Zaslání zboží do zahraničí přes Českou Poštu
Zaslání zboží do zahraničí přes Českou Poštu
Zdravím Vás,
Mám jednu prosbu... Do dnes jsem vždy odesílal zboží pouze po ČR skrz českou poštu, ale teď nastal menší problém...
1) Musím odeslat zboží na Slovensko na dobírku
2) Na české poště jsem dostal mezinárodní dobírkovou poukázku a 5-ti stránkový podací lístek ( obsahuje podací lístek, adresní štítek, 2X celní prohlášku, poštovní průvodku )
Můj dotaz tedy zní, co mám vyplnit a co ne??? Na www stránkách české pošty jsou sice ukázky jak má vypadat třeba vyplněná poštovní poukázka, ale toto jsem nenašel a nechci jít 10X na poštu než to bude vše správně Předem díky za odpovědi, rady apod...
Mám jednu prosbu... Do dnes jsem vždy odesílal zboží pouze po ČR skrz českou poštu, ale teď nastal menší problém...
1) Musím odeslat zboží na Slovensko na dobírku
2) Na české poště jsem dostal mezinárodní dobírkovou poukázku a 5-ti stránkový podací lístek ( obsahuje podací lístek, adresní štítek, 2X celní prohlášku, poštovní průvodku )
Můj dotaz tedy zní, co mám vyplnit a co ne??? Na www stránkách české pošty jsou sice ukázky jak má vypadat třeba vyplněná poštovní poukázka, ale toto jsem nenašel a nechci jít 10X na poštu než to bude vše správně Předem díky za odpovědi, rady apod...
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Reklama
vyplň tvoji a jeho adresu, označení obsahu (tam si vymysli co chceš), slovy dobírkovou částku, číslama dobírkovou částku, číslo účtu ve formátu IBAN jestli to budeš chtít na účet nebo nevyplňuj a přijde ti to domu složenkou, zbytek nevyplňuj to vyplní počťačka, na tý složence je dá se říct to samý...jinak se připrav že to trvá o dost dýl než přijdou peníze než když posíláš do čr
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
A mám tyto údaje vyplnit jak na podacím lístku, tak i na adresním štítku? Obě dvě jsou defakto stejné, takže asi ano že? SRY za takové otázky, ale toto je opravdu poprvé, co zasílám zboží do zahraničí
Jinak pokud jsem tedy pochopil správně, tak by to pak mělo vypadat takto ( červené označení je místo vyplnění ) :
Jinak pokud jsem tedy pochopil správně, tak by to pak mělo vypadat takto ( červené označení je místo vyplnění ) :
způsob úhrady zboží a země původu nevyplňuj
bna složence se měna uvádí jako CZK a taky je tam částka slovy, to taky vyplň jinak v pořádku
bna složence se měna uvádí jako CZK a taky je tam částka slovy, to taky vyplň jinak v pořádku
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Kyž jsem šel na poštu, tak jsem o5 narazil na jednu dost nepříjemnou ženskou u přepážky, která hned začne řvát když není něco v pořádku a ho*no poradí ( divím se že tam vůbec ještě pracuje )... Dneska jsem tam zašel znovu už s vyplněnými údaji ( díky Vojto ) a tentokrát tam byla už příjemná slečna ( jako většina až na tu jednu vyjímku )... Jen jsem hodil podpis,trochu se s ní porozprávěl a zaplatil 249Kč
Takže konečně mám toto z krku
Takže konečně mám toto z krku