RC auta

Co se jinam nehodí pište sem
kulisek91
Kontaktovat uživatele:

RC auta

Příspěvek od kulisek91 » 19 lis 2011, 15:44

Zdravím astráci :) možná se mezi váma najde někdo kdo se o to aspoň trochu zajímá. Chtěl jsem si najít koníčka na volný čas a napadlo mě že bych si mohl hrát se stavbou RC aut,akorát jsem na netu nenašel žádný návod jak na to :) tak píšu sem . nemá někdo zkušenosti se stavbou RC aut od základů? nechci si totiž koupit hotový ale chtěl bych si ho sám postavit. předem díky za rady
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km

Reklama

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Re: RC auta

Příspěvek od Frydex » 19 lis 2011, 23:03

Záleží kolik do toho chceš dát peněz a jestli chceš spalováka nebo elektru. Pak se musíš rozhodnout, jestli chceš jezdit trial, buggy, truggy, montster trucky, cestovní auta, trucky či motorky. Je toho hodně, všecko je ale o penězích. Ze skušeností vím, že na 10tis to rozhodně nekončí... :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

pramet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pramet » 20 lis 2011, 10:18

Plně souhlasím s frydexem.S vlastní zkušenosti ti mohu doporučit začít s koupením celého auta osahat odskoušet a potom se vrhat do vlastní stavby.a pro začátek bych začal s elektrikou , ale jak psal fridex začátek je kolem 10 tis. a na této částce to zdaleka nekončí.
Zafira 1.8 92kw lpg, 2003

kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 » 20 lis 2011, 13:04

tak já bych šel samozřejmě do elektriky ze začátku..finance bych neřešil..zatím něco víc našetřeno je :D ale díky za názory já si to nechám projít ještě hlavou prootže jsem se dočetl že jeden nejmenovaný člověk někde na jiném foru do toho vráží i 60K měsíčně :D asi nemá co jinýho na práci :D ale zas takovej magor bych nebyl :)
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 20 lis 2011, 19:38

No tak podle toho co znám,tak jsou to většinou podnikatelé,kteří třeba rozbijou vrtulník za 60 a koupí si jinej.Jestli chceš začít,tak si kup co tenkrát radili mě:nějakou elektru,jetou od nákého modeláře,kterej Ti řekne co a jak.Ale je to jen o penězích a o čase.Autem to jen začíná:vysílač,baterky,motory,gumy,nabíječ/vybíječ,nářadí atd,atd.Prostě všecko abys mohl chvíli jezdit po dráze.Mě by se líbil cesták elektra a na ven nákej čudák,asi buggy,2 kvalt jen tak na blbnutí.Ale řeknu to takhle:jak nemáš s kým závodit,tak to pak nebaví.Takže radši elektru,ta může jezdit i někde v hale a o zábavu je postaráno.
A do stavby se pust až budeš mít zkušenosti a budeš vědět co od auta chceš.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 » 20 lis 2011, 21:43

bohužel tady v okolí chlapcí s autama nejsou a nikdo se mnou do toho nechce jít ..ale letadla tu maj a lodě taky..ale to mě nebaví :),každopádně ty elektriky dneska nejsou moc drahé pro ty začátečníky tak je pravda že bych si to na tom mohl vyzkoušet co a jak :)

sabelt

Příspěvek od sabelt » 20 lis 2011, 22:44

Ahoj,

mám HPI Baju 5B SS s nakejma upravama :-)

Sem s tim spokojenej. Pro tebe jakoze si chces postavit auto sám, tak ti tohle poslou jako skládačku a podle navodu si to postavíš :-) Ale není to zrovna z toholevnějšího koutku. Ale zažitek z jízdy, vůně spálenýho naturalu a nebo kolik toho vydrží, tak je to naprostaá bomba :-)

Mužu jen doporučit, i pro začátečníka. Hlavně kvuli motoru, tam se nastaví karburator jednou a už neštelujes. má to svoje vlastní chlazení, svojí vlastní elektriku, takze motor funguje naprosto sám o sobě. na jednu nadrz 650ccm (mám pocit) jezdis cca 30-45 minut.... takze kdyz si spocítač jak kolik te stojí hodina jizdy, je to bezkonkurenční :-)

No jako zacatecnik bych se bejt tebou doopravdy dostravbby nepoustel, protoze jakékoliv meritka ma svoje specifikum v tom, jaké casti budou z jakeho materiálu atp... a druhá stránka takoveho stavění jsou finance, myslím ze se dostanes na castku co stojí moje baja.... a druhá stránka vlastní stavby je, casová náročnost ... nechaš na tom několik měsíců (pokavad se tomu nebudes venovat 23 hodin denně)

Tak GL&HF :-)

Michal.
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...

kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 » 21 lis 2011, 08:51

Tak 23 hodin denně určitě ne jsem jen člověk co chodí do práce :D a spí :D aspoň by mě to skládání zabavilo na dlouhé zimní večery ;)

Petras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petras » 21 lis 2011, 19:44

Já si s touto myšlenkou už taky nějakej čas pohrávám. A nejvíc mě zaujalo RC Rally. Když vidím kolikrát ty vymakaný tratě a krásný auta tak to vypadá jak v reále a člověk se i proběhne. A nebo s teréníma autama Pajero, Rover atd.. jezdí "expedice" a to tak reálně že si auto když se převrátí nesmíš sám otočit, ale přijede kolega a navijákem tě zas narovná, nebo vytáhne z bláta a to je taky bomba člověk se dostane do přírody na procházku.. A ty autíčka jsou kolikrát k nerozpoznání od originálu.

