Pojišťovna a totální škoda
Pojišťovna a totální škoda
Zdravím kluci
chci se optat máte někdo zkušenosti s totální škodou u pojišťovny ?
Jak to vlastně je, mohu totálku odmítnout a chtít nechat zaplatit opravu auta ?
Nedávno mě zezadu nabouralo nákladní auto s vlekem a odnesl to nárazník,levé světlo zadní, a promáčklina na boku auta. Technik z pojišťovny co si byl auto nafotit a sepsat to semnou, mě řekl že hodnota auta je kolem 80 až 100 tisíce a oprava vychází na nějakých 125 000kč.
Od pojišťovny zatím nemám žádný dokument o vyhodnocení, neboť je to stále v šetření, ale dneska už mě to nasralo protože bez auta se to nedá. Volal jsem do pojišťovny a tam mě bylo řečeno že to daly do systému, a nyní mají auto v aukci a čekají jaké nabídky jim přijdou a podle toho se rozhodnou kolik mě vyplatí.
Na dotaz jestli mě zaplatí pojišťovna viníka (Česká Pojištovna) náhradní vozidlo mě bylo zděleno že při totálce ne že nemám nárok.
Takže dva dotazy nevíte někdo jak to je náhradním vozidlem a případně jak to je pokud bych odmítl totálku a chtěl auto opravit ?
chci se optat máte někdo zkušenosti s totální škodou u pojišťovny ?
Jak to vlastně je, mohu totálku odmítnout a chtít nechat zaplatit opravu auta ?
Nedávno mě zezadu nabouralo nákladní auto s vlekem a odnesl to nárazník,levé světlo zadní, a promáčklina na boku auta. Technik z pojišťovny co si byl auto nafotit a sepsat to semnou, mě řekl že hodnota auta je kolem 80 až 100 tisíce a oprava vychází na nějakých 125 000kč.
Od pojišťovny zatím nemám žádný dokument o vyhodnocení, neboť je to stále v šetření, ale dneska už mě to nasralo protože bez auta se to nedá. Volal jsem do pojišťovny a tam mě bylo řečeno že to daly do systému, a nyní mají auto v aukci a čekají jaké nabídky jim přijdou a podle toho se rozhodnou kolik mě vyplatí.
Na dotaz jestli mě zaplatí pojišťovna viníka (Česká Pojištovna) náhradní vozidlo mě bylo zděleno že při totálce ne že nemám nárok.
Takže dva dotazy nevíte někdo jak to je náhradním vozidlem a případně jak to je pokud bych odmítl totálku a chtěl auto opravit ?
1.Opel Omega A 2.0 Benzín
2.Opel Astra G Cupé Bertone Benzín 1.8 (92Kw) Z18XE nyní
Přerov
Mé fotky lze použít jen s mým souhlasem
Přerov
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pojišťovna a totální škoda
pokud to opravíš tak aby to bylo ok pro STK a tím taky projdeš není nikde problém. jde pouze op rachy a kolik do toho chceš narvat..
tedy budeš mít na výběr
1 přijmout prachy od pojišťovny ( cca těch 80- 100tis ale počítej daleko méně)
2, opravit auto "svépomocí" za cca 80tis mínus vydražený "vrak" auta z aukce" co měla pojišťovna
doufám že to píšu správně. Každopádně teď je na STK haló tak že se připrav že to budeš muset opravit kvalitně.
tedy budeš mít na výběr
1 přijmout prachy od pojišťovny ( cca těch 80- 100tis ale počítej daleko méně)
2, opravit auto "svépomocí" za cca 80tis mínus vydražený "vrak" auta z aukce" co měla pojišťovna
doufám že to píšu správně. Každopádně teď je na STK haló tak že se připrav že to budeš muset opravit kvalitně.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Luboš X17DTL
Je to trochu jinak. V případě totální škody ti pojišťovna dá auto do dražby, kde se o něj mohou přihlásit zájemci a nabídnou cenu (toto je neveřejné a přístup tam mají přihlášení překupníci apod). Po ukončení dražby ti pojišťovna oznámí, kdo to vydražil a za kolik a zbytek do odhadní ceny ti doplatí. Teď už je jen na tobě, zda tuto nabídku přijmeš nebo ne. Auto je po celou dobu u tebe, dražitelé nabízejí pouze podle popisu a fotek.
Celý proces trvá týden, max. dva.
