Koupě auta
Koupě auta
Ahoj lidi, měl bych dotaz, plánuju teď pořídit ještě jedno auto, ale cena max 50k. Nebude to tentokráte opel jelikož v této ceně prakticky ani nic není a já mám navíc podmínku aby to bylo v plynu. Chtěl bych teď vážně jen zkušenosti a žádné nadávky popřípadě něco ve smyslu "slyšel jsem že....". Co říkáte obecně na renault? Konkrétně scenik nebo megane. Scenika jsem našel pěkného (alespoň na obrázkách) za slušnou cenu, vím že ho má strýc (sice toho novějšího) ale je s ním max. spokojen. S tím meganem mám podobnou zkušenost jen ho nemá strýc ale přítelkyně děda. jen nevím jestli neměli zrovna štěstí na dobrý kus... Mám právě vyhlídnutého jednoho scénika a celkem se mi líbí ale bojím se abych tam nejel zbytečně, nachází se až kdesi v havířově.. mám to přes 400km. Tak nevím. Popřípadě není tu někdo právě z havířova kdo by byl ochoten se tam na auto podívat, abych skutečně nejel naprosto zbytečně?
Díky za všechny zkušenosti a rady.
Díky za všechny zkušenosti a rady.
historie: Opel Astra G Caravan, r.v. 1999, Motor X16XEL, 1,6 - 16V - 74kW - 101koníků;-)
nově: Zafira B, r.v. 2006, Motor Z18XER, 1,8 - 16V - 103kW - 140koníků;-)
- Reklama
Re: Koupě auta
hoď odkaz
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Tady je
Kód: Vybrat vše
http://opera.aukro.cz/prodam-renault-megane-scenic-lpg-i1482756878.html
historie: Opel Astra G Caravan, r.v. 1999, Motor X16XEL, 1,6 - 16V - 74kW - 101koníků;-)
Já měl ranault 19 a tchán má renault scenic. A nikdy bych si už rencka nepořídil. ted mám opla a su max spokojen.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
- Jeena
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, já měl 19ctku, tchán, tchýně a brácha taky, naši 21... myslím, že spokojený jsme bylz jakš takš všichni...jen teď já mám Gčko, brácha VeBe, tchýně corsu, tchán Sharana, jen naši zůstali u francouze a maj 106tku pažouta... Asi to o něčem svědčí
ne vážně jen bych se bál toho, že stav odpovídá stáří, takže to bude rezatý...a myslím, že najdeš určitě něco blíž než 400km (záleží jak spěcháš) Scénika má kamrád (už toho po faceliftu) a nestěžuje si - prostě jen běžný servis, bratránek má toho novějšího a jediný co ho zlobilo, bylo nějaký čidlo tlaku oleje a jinak taky poho...
Já za sebe jsem byl s renckem spokojenej, na to, že to bylo auto z doby kdy se tady dělaly favority to byla neskutečná pila (1.8 ta nejsilnější) a bylo to v super výbavě co víc si přát po 120citce, že

ne vážně jen bych se bál toho, že stav odpovídá stáří, takže to bude rezatý...a myslím, že najdeš určitě něco blíž než 400km (záleží jak spěcháš) Scénika má kamrád (už toho po faceliftu) a nestěžuje si - prostě jen běžný servis, bratránek má toho novějšího a jediný co ho zlobilo, bylo nějaký čidlo tlaku oleje a jinak taky poho...
Já za sebe jsem byl s renckem spokojenej, na to, že to bylo auto z doby kdy se tady dělaly favority to byla neskutečná pila (1.8 ta nejsilnější) a bylo to v super výbavě co víc si přát po 120citce, že

ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000

Já měl taky 1.8 tu nejslabší.. spotřeba děs, podvozek taky žádnej zázrak a otom že se furt něco tentilo ani nemluvě. nevím mě renault vůbec nenadchl oproti oplovy.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já měl scénika po faceliftu, respektive to byl vlastně v podstatě nový model a už nikdy více. Byla to 1.6, koupeno zánovní s 50 tis. km a tragédie. Jednak to rezlo jako blázen a hlavně se neustále něco sypalo kolem motoru. Čidla, takové ty zk.rvené elektronické fajfky co dva měsíce, jedna stála 3tis. , řízení a součásti přední nápravy. Taky spotřeba 9 litrů je celkem dost.... Jinak komfort, prostor a výbava ok.
Tyhle co je v odkazu byly prý o dost lepší než následující...
Tyhle co je v odkazu byly prý o dost lepší než následující...
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

Trochu mě zaráží,co je tam toho nového
, těsně následováno alibistickou větou: Stav vozidla odpovídá věku 
Co vyjít z předpokladu,že aut je plno,každý chce prodat a je-li si majitel jist dobrým stavem tak by mohl souhlasit a smluvit si prohlídku napůl cesty 200km/200km.Třeba i za cenu,že mu benzin při uzavření smlouvy zaplatíš.Pokud ne,tak je tam nějaká vada a ví,že by zbytečně projel litr. A máš to vyřešeno po telefonu.
No a u každýho auta nakupuj s ,,kalkulačkou v ruce"(např nový tlumiče,díl výfuku a třeba dvě gumy,plus práce).Občas to bývají zajímavý čísla
a také prostor k doladění ceny
.
Tak hodně štěstí při výběru a co se Renaultu týká tak nejlépe tady z první ruky : http://autorecenze.centrum.cz/index.asp

