcházejí zadní tlumiče popřípadě jsou KO o péra.(důvod je podvozek z gčka na který soudruzi dali těžkou karoserii Zafiry)
Prostě poté záleží na stavu ojetiny...
Z18XE 93kw je dobrá volba určitě neber ten starší slabší model X18XE s manuální klapkou (dost odcházejí řídící jednotky. Co se mě týče s autem jsem 100% spokojený.
Pokud si ho necháš předělat na ethanol je to ještě lepší
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
T5 v benzínu nesežene a když tak 2.0 80kw, což je prostě málo a nebo 2.0T za třičtvrtě milionu takže cenově od zafiry za 50 trochu vzdálené, i kdyby diesel tak za sedačkovou T5 dáš čtvrt milionu a ještě to bude vrak a mnohobásobně větší kasička než zafira, jak na servisu tak na PHM
nicméně nouzový sedačky v kufru zafiry taky nejsou ideál takže rozhodně nezávidim, sám bych nevěděl co vybrat
nicméně nouzový sedačky v kufru zafiry taky nejsou ideál takže rozhodně nezávidim, sám bych nevěděl co vybrat
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
O benzinu v WV nepadla ani řeč. I když vím, že pisatel chtěl benál.. Nouzové sedačky u zafiry rozhodně nejsou "nouzové"! seděl jsi vůbec v ní? Já jsme s něma naproto spokojený a cesta (250km) na 6tém sedadle pro mne jako pro 190cm vysokého byla pohodlná o případném vložení autoseddačky poté ani nemluvě.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Zbytečně bych opakoval Marťáska, je to vyčerpávající.
6. a 7. místo je pro děcka pecka, ještě když jsme to využívali, vozil jsem je na basket ve větším počtu, toto byla pro ně NEJ místa
Ale bohužel pak už se tam fakt nic nevejde. maximálně kabelka a lahváč
Takže je třeba to zvážit hlavně co do počtu a objemu převáženého dalšího kontrabandu.
6. a 7. místo je pro děcka pecka, ještě když jsme to využívali, vozil jsem je na basket ve větším počtu, toto byla pro ně NEJ místa
Ale bohužel pak už se tam fakt nic nevejde. maximálně kabelka a lahváč
Takže je třeba to zvážit hlavně co do počtu a objemu převáženého dalšího kontrabandu.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
-
Jakožto že jsi chudej delnik tak, predpokladam že spoločne vylety nehrozia nakoľko musiš riadne makať aby si uživil rodinku, takže za mňa jednoznačne zafirka dobra volba, v najhoršom pripade si ustelieš v strešnom boxe!jirka80 píše: A jakožto chudý dělník s hodně dětma a brzo i velkým kočárkem prosím o rady na téma levné Zafiry. Do cca 50000,-
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Řešil jsem podobný problém,ne příliš rozměrné benzínové vozidlo pro 6ti členou rodinu(přírustek jedno dítě,ostatní bez sedaček) a výsledek byla jednoznačně zafira,ovšem nevím jak skladný je kočárek pro dvojčata,já jsem ten náš složil dětem pod nohy.Další co jsem měl v merku byla multipla.
Zafira 1.8 16v 92kW Z18XE rv.2001
Pro upřesnění,nepočítám s plně obsazeným autem. Na druhou řadu se krásně vlezou tři autosedačky a dozadu ještě kočár. Když počítám ženu jako řidiče a syna,co jsem dostal darem,je to pět osob na auto. Mě nepočítám,jsem věčně v práci a zatím používám veřejnou dopravu.
Děkuji Marťaskovi za cenné informace. S investicema počítám,každá ojetina toho potřebuje hodně .
Pro jerry mouse: Opravdu nepočítám se společnými výlety. Spaní v boxu na střeše je dobrý nápad. Se svojí výškou se tam vlezu .
Děkuji Marťaskovi za cenné informace. S investicema počítám,každá ojetina toho potřebuje hodně .
Pro jerry mouse: Opravdu nepočítám se společnými výlety. Spaní v boxu na střeše je dobrý nápad. Se svojí výškou se tam vlezu .
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Známý koupil taky Zafiru pro svou rodinu, má 4 děti a před tím si nejen změřil, ale i vyzkoušel hodit kočárek do mé Zafirky aby mu to tam vlezlo
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
mám změřeno,za pomocí krabic a lepenky i otestováno. Jsem neřidič,takže pro ženu. Není žádný tintítko,ale kus ženské. A když jsme před několika dny procházely jeden bazar,zamilovala se do červené zafiry ,do které se vlezla,skoukla velikost kufru a měla vybráno. Pokud můj renault držel pohromadě silou vůle a lepící pásky,tak tuhle zafiru držel po hromadě snad nějaký duch německého vůdce. Za 50k. Původně jsem šel pro jiný autu,ale po drobné diskusi a ženinu monologu se podřídím. Kočárek se tam opravdu vleze akorát a tři dětský autosedačky vedle sebe,prostě paráda. Teď to ještě sehnat.
Ahoj.
Máš ještě zájem o Zafiru?? Prodávám 1,8 benzín r.v.1999 najeto 158tis
Máš ještě zájem o Zafiru?? Prodávám 1,8 benzín r.v.1999 najeto 158tis
Zdarec , má někdo na prodej nějaké slušné, udržované zafirátko do 50tis 1,8 16V? Díky Zdenek