Všechno jsou to elektriky (až sem se divil že jim ta voda nevadí) a cena za komplet (ale nevím jestli je tam i baterka) jak u základního rally tak i u offroada je kolem 7000 kč a jsou to stavebnice. např offroady co sem viděl od Tamiy tak je stavebnice komplet že musíš i tu kastli poslepovat. U mě vede Pajero, ale jestli si ho někdy pořídím nevím..

např:
rally http://www.youtube.com/watch?v=Mwuev0pcQag

expedice http://www.youtube.com/watch?v=LQnlkP45 ... re=related ve 3:40 minutě zrovna pajero v akci :mrgreen:
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 22 lis 2011, 09:32

Jako letadla a lodě jsou taky krásný,nebo vrtulníky,ale člověk jak nemá s kým závodit tak to není ono.Taky musíš vědět,kde budeš jezdit,a jestli nevíš,tak by to chtělo asi buggy,ta zvládne všecko,jen přezuješ a je to.Sice na asfalt nebo jinou rovinu jsou lepší cestáky,ale bugyna jim dokáže taky pěkně zatopit.Já osobně bych s buggy závodit nechtěl,ty skoky....musíš laborovat s pružinama,tlumičema,olejem do nich podle teploty,trati atd. to už je moc velká laborace.
A nebo model bagru nebo nakladače,to bych si vyhrál,jéééje.A už dlouho marně sháním letoun X-UFO.4 rotorová potvora a u nás není k sehnání,nebo neznám správný lidi.A nebo náký pěkný vznášedlo,né jen tak nákou hračku.Tyhle věci u nás nějak moc nejsou a ze zahraničí to nechci posílat,chci to nejdřív vidět.Ale stavět celé se mi fakt nechce.no nic no,zpět do reálu.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

palix

Příspěvek od palix » 22 lis 2011, 14:52

Asi budeš slobodný :). Ak áno, tak si to užívaj. Ženy väčšinou nemajú veľmi náklonnosť k takýmto hobby. Hlavne keď to stojí peniaze.
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 » 23 lis 2011, 11:55

palix píše:Asi budeš slobodný :). Ak áno, tak si to užívaj. Ženy väčšinou nemajú veľmi náklonnosť k takýmto hobby. Hlavne keď to stojí peniaze.
ano jsem svobodný a i kdybych byl ženatý tak ženy rádi utrácí já bych rád jezdil :) jinak k tématu..jezdit mám kde..je tu lesů že nwm kam dřív s nima :D ale nad tou bugy jsem taky přemýšlel na začátek by nebyla šaptná nějaká hračka za pár kaček na to aby si to člověk zkusil :)

matozippi

Příspěvek od matozippi » 23 lis 2011, 13:30

skus pozriet na nete, alebo nejakych RC forach ci niekde v tvojom okoli sa konaju nejake preteky a mozes sa tam pozriet
ja mam na zabavu LOSI MiniLST - co je trocha starsi model, celkom odolny, kym v nom nie je extra vykonny motor aj nieco vydrzi
auticka mas vo vseobecnosti RTR - kupis, nabijes, jazdis kym nerozbijes :)
alebo skladacky - tie su vacsinou na vyssej urovni, da sa s nimi aj zavodit
zacal by som tym, ci ches jazdit na koberci, ceste, lahky alebo tazky teren
podla toho si vybrat typ podvozka a mierku
na uvod jednoznacne elektro
vysielacku, nabijacku a baterky nakupuj v cine (hobbyking.com)
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 23 lis 2011, 14:15

Tak já už mám skoro 5 let model Astry na elektřinu a super hračka pro začátek. S hlediska toho že mám rodinu, byla to nejlepší volba jak pro mě tak pro syna. Pořizovací cena byla 2000Kč. Zažíváme s modelem mnoho legrace a už má i mnoho řrámů, ale pořád je funkční :mrgreen: :mrgreen: .

Pár odkazů na fotografie :
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... &start=300

http://imageshack.us/photo/my-images/380/dscf3957.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/380/dscf3960.jpg/
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0

Miichaal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miichaal » 23 lis 2011, 16:58

pokud to s tim RC nemyslíš až tak vážně tak auta od Himota jsou cenově dostupný. Auto s radiem stélo nějaký 3 tisíce + jsem zainvestoval do silnější baterie a rychlonabíječky. Rozhodně to nedosahuje kvality dražších výrobcu ale na vyblnutí to stačí. Pokud chceš něco lepšího než auta z hračkárny tak tohle je zajímavá volba. Ted jeste premyslim o jinem motorku...láká mě 75km/h :-D

konkrétně mám toto http://www.himoto.cz/zbozi/5321/HIMOTO- ... R-1-10.htm

Odpovědět