Bertone astra G Coupé

Co se jinam nehodí pište sem
BertoneRoadBladeCZ

Bertone astra G Coupé

Příspěvek od BertoneRoadBladeCZ » 29 úno 2016, 13:32

Zdarec všem možná už jste si asi všimly že na vaše Bertone je dost těžké sehnat náhradní díly :? což je samo už zavádějící při koupi auta .... Ale tento vůz pokud bereme s ohled na to jak bylo vozidlo konstruováno (Coupé) a pro jaké jízdní vlastnosti (Sport), si myslím že tohle auto je skvělé tudíž bych požitek z jízdy nevyměnil za žádný jiný opel.. (včetně nového supersportu GT).. a vřele ho doporučuji všem... :wink:

Hlavní předmět proč jsem píší je to jak nejjednodušeji sehnat díly samo sebou i já nějaké sehnat nemohu a jsou dost podstatné pro provoz mého vozu a tak jsem se rozhodl napsat sem a utvořit tu skupinu lidí kteří mají též OPEL ATRA G COUPÉ BERTONE ať už benzín či nafta a společné jsme se například mohly doplnit při shánění nových nebo použitých dílu či jako poradna pří potížích 8) 8) 8) :D
Astra g coupé Bertone 1.8 16v 92kw Z18XE

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Re: Bertone astra G Coupé

Příspěvek od Vojta » 29 úno 2016, 13:51

Jaký díly nemůžeš sehnat?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Hardy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hardy » 29 úno 2016, 14:21

Kamarade ocividne si sa asi dost nesnazil pri zhanani dielov pretoze jediny problem s dielmi je maximalne mozno s karosarskymi ale podvozkovo a motorovo zozenies VSETKO. Karoseria je coupe ale podvozkovo je to obycajne G az na par detailov a motory to ma tiez rovnake. Vela veci ti pasuje aj zo Zafiry A a niektore dokonca aj z Astry H a Zafiry B. Naozaj nie je problem zohnat cokolvek.
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
In memoriam Paul Walker - R.I.P

BertoneRoadBladeCZ

Příspěvek od BertoneRoadBladeCZ » 29 úno 2016, 14:52

Sháním náhradní díly na svoje Bertone 1.8 16v 92kw Z18XE

1)
Potřebuji sehnat hadice palivového systému jsou to (Modré benzinové hadice s rychlospojkami a plastovým rozbočovačem díly jsem zkoušel sehnat použité ale bez šance a originál pouze z doslechu se dají sehnat v Německu a to za nevěřitelnou cenu 5000kč což mě osobně přijde jako dost peněz za dvě hadice z plastovým rozbočovačem.?! Díky za radu všem

2)
Sháním vodní hadici chladícího systému je pro mě velmi těžké tento díl sehnat a taky jej popsat bude asi nad lidský výkon (Hadice má tvar "ponorky s periskopem" její přibližná délka je 35 cm, síla je 6_8 cm, vnitřní průměr 4-5 cm, tloušťka materiálu je 0,5 až 0,7 mm, řekl bych že nejspíš rozděluje chladicí kapalinu do dvou samostatných obvodu a oba Rozbočovače jsou hned nad sebou a na straně proti kusu hadice se scházejí do jednoho vývodu nebo přívodu hadice.)Hadice se nachází hned pod rozvodovým řemenem přesněji v časti před spolu jezdcem což je s čela vozidla (levá strana motoru).(přistup s horní části motoru je prakticky nemožný přes rozvodový řemen a ze spodu motoru je to dost podobné. Děkuji všem za radu popřípadě není problém zaslat VIN kód a nebo díl nějakým způsobem nafotit pro bližší info

BertoneRoadBladeCZ

Příspěvek od BertoneRoadBladeCZ » 29 úno 2016, 15:04

díky moc lidičky jen jsem chtěl podotknout že jsem vážně laik na auta a proto jsem zvolil tento způsob abych se dozvěděl jak díly shánět a nebo z jakých vozu jsou díly podobné ani moje bertone není žádný zázrak ale když ho miluješ seš proto schopný udělat vše jen jsem nechtěl někam přít a vykládat něco co je nepravdivé nebo skreslené ... proto moc děkuji za ochotu a pomoc rad se přiučím 8) 8) 8)

BertoneRoadBladeCZ

Příspěvek od BertoneRoadBladeCZ » 29 úno 2016, 15:17

Hardy píše:Kamarade ocividne si sa asi dost nesnazil pri zhanani dielov pretoze jediny problem s dielmi je maximalne mozno s karosarskymi ale podvozkovo a motorovo zozenies VSETKO. Karoseria je coupe ale podvozkovo je to obycajne G az na par detailov a motory to ma tiez rovnake. Vela veci ti pasuje aj zo Zafiry A a niektore dokonca aj z Astry H a Zafiry B. Naozaj nie je problem zohnat cokolvek.