Co vyjít z předpokladu,že aut je plno,každý chce prodat a je-li si majitel jist dobrým stavem tak by mohl souhlasit a smluvit si prohlídku napůl cesty 200km/200km.Třeba i za cenu,že mu benzin při uzavření smlouvy zaplatíš.Pokud ne,tak je tam nějaká vada a ví,že by zbytečně projel litr. A máš to vyřešeno po telefonu.
No a u každýho auta nakupuj s ,,kalkulačkou v ruce"(např nový tlumiče,díl výfuku a třeba dvě gumy,plus práce).Občas to bývají zajímavý čísla

Tak hodně štěstí při výběru a co se Renaultu týká tak nejlépe tady z první ruky : http://autorecenze.centrum.cz/index.asp
Astra 1,4 16V
Ísť niekomu naproti je blbosť. Auto môže byť aj v perfektom stave, ale neznamená to hneď, že dotyčnému bude vyhovovať a zobere ho. Nehovoriac o tom, že ludia sú ku*vy a nejaký vychcanec by to hned mohol zneužiť na zjednávanie ("šak keď už je tu, tak ho stiahnem ešte"), alebo by na mieste mohli byť bezkrké korby, ktoré na aute hneď "nájdu" milión závad a cenu stiahnu na polovicu (stalo sa kamošovi). Slabšia povaha by mohla podlahnúť a zo strachu radšej predať hlboko pod cenu.
Ja osobne by som za žiadnym kupcom nikam necestoval. Kto auto chce, ten si to obehá. Patrí to ku kupovaniu ojazdeného auta.
Ja osobne by som za žiadnym kupcom nikam necestoval. Kto auto chce, ten si to obehá. Patrí to ku kupovaniu ojazdeného auta.
-
- Kontaktovat uživatele:
I můj názor mexxo. Chce koupit, tak ať přijede. Je to riziko nakupování, stejně jako prodeje. Člověk nikdy neví, kdo se přijede podívat....
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
O nás

Mě se zase stalo,že mě sám prodávající nabídl,že mi auto předvede až bude mít cestu do Prahy a volil neutrální půdu-parkoviště před obchodním centrem.Samozřejmě,že vlastní prodej proběhl jinde.Já také běžně nechodím po parkovišti se 120000kč v kapse.
Když jsem sám prodával auto 3 měsíce,tak bych si ten výlet klidně risknul.A myslím,že špatný nebylo,protože ho celkem pravidelně už třetí rok vídám jezdit.Taky jsem šel ze 55 na 45.To je realita doby,ať se nám to líbí nebo ne.Nabídka prostě převyšuje poptávku.
Co se týká najití závad kupujícím a případné doladění ceny je přeci v pořádku.Samozřejmě,že vše s rozumem.Asi nemůžu chtít slevu 50%.Pokud se prodávající nechá ukecat na cokoli,tak je trouba a nechápu proč vůbec inzeruje.To to auto muže rovnou odvézt do výkupu v bazaru,kde ho oberou na 99% taky,pardon-vykoupí za nejvyšší možnou cenu,ale alespoň je bez starostí.
A poslední obava,že mě oberou dvě gorily je sice možná,ale to se mi může stát i doma a v případě nezákonného jednání je to spíše případ pro policii.Takovej zapnutej diktafon v kapse při předpokladu takového setkání by asi nebyl od věci.Teď mě napadá,že není špatné smluvit si viditelné místo,např.pod okny restaurace,zeptat se čím přijedou,kvůli poznání a sledovat.Pokud z auta vyskočí dva takový típci,tak se nehlásit a počkat až odjedou.Nemusím připomínat nechat svoje auto někde za rohem.Takový případně prokopnutý dveře taky něco stojej.
Ale to už se asi dostáváme moc daleko pro většinu případů,ač nezpochybňuji mexxovu zkušenost.
Když jsem sám prodával auto 3 měsíce,tak bych si ten výlet klidně risknul.A myslím,že špatný nebylo,protože ho celkem pravidelně už třetí rok vídám jezdit.Taky jsem šel ze 55 na 45.To je realita doby,ať se nám to líbí nebo ne.Nabídka prostě převyšuje poptávku.
Co se týká najití závad kupujícím a případné doladění ceny je přeci v pořádku.Samozřejmě,že vše s rozumem.Asi nemůžu chtít slevu 50%.Pokud se prodávající nechá ukecat na cokoli,tak je trouba a nechápu proč vůbec inzeruje.To to auto muže rovnou odvézt do výkupu v bazaru,kde ho oberou na 99% taky,pardon-vykoupí za nejvyšší možnou cenu,ale alespoň je bez starostí.
A poslední obava,že mě oberou dvě gorily je sice možná,ale to se mi může stát i doma a v případě nezákonného jednání je to spíše případ pro policii.Takovej zapnutej diktafon v kapse při předpokladu takového setkání by asi nebyl od věci.Teď mě napadá,že není špatné smluvit si viditelné místo,např.pod okny restaurace,zeptat se čím přijedou,kvůli poznání a sledovat.Pokud z auta vyskočí dva takový típci,tak se nehlásit a počkat až odjedou.Nemusím připomínat nechat svoje auto někde za rohem.Takový případně prokopnutý dveře taky něco stojej.
Ale to už se asi dostáváme moc daleko pro většinu případů,ač nezpochybňuji mexxovu zkušenost.
Naposledy upravil(a) prma dne 07 bře 2011, 12:17, celkem upraveno 2 x.
Astra 1,4 16V
Díky všem za názory auto které jsem sem dával odkaz je už stejně prodané ale dále pokoukávám. Je sice pravda že mi přišlo trochu podezřelé že prodávající stále psal že je volné ať přijedu ať přijedu a najednou když jsem si už napsal jen o VIN kod tak odepsal že je prodané.. ale třeba to vážně byla náhoda.