PSX a jiné star(é)ší hry (486,Amiga,Atari...)

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

PSX a jiné star(é)ší hry (486,Amiga,Atari...)

Příspěvek od Mojmec11 » 22 lis 2012, 15:57

Nedávno jsem objevil na U-ložišti(nechci dělat reklamu) hry na PSX,Amigu a jiné udělané jako instalačku s emulátorem a pak stačí jen kliknout na ikonu a hrát,bez nastavování emu a všeho.Je to paráda po 10-ti letech zase jezdit Granturismo2 s Astrou. 8)
Ale mám také problémy:nemůžu rozchodit Colin McRae rally,sice se to spustí ,ale výběr jazyka se motá furt dokolečka a najde se přes to dostat.Nevěnuje se tomu náhodou někdo?
Návnada pro Caponeho: zkus si najít PSX Panzer front 8) :lol:
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Reklama

Mojmec11

Re: PSX a jiné star(é)ší hry (486,Amiga,Atari...)

Příspěvek od Mojmec11 » 22 lis 2012, 16:00

Ještě jedna technická-je tam třeba R-Type což mě přivedlo na myšlenku co udělat náký srazík zase v Arcade muzeu?? Ale tedka v zimě fakt ne,pokud tam jako loni větraj a netopí :o
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 » 22 lis 2012, 16:27

for Manduss:už jsem nechtěl dál rozšiřovat OT, ale ještě odpovím.
Je to BLBOST. Možná, že se deska tvářila jako nefunkční, ale výměnou BIOSu by se to jistě zachránit dalo. Rozhodně ji vir nezničil. To, že by kvůli viru odešly paměti je úplná BLBOST. Možná musel kupovat nový, protože musel kupovat novou desku a do ní mu starý paměti nešly.

Já jsem nepsal,že se tím zničí hardware,ale firmware,software,BIOS nebo jak se tomu kde říká.Pouze se tím zneschopní ten soft,tudíž třeba nejde ani flashnout BIOS,což leckdo dneska zvládne.Ale těžko bude někdo měnit chip BIOSu,ještě když je třeba naletovanej na desce.Nebo ho rozhýbávat jinak,mašinku na to málokdo vlastní a málokdo se domluví přímo s tím chipem.Tudíž každému zdatnému uživateli(třeba jako já) nezbude,než sehnat jinej fungující hardware.Kdysi jsem pár takových věcí doma měl,ale za těch pár let,co se doma válely jsem k nim nesehnal chip s BIOSem,jinak jim nic nebylo,jen nešly probudit a neměly takovou cenu,aby se to vyplatilo dát servicemanovi.
Ještě pro pochopení jeden příklad.Mám PDA s mobilníma Windowsema.Ty není problém flashnout na jinou verzi a když se to nepovede,tak se dá jen HW reset a může se zkoušet znova.Ale,pokud bych takhle flashoval i BIOS,tj. samotný firmware na základní desce PDA a nepovedlo se mi to,třeba výpadek proudu,skvrna na slunci co já vím,stát se to může,tak pak mám dvě možnosti:PDA poslat do servisu-to se už nevyplatí,jinej koupím levnějc.
Nebo si z něj udělat těžítko na památku. 8)

Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 » 22 lis 2012, 16:44

Tak ještě něco:
mám kámoše,už léta mám PC bazar/prodejnu/opravnu a už je to pár let zpátky co to bylo aktuální,ale tenkrát běhal nákej vir,kterej se dostal i do BIOSU,většinou to byly HDD a grafiky.HDD se začaly roztáčet do šílenejch otáček dokud to mechanicky vydržely a grafiky se zase přestávaly chladit.Vím že mu tam pár lidí ty věci doneslo a řešilo se to.A další kámoš,ten tam donesl HDD,páč ho potřeboval,po připojení se začal šíleně roztáčet,viděl jsem to na vlastní oči.Majitel bazaru(ten první kámoš),tam náhodou měl stejnej,přehodil základní desku a disk už jel normálně a ten disk,ze kterýho se ta deska vzala,se s tou první desko taky začal roztáčet do pěknejch toček.
Třeba byla jen špatná deska,ruku do ohně za to nedám,ale v tý době to bylo aktuální.Dnešní viry jsou už o něčem jiném,spíš o sběru a získávání informací pěkně potichoučku.Holt jiná doba-jiné viry.To ale neznamená že nejsou a není to možné.
Co takhle taktovací programy? Když to někdo přežene,usmaží si kompl nebo třeba jen grafiku,ano je to blbost uživatele,ale dalo by se říct,že takovejhle program,když není kontrolovanej se dá nazvat virem.Klidně se může stát,že si to dítě stáhne z netu,něco tam pokliká,z komplu se po chvíli zakouří a chcípne.Nevěříte?? Tak zapněte PC který fakt nepotřebujete a nechte u něj malý dítě cca. 5 minut bušit do klávesnice.A jsem zvědavej,jestli stejně rychle pak dokážete naklikat všecko zpátky. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Malé děti totiž znají takové klávesové zkratky,které neznaj ani programátoři Windows v Microsoftu :lol: :lol: :lol:

funzoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funzoo » 22 lis 2012, 22:31

Defender píše:
Mojmec11 píše:...Tak se taky přidám: není to blbost.Co myslíte že je v chipech na základní desce,grafice,zvukovce?????? software,říká se mu BIOS nebo taky firmware a jako každej soft je napadnutelnej virem.Stává se to málo,ale je to realita...
Ano a to je ten případ kterej tady i píšu, jenže to podělá ten kdo to flashuje a nikoli že se mu do kompu přez antiviry dostane nějakej VIR a ten se sám nafleshne do biosu, to opravdu není možné a to samý s ROMkama na founy a různejma zařízeníma :D :lol: 8)
Tak a končíme s OT nebo nás tady admini odstřihnou a zavirujou :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

defe.. stalo se to přímo tak, že byl někde na netu na nějakých neznámých stránkách (antivir měl nod32 + avast) a i přes oba tyto jinak spolehlivé antiviry něco prošlo.... a jinak je to stará příhoda tak cca 6-7 let...

manduss.. ty jsi chytrý jak rádio se mi zdá.. kdyby kupoval ramky kvůli toho že by mu ty staré nepasovaly na novou základovku, tak bych asi nepsal že se zavirovaly, nemyslíš?

Lake292

Příspěvek od Lake292 » 23 lis 2012, 07:05

ramky podkial neodpalis vysokym napatim/frekvenciou tak sa nemaju ako zavirovat... po odpojeni napatia stracaju obsah, cize tam nic neostane, neobsahuju persistentnu pamat, ktora by bola dostupna pre zapis :lol:

Odpovědět