Ahoj Hardy

díky moc za radu jen mám problém mrknou na tvoje fotky na imageshack.com mi to píše SORRY
THIS VIDEO IS NO LONGER AVAILABLE není dostupné dají se poslat v příloze?? Pokud ano díky moc 8)

Hardy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hardy » 29 úno 2016, 16:46

Ja mam v mojom topicu veeeelmi vela fotiek a vacsina nie je na imageshack tak kukni vsetky strany a uvidis ;-).

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 29 úno 2016, 16:55

na vodních hadicích je v 90% procentech natištěno číslo, akorát už většinou není vidět jak jsou zašpiněný, takže si vem mokrej hadr, hadici umyj a pak hledej číslo, číslo mi pošli a já ti hadici klidně objednám novou original, teda pokud budeš souhlasit s cenou... a pokud nenajdeš číslo, tak pošli fotku, vše se dá najít v katalogu, jen chtít a vědět koho se zeptat 8)

když napíšeš kód motoru tak ti dohledám i ty palivový hadičky...nemám rád "mají jen v německu" páč to je blbost :D

Hardy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hardy » 29 úno 2016, 17:03

BertoneRoadBladeCZ: Sháním náhradní díly na svoje Bertone 1.8 16v 92kw Z18XE

Tuto to písal Vojto ;-).

BertoneRoadBladeCZ

Příspěvek od BertoneRoadBladeCZ » 29 úno 2016, 17:55

Vojto: Díky moc za info hned zítra na to vlítnu a zjistím co a jak stým číslem. Ohledně těch benzínový hadic mé VINko: WOLOTGFO71BO18348 . Dopředu moc děkuji za info 8) 8)

Hardy: Máš to moc pěkné 8) do toho má moje Bertone daleko ale postupně míním také udělat takového krasavce momentálně má můj (Bertone) spoustu nedostatku, které ovšem časem dám do pořádku a jsem rád že je tu možnost získat spoustu cenných informací od mnohem zkušenějších lidí :wink: 8) 8)

BertoneRoadBladeCZ

Příspěvek od BertoneRoadBladeCZ » 01 bře 2016, 15:57

Zdravým všechny přítomné vzhledem ke skvělému počasí co se nám nad Brnem udělalo opět mechanik Jedna vis (já) zařehtal. No asi po pul hodině ležení pod autem jsem mokrý na kost :? :? ale co jsem potřeboval jsem nevyřešil k hadici chladicího systému jsem se dostal ale číslo z hadice bohužel.... Jelikož tam není vůbec žádný přistup a s pohledu lajka je to tak rozebrat pul auta zkoušel jsem i teleskopické zrcátko a též neúspěšné :cry: zkusím ještě hledat na internetu ale asi budu potřebovat odbornou pomoc (servis) což je pro mě osobně ta poslední možnost mám rád když si mužů opravit věci sám nemam důvěru v tyto zloděje tuto možnost volím opravdu jako poslední. Díky za jakoukoliv radu (info) 8) 8)
Naposledy upravil(a) BertoneRoadBladeCZ dne 01 bře 2016, 19:44, celkem upraveno 1 x.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 01 bře 2016, 17:09

a co treba to vyfotit? nebo presne popsat odkud kam vede

BertoneRoadBladeCZ

Příspěvek od BertoneRoadBladeCZ » 02 bře 2016, 20:03

Moje Soustava palivových hadic (Opel astra g coupé Bertone) 1.8 16v 92kw X18ZE

Obrázek je pouze ilustrační a jsou do něj vloženy prvky znázorňující momentální stav mého palivového systému

Prosím nehleďte na estetičnost tohoto znázornění díky :o :o :D :D

MY PRAPS BERTONE.png

BertoneRoadBladeCZ

Příspěvek od BertoneRoadBladeCZ » 03 bře 2016, 16:53

Zde je můj Bertone

zatím jen něco málo na pokochání
Opelis Bertonis
Opelis Bertonis

BertoneRoadBladeCZ

Příspěvek od BertoneRoadBladeCZ » 04 bře 2016, 16:04

BertoneRoadBladeCZ píše:Moje Soustava palivových hadic (Opel astra g coupé Bertone) 1.8 16v 92kw X18ZE

Obrázek je pouze ilustrační a jsou do něj vloženy prvky znázorňující momentální stav mého palivového systému

Prosím nehleďte na estetičnost tohoto znázornění díky :o :o :D :D

Příloha MY PRAPS BERTONE.png je dlouhodobě nedostupná.

tak zde je jen z mobilu vyfoceno jak je propojena ta benzínová hadice zde názorná ukázka jak je to přehnaně vyřešeno 8)
bastl na benzinových hadicích.jpg
Asi o dva příspěvky zpět je to ve schématu zakresleno

Odpovědět