Celý proces trvá týden, max. dva.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Samozřejmě, že při totálce (o které dosud nemáš ani žádné oficiální informace) máš nárok na úhradu náhradního vozidla, nebo zapůjčení od smluvního partnera pojišťovny. Nenech se tahat za nos. A hlavně věř, že pokud budeš mít náhradní vozidlo, tak rychlost řešení tvé události dostane mnohem vyšší prioritu a bude se likvidovat přednostně. Třeba v Kooperativě na mě řvala, že na likvidaci události mají dva měsíce a ať si nevyskakuju. Oznámil jsem jí, že mi je to fuck, páč jsem si půjčil náhradní vozidlo. Okamžitě otevřela kalendář a začala sjednávat schůzku s mobilním technikem na následující den
Tak kluci to tu už popsali. Při totální škodě dříve pojišťovna určila nějakou hodnotu auta před nehodou a zůstatkovou hodnotu která byla mizivá. Rozdíl ti vyplatili a auto ti zůstalo. To ovšem bylo pro pojišťovny prodělečné.
Nyní si určí hodnotu auta před nehodou a vozidlo dají do aukce, jak psali kluci výše. Auto se vydraží, ty jako majitel máš předkupní právo a pojiš´tovna ti nabídne auto k prodeji za vydraženou cenu a ty se můžeš rozhodnout zda si necháš auto a pojišťovna ti vyplatí jen rozdíl mezi původní hodnotou a hodnotou vraku nebo auto necheš a vyplatí ti celou částku. Z auta si samozřejmě nsmíš nic nechat, mají to důkladně nafocené a prodávají to tak jak to s vším co v autě bylo.
Nárok na náhradní vozidlo máš, stejně tak nárok na ušlý zisk pokud si měl auto k podnikání atd. nenech se odbýt. Vše se hradí z pojištění viníka.
Nyní si určí hodnotu auta před nehodou a vozidlo dají do aukce, jak psali kluci výše. Auto se vydraží, ty jako majitel máš předkupní právo a pojiš´tovna ti nabídne auto k prodeji za vydraženou cenu a ty se můžeš rozhodnout zda si necháš auto a pojišťovna ti vyplatí jen rozdíl mezi původní hodnotou a hodnotou vraku nebo auto necheš a vyplatí ti celou částku. Z auta si samozřejmě nsmíš nic nechat, mají to důkladně nafocené a prodávají to tak jak to s vším co v autě bylo.
Nárok na náhradní vozidlo máš, stejně tak nárok na ušlý zisk pokud si měl auto k podnikání atd. nenech se odbýt. Vše se hradí z pojištění viníka.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
No prý to mají od soudu že při totalce neproplaceji Nahr. Vozidlo.
Jinak mohu já nějak zadat to že chci vůz opravit a pojišťovna to zaplatí? I když už rozhodne o totalce?
Jinak mohu já nějak zadat to že chci vůz opravit a pojišťovna to zaplatí? I když už rozhodne o totalce?
Přerov
Přerov
Pokud je rozhodnuto o totalce, tak opravu zadat nemuzes. Muzes si to opravit leda na sve naklady. Narok na nahradni vozidlo mas, na infolince lzou jak je muzou, to je standardni postup, aby pojistovna usetrila za pujceni auta. Auto si okamzite pujc, skoda se bude likvidovat rychleji. Narok na nej mas do doby, nez ti na ucet prijdou penize. Nejake kecy neres a ver nam. Osobne s tim mam zkusenosti a mam dukladne nastudovano, vcetne nejruznejsich judikatu. Narok mas samozrejme i na usly zisk, bolestne, trvale nasledky, poskozeni dalsich veci, nahradni vozidlo a pravni zastoupeni. Vse se hradi z pojisteni vinika. Urcite nekde v okoli bydliste mas pujcovnu aut, tak tam zajdi, oni s tim maji zkusenosti. Btw, o jakou pojistovnu se jedna?
Edit: U nejakych pujcoven musis zaplatit hotove a pote poslat na pojistovnu a nechat proplatit. Nejake rovnou fakturuji na pojistovnu na zaklade toho, ze je zplnomocnis. Pokud nechces starosti, domluv se se smluvni pujcovnou pojistovny. Stsci zavolat na infolinku, ze ses informoval u advokata a mas narok na vozidlo a at ti to zaridi, nebo ze si ho vezmes jinde. Vyhodnejsi je pro ne samozrejme jejich partner, tak je to v jejich zajmu. S velkou pravdepodobnosti ale okamzite zlikviduji skodu, aby sis nic nepujcoval. Ja si vzdy okamzite pujcil nahradni auto a jejich kecy na infolince jsem ignoroval. Take je muzes upozornit, ze hovor je nahravan a ze te cilene uvadi v omyl v jejich prospech.
