osoba blízká
osoba blízká
nazdar opláci chci se zeptat jestli ještě platí "hláška osoba blízká" jelikož jsem měl ráno za stěračem takovou pozvánku k podání vysvětlení za špatné parkování od městské policie. má někdo poslední dobou podobnou zkušenost?
Opel Astra Caravan X16XEL 1.6 16V r.v. 2000 modrá metalíza
- Reklama
- Marťas-Pupík
Re: osoba blízká
Máš štěstí, že zatím ano. Nicméně podání vysvětlení se samozřejmě nevyhneš....A hlavně pozor na přeřeknutí se-budou na tebe jistě zkoušet nějaké fintičky. Jooo a ještě pozor na jednu věc....nesmíš říct, že nevíš, kdo tam to auto zaparkoval.
Zkráceně-víš, kdo tam vůz zaparkoval,ale využíváš čl. 37 odst. 1 Listiny základních práv a svobod a odmítáš výpověď, neboť by jsi osobu blízkou vystavil nebezpečí postihu.
Zkráceně-víš, kdo tam vůz zaparkoval,ale využíváš čl. 37 odst. 1 Listiny základních práv a svobod a odmítáš výpověď, neboť by jsi osobu blízkou vystavil nebezpečí postihu.
Naposledy upravil(a) Marťas-Pupík dne 19 lis 2010, 20:25, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra G 1,7 DI 16 V 125 000 Km Hatchback, r.v. 2001
POMÁHAT A CHRÁNIT nebo BUZEROVAT A MLÁTIT???
POMÁHAT A CHRÁNIT nebo BUZEROVAT A MLÁTIT???
to děláš u policie že to tak dobře znáš ?
aspon že to ještě platí ,jasný řeknu vim kdo parkoval ale nebudu vypovídat proti osobě blízké z důvodu možného stíhání

V tomhle případě spíš postihu za přestupek..... než stíhání (to je trochu jiná kategorie) 

bylo:Opel Astra G Combi, 1.7DTI, Y17DT, r.v. 5/2000, barva stříbrná
je: Volvo V50, 1.6D, 80kW, rok 2005, barva modrá metal.
je: Volvo V50, 1.6D, 80kW, rok 2005, barva modrá metal.
na lístek za stěračem bych snad ani nereagoval, jak ti dokážou že ho někdo nevzal než si přišel k autu?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak jinde, ale u nás ti dají lístek a vyfotí si auto.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
no u nás taky dají lístek a auto vyfotí ,ale to nic neřeší prostě to tam zaparkovala osoba blízká 

- denny
- Kontaktovat uživatele:
A po vyfocení jde kolem parta školáků,někdo z nich ho vytrhne a zahodí/jako třeba množství rekl.letáků za stěračem/,za hodinu příjdu já a žadnej lístek tam není.Jak to budou řešit?Radoš 92 píše:Nevím jak jinde, ale u nás ti dají lístek a vyfotí si auto.
-
- Kontaktovat uživatele:
inak ked tu uz je ta debata co vsetko mozu straznici? lebo tyto hlinecania ma uz seru a a uz dost po mne vsecia pokuju a neviem preco raz som ich vytrubil sice nechtiac lebo mi siel do cesty jak merali ale nenamerali nestihli a od tej doby na mna furt cumia tak cakam ked nieco najdu tak preto sa pytam ?
A co kdybys to proste bez vymluv zaplatil? Zaparkoval jsi tam kde si nemel...za chyby se plati....asi je to moc moralni pohled na vec, ale ja bych to proste bez vymluv zaplatil....
Kdyz jsi tedy takovy poctivec, ze by jsi hned, bez vymluv a skoro rad jak koukam zaplatil, tak potom je mi divne, ze by se nekdo tak moc dbaly zakona jako Ty vubec postavil nekam, kde se to nesmiPitman píše:A co kdybys to proste bez vymluv zaplatil? Zaparkoval jsi tam kde si nemel...za chyby se plati....asi je to moc moralni pohled na vec, ale ja bych to proste bez vymluv zaplatil....

Jinak k tematu - staci taky rict, ze doma nechavam klicky od auta napr. na hacku v predsini a prubezne si je pujcuje cela rodina (rodice, segra apod.), takze opravdu netusim, kdo je mohl mit a jelikoz se jedna kazdpadne o osobu blizkou, nehodlam to ani zjistovat

Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)

(10/1998)

Dobrej argument...to se musi nechat...
nicmene obcas se to proste stane a nez nekde lhat a delat blbyho tak radsi bez vymluv dam ty 2 kila....asi staromodni pohled, ale argument osoby blizke pokud neco provedu neuznavam a preju vsem co to pouzivaji, aby se to nekdy v budoucnu neobratilo proti nim....
nicmene obcas se to proste stane a nez nekde lhat a delat blbyho tak radsi bez vymluv dam ty 2 kila....asi staromodni pohled, ale argument osoby blizke pokud neco provedu neuznavam a preju vsem co to pouzivaji, aby se to nekdy v budoucnu neobratilo proti nim....
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
...na každou svini se vaří voda.... nicméně asi by se našlo tisíc užitečnějších věci které by mohli policajti dělat než rozdávat pokuty za špatné parkování...
Ale notak kluci
, já osobně bych to buď zkusil přez nějaký známí měštany (pokud nemáš tak nic no) a nebo bych tu pokutu asi cálnul
Ale to neznamená že bych argument "osoba blízká" někdy nemohl použít, třeba až to bude za víc a ještě za body, např. rychlá jízda, projetí na červenou, atd, no to bych se asi cukal cálnout 2,5 litru a ještě přijít o body. Takže, z mého pohledu bych si toto nechal na dražší pokutu, teda kdyby to šlo použít (oni mají dneska dobrou optiku na těch radarech, bohužel) 

Mobil : 602318645
souhlas...ale nekdy to udelat proste musi...dobry priklad je tam kde jsem jeste nedavno bydlel....cela ulice byla plna aut a kdyz clovek prijel vecer domu tak mu nezbyvalo nez to dat na jedno ze dvou mist kde se musi kolem stat na chodniku....vsichni o tom vedeli, i policajti to tolerovali....ale byl tam jakysi duchodce pejskar, ktery je nekolikrat zavolal a upozornil na to v tu chvili tam oni musi dojet a ten flastr tam dat....takze jsem take takhle 2x nasel za steracem listek...mno tak jsem listek vzal a sel zalpatit 2 kila....Hribek píše:...na každou svini se vaří voda.... nicméně asi by se našlo tisíc užitečnějších věci které by mohli policajti dělat než rozdávat pokuty za špatné parkování...