VAROVÁNÍ!!! Podvodné emaily, krádež účtu
VAROVÁNÍ!!! Podvodné emaily, krádež účtu
Zdravím, nevím kolika lidem se to už stalo, ale chtěl bych předtím varovat ty, kterým se to zatím vyhnulo...
Začne to tím, že Vám přijdou podvodné emaily - viz. obrázek 3.
Když jsem na ten email klikl, tak mě ani nenapadlo, že by se mi to mohlo stát i mě...
Tak normálka člověk vše vyplní. Nic méně... tím odešle své přihlašovací údaje k celému emailovému účtu podvodníkům, kteří pomocí Vašeho emailu inzerují auta (viz. obrázek 2.) jak na Sbazaru, tak i na Sauto.cz a sami si asi dokážete představit, do jakých vážných problémů Vás to může dostat...
Já to vyřešil rychlým změněním hesla... nic méně, v tu dobu jsem inzeroval už více než dvě auta... (potom jsem na Sbazaru našel vyplněnou adresu nějakého člověka s českým jménem... už nikoli nějaké španěla, jako tu bylo doposud... )
Vše jsem nakonec nahlásil správě Sbazaru
( Sauta.cz varuje - viz obrázek 1.)
Sice by bylo hezké mít takový vozový park...ale všechno mít nemusím
Klidně sem můžete vložit nějaká další varování. Nebo nějaký vlastní příběh.
Začne to tím, že Vám přijdou podvodné emaily - viz. obrázek 3.
Když jsem na ten email klikl, tak mě ani nenapadlo, že by se mi to mohlo stát i mě...
Tak normálka člověk vše vyplní. Nic méně... tím odešle své přihlašovací údaje k celému emailovému účtu podvodníkům, kteří pomocí Vašeho emailu inzerují auta (viz. obrázek 2.) jak na Sbazaru, tak i na Sauto.cz a sami si asi dokážete představit, do jakých vážných problémů Vás to může dostat...
Já to vyřešil rychlým změněním hesla... nic méně, v tu dobu jsem inzeroval už více než dvě auta... (potom jsem na Sbazaru našel vyplněnou adresu nějakého člověka s českým jménem... už nikoli nějaké španěla, jako tu bylo doposud... )
Vše jsem nakonec nahlásil správě Sbazaru
( Sauta.cz varuje - viz obrázek 1.)
Sice by bylo hezké mít takový vozový park...ale všechno mít nemusím
Klidně sem můžete vložit nějaká další varování. Nebo nějaký vlastní příběh.
2.0 16V 100kw X20XEV 3dv. sportive
- Reklama
Re: VAROVÁNÍ!!! Podvodné emaily, krádež účtu
Ty, tož toho Yetiho beru, zítra si přijedu s cashem, platím na dřevo co ty na to?
Nevím proč něco vyplňuješ přes maily !! Nikdy bych tam nic nevyplnil..vše hned mazat mazat neodpovídat
Nevím proč něco vyplňuješ přes maily !! Nikdy bych tam nic nevyplnil..vše hned mazat mazat neodpovídat
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
Nabízí se otázka proč vůbec zadáváš své údaje a vyplňuješ něco co neznáš??
Jelikož to bylo od seznamu... nenapadlo mě, že by to mohlo být něco špatného... osobní údaje nikam nepíšu... sem jsem se jenom přihlásil...
A vzhledem kolikrát jsem už na Sbazaru tu škodovku viděl, tak nejsem sám, kdo uvěří, že mu pozastavili účet... (je to blbé, když tam něco inzerujete... a oni Vám to pozastaví )
A vzhledem kolikrát jsem už na Sbazaru tu škodovku viděl, tak nejsem sám, kdo uvěří, že mu pozastavili účet... (je to blbé, když tam něco inzerujete... a oni Vám to pozastaví )
Bez diakritiky....
Podvodný bankovní mail je taky z "banky". Tak si dávej bacha,jsi pro ně ideální klient
Podvodný bankovní mail je taky z "banky". Tak si dávej bacha,jsi pro ně ideální klient
Technicky není problém odeslat mail z jakékoli adresy, klidně i milos.zeman@hrad.cz, i když se nabízí otázka, jestli by to pak někdo četl.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
V životě jsem takovou blbost neudělal... až teď...
Z takové emailové adresy bych si to opravdu nepřečetl
Z takové emailové adresy bych si to opravdu nepřečetl