Setkal se někdo - problém s ČEZem?

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Setkal se někdo - problém s ČEZem?

Příspěvek od Honz@ » 09 lis 2016, 23:06

Vážení, setkal se někdo z vás s podobnou absurditou od ČEZu?

Na začátku října jsem převedl na sebe u ČEZu smlouvu na elektriku/plyn u bytu. Údajně přecházeli na novej systém, takže vše trvalo hrozně dlouho. Smlouvu mám, rozpis plateb měl do měsíce přijít poštou.

Po 3 tejdnech nepřišlo nic. A přišla nesmyslná SMS, že mi bude odstřižena elektřina (proč????).

Takže v pátek vejlet do Karlína do ČEZu. Zde ujištěno, že se nic odstřihávat nebude, manažer ještě pro jistotu připsal, že prosí neodstřihávat - neni žádnej důvod. Rozpis prý dodají později, přecházej na ten novej systém.

No a v pondělí - CVAK. Odstřižená elektrika.

Včera hned ráno v Karlíně na ČEZu. Njedřív vůbec nemohli najít, že jsem tam v pátek byl. Následně si rozpomněli, že nás je víc. A že to je tim, že přecházej na novej systém. A že moje smlouva někde visí, z předchozího majitele je ukončena a systém tak vyhodnotil, že je v bytě neoprávněnej odběr, protože smlouva neni na nikoho napsaná.

Manažer uznal, že to je chyba ČEZu. A že zařídí, aby mi co nejrychleji vrátili elektroměr. A určitě bude hned volat, abych věděl, na čem jsem.

Nicméně HOVNO. Mam třetí den byt zcela bez proudu, bez elektroměru. A nikoho to nezajímá. Manažer ani nikdo nevolá. Na mobil nereaguje, infolinka ČEZu je furt obsazená. A sedět každej den 2 hodiny v ČEZu čas nemám...

Čim jim pohrozit, jak to z nich dostat? Nebo setkal se někdo s něčim obdobnym? Na netu se píše, že trestní oznámení, TV ani soud nemaj smysl, "protože ČEZ"...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

Reklama

vasekpetr1

Re: Setkal se někdo - problém s ČEZem?

Příspěvek od vasekpetr1 » 10 lis 2016, 07:51

Nazdar Honz@, to ti tedy nezávidím a pomalu se stydím, že pod touto firmou dělám. Ale já jsem obyčejný makáč ve výrobě. To, že přechází na nový systém je pravdou, ale ujišťovali, že přechod proběhl v pořádku. Zkusil bych zavolat na poruchovou linku 840 850 860, smlouvu máš, tak by to měli urychleně řešit.
Případně se obrátit na Pepu Sedláka coby ombudsmana ČEZ.

Víc neporadím :oops: .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 10 lis 2016, 08:03

Podej oficiální stížnost a adresuj to kromě reklamační linky i ombudsmanovi ČEZu, nic jiného ti nezbývá. Samozřejmě udělej foto mrazáku, kolik se ti zkazilo potravin a žádej o náhradu škody formou okamžitého uznání, jinak dáš trestní oznámení. Pokud toto neuděláš hned do prvního dopisu, oni se neleknou. Pokud máš zápis manažera z návštěvy jejich pracoviště, přidej to jako kopii. Nejlepší je hned u přepážky oznámit, že budeš rozhovor natáčet pro pozdější reklamace. To vždycky zabere.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 10 lis 2016, 10:36

Ne, zadny papir (krome potvrzeni o stiznosti) nemam. Nic ti do ruky pry dat nemuzou.

Mne nejde ani tak o veci z mrazaku, jako o to, ze se tu neda bydlet. Ani o nejakou financni nahradu mi tolik nejde, jen potrebuju co nejrychlejc svitit...

Na ombudsmana jsem uz koukal a dnes vecer to sepisu. Ale neverim, ze se k vyjadreni/reseni dostanou driv nez za nekolik dnu/tydnu.

Jen pro info - na mail manazer taky nereaguje. Mobil obsazenej. Opet.

Kdyz se dari, tak se dari.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 11 lis 2016, 15:32

Takže po několika rozhovorech mi bylo doporučeno, ať zběhnu jinam, že tohle by bylo fakt na dlouho...

Tudíž snad od středu budu zákazníkem PRE, ale vše si zaplatím (připojení)...

Ale aspoň budu moct vyhodit svíčky :roll:
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 11 lis 2016, 16:20

To mi chceš naznačit, že ti přímo z ČEZu naznačili, že se máš nechat připojit od někoho jiného :? ? To snad ne! To připojení ti stejně bude dělat distribuce (pod koho spadáš?) podle místa bydliště (E.on, ČEZ nebo PRE).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Oshurty

Příspěvek od Oshurty » 11 lis 2016, 19:53

Honz@ píše:Takže po několika rozhovorech mi bylo doporučeno, ať zběhnu jinam, že tohle by bylo fakt na dlouho...

Tudíž snad od středu budu zákazníkem PRE, ale vše si zaplatím (připojení)...

Ale aspoň budu moct vyhodit svíčky :roll:
Z bláta do louže.....PRE je dcerou ČEZu
Když jsem před třemi roky na podzim chtěl PRE výhled cen na další roky, řekli mi, že neví, nemohou,,, mlžili. Kývnul jsem tehdy na nabdku RWE, a dobrý. Letos chtěl změnit sazbu AKU na přímotop a těch obstrukcí...(přemístit elektroměr do plotu, přitom kolaudován byl na domě...., největší vtip mi řekl revizák: PRE je stát ve státě a že kdybych prý bydlel ve vedlejší vesnici, mimo dosah PRE, tak se nic stěhovat nemuselo....takže věškerá úspora změnou sazby padla na přemístění elměru..))

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 12 lis 2016, 00:14

vasekpetr1 píše:To mi chceš naznačit, že ti přímo z ČEZu naznačili, že se máš nechat připojit od někoho jiného :? ? To snad ne! To připojení ti stejně bude dělat distribuce (pod koho spadáš?) podle místa bydliště (E.on, ČEZ nebo PRE).

Nenaznačil, přímo mi to řek. :D
Já právě spadám po PRE, ve finále se i zjistilo, že mě PRE odpojovalo...

Jojo, já netvrdim, že to bude výhra. Ale narozdíl od ČEZu se s tebou někdo baví, jsou schopný věci hned řešit a vyplodit konkrétní datum. A hlavně se mnou nejednaj stylem, jako že jsem jim naprosto u prdele...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

Joska

Příspěvek od Joska » 12 lis 2016, 07:58

to jsi měl běžet spíše na PRE než na čez, distribuce a dodavatel je něco jiného.

hlavně bacha na Armex....od těch s těma jsem měl martýrium při prodeji bytu šílený. přes rok přepisovali plyn a ještě špatně.
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..

Odpovědět