P.S. omlouvam se za chybejici diakritiku, ale nechce se mi to na mobilu vytukavat
Edit: U nejakych pujcoven musis zaplatit hotove a pote poslat na pojistovnu a nechat proplatit. Nejake rovnou fakturuji na pojistovnu na zaklade toho, ze je zplnomocnis. Pokud nechces starosti, domluv se se smluvni pujcovnou pojistovny. Stsci zavolat na infolinku, ze ses informoval u advokata a mas narok na vozidlo a at ti to zaridi, nebo ze si ho vezmes jinde. Vyhodnejsi je pro ne samozrejme jejich partner, tak je to v jejich zajmu. S velkou pravdepodobnosti ale okamzite zlikviduji skodu, aby sis nic nepujcoval. Ja si vzdy okamzite pujcil nahradni auto a jejich kecy na infolince jsem ignoroval. Take je muzes upozornit, ze hovor je nahravan a ze te cilene uvadi v omyl v jejich prospech.
P.S. omlouvam se za chybejici diakritiku, ale nechce se mi to na mobilu vytukavat
Jj taky píšu z mobilu. Jedná se o českou pojišťovnu. Mluvil jsem s nakym likvidátorem a ten mě to právě řekl. Jinak na tu jejich aukci mají pět pracovních dnů.
Přerov
Přerov
Česká pojišťovna je v tomhle absolutně nejhorší, alespoň mi to tvrdil majitel autopůjčovny, odkud jsem měl zapůjčené auto. Jinak standardně, pokud dobře vím, tak Ti mají vyplatit odhad totálky ponížený o odhad ceny auta v aukci. Pokud se v aukci prodá za míň, zbytek Ti doplatí, jak už je zde psáno. Po skončení aukce dostaneš kontakt na kupce, se kterým se domluvíš na odvozu vraku. Kupec je povinen auto zakoupit a zaplatit vydraženou cenu. Pokud by na Tebe zkoušel, že chce slevu (a někteří to zkouší), tak na to nesmíš přistoupit.
Jinak na kecy likvidátora nedej, oni zkouší cokoliv. Zákon velmi jasně ukládá, na co máš nárok a pojišťovna si může kecat co chce. Stejně Ti to dobrovolně zaplatí, to se neboj
Holt Kellnerovci se nezapřou, jsou to Ti největší šmelináři na trhu a to ať se jedná o pojišťovnu, Homecredit nebo třeba O2 ...
Jinak na kecy likvidátora nedej, oni zkouší cokoliv. Zákon velmi jasně ukládá, na co máš nárok a pojišťovna si může kecat co chce. Stejně Ti to dobrovolně zaplatí, to se neboj
Holt Kellnerovci se nezapřou, jsou to Ti největší šmelináři na trhu a to ať se jedná o pojišťovnu, Homecredit nebo třeba O2 ...
Este se optam je někde ten zákon o tomto všem ?
Přerov
Přerov
Přečti toto. Je to tam velice dobře vysvětleno.
Kód: Vybrat vše
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Poškozený_(odpovědnost_z_provozu_vozidla)
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
česká pojišťovna... no jo. Já se s nimi "soudil" rok! Naúčtovali mi onu amortizaci zabalenou jako "znalecký standart"... tak jsem je dal k soudu když ignorovali mé dopisy. Před prvním stáním šli do smíru Zmetci!
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
No já jsu zvědav jak to dopadne. Protože je to vesměs nefér. Kdyby do mě nenarazil tak jsem auto měl a jezdil vesele dál. Tak nechápu proč za to mám být já vesměs trestán. Jinak díky kluci za rady.
Přerov
Přerov
tak zase novinka od Č.P , mou událost přebral někdo jiný neboť ta co to řešila tak si odjela na dovču (asi byla z toho unavená ) , tak mě volal zase novej (likvidátor) chlap tak sem se ho optal na zapůjčení vozidla když je vozidlo totálka a odkázal mě opět na ústavní soud a jejich odpověd
takže u.s. 1533/12
http://www.zakony.cz/soudni-rozhodnuti/ ... S20122498/
takže u.s. 1533/12
http://www.zakony.cz/soudni-rozhodnuti/ ... S20122498/
Přerov
